Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Przemku gratulacje, szybciutko wykiełkowały Ci nasionka :D Ciekawa jestem jak dalej pójdzie, mam nadzieję, ze większość się pojawi :D

Jadziu bardzo się cieszę , dziękuję ;:196

Już wcześniej wspominałam, że okropne u mnie wietrzysko....... złamała mi się ogromna gałąź na wiśni :( , część wysokich irysów też leży :(

Mimo wiatru udało mi się cyknąć kilka fotek :lol: Dziś troszkę maluszków :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agusiu - niemożliwe , że to teraźniejsze/ tegoroczne fotki ;:oj ...mój przetacznik dopiero w pąkach ...takoż pełne goździki , a karpacki dzwonek nawet pąków nie widać ...same liście , a mam ich sporo ...Podgrzewasz czymś ogród - prawda ? , no , przyznaj się z ręką na sercu , że jakieś ocieplenie stosujesz podgruntowe .
Mam wrażenie , że u Ciebie lato ...lato wszędzie ;:224 . Nic mi nie wysyłaj ...bo ja wszystko mam z tych oferowanych przez Ciebie , a nie chcę uszczuplać Twoich zasobów . Jedynie kiedyś - Firletka smółka i ...dzwonek ...ten wiesz ..Thor Pedo ...ale nie wiem , czy go jeszcze masz . Koleuski wyślę ...a chryzantemy to jakie masz kolory i co się robi z takimi ściętymi gałązkami ...do wody , czy prosto do gruntu w cieniu , pod ciemne butle plastikowe ? Mam trzy odmiany rozchodnika okazałego " Brillant " ' Matrona ' i o ciemnych liściach i bordowych kwiatach ...ale ten malutki , bo dopiero go dostałam . Astry mam jesienne niskie , bo potem się rozłażą ...i takie kolory mi pasują " Jenny "i drugi też od Marka P.

Pozdrawiam serdecznie i Twoje dzieciaki też ;:196 ...tulaski dla Gabi ;:168 ;:167
Yoannak
500p
500p
Od: 2 kwie 2011, o 22:23

Post »

Aga,

widoki masz piękne, brak słów i wszystko u Ciebie kwitnie tak jakbyś była w zupełnie innej strefie klimatycznej, u mnie wiele roślin zastanawia się nad zawiązaniem pąków, a gdzie tu mówić o kwitnieniu ;:306.
Czy może powiedzieć jak się nazywa ta roślinka ;:173
Obrazek.
Joasia
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko firletka będzie na pewno , już zapisałam ;:196 a dzwoneczek zobaczymy czy da się podzielić.... poprzednią zimę bardzo odchorował i jest strasznie marny, ale mam nadzieję, że jeszcze ruszy..... w każdym razie też zapisałam :D
Chryzantemki pięknie ukorzeniają się z końcówek pędów , najlepiej od razu w ziemię i żeby zapewnić wilgotność kapturek z butli :D Ja mam wysokie różowe z żółtymi środkami, białe pełne, wyglądają jak pomponiki w miarę przekwitania różowieją, żółte i rude.....i jeszcze 2 jakieś...ale nie bardzo pamiętam kolorki :oops: Astry niskie mam ciemnoróżowe i białe i troszkę wyższe fioletowe.....
A koleuska rokoko chcesz???
Dziękuję za pozdrowienia i tulaski.... Ciebie również bardzo pozdrawiam ;:196

Joasiu dziękuję za miłe słowa ;:196 Faktycznie roślinki rozkwitają na wyścigi. U mnie tak jest, że wiosna przychodzi późno..... później niż w innych rejonach, ale później błyskawicznie nadrabia :lol:
Roślinka o którą pytasz to aster alpejski :D
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Śliczne goździki pierzaste
Aster już kwitnie ;:oj
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Aguś , wiem , że nei podgrzewsz. U mnie wszystko w tym samym momencie. Jedynie aster jeszcze nie rozkwitł , tylko dlatego że w cieniu wyższych roślin rośnie. Widzę ,że uwielbiasz posłonki , tyle fotek różowego. U mnie pierwszy rok kwitnie, zepsuł mi go kociak , przespał się na nim. ;:124 ;:124
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Agnieszko cudnie kwitną Ci te wszystkie drobne roślinki ;:108 , u mnie jakoś się ich mało zrobiło, przez irysy i liliowce zostały wyparte .
Posłonki zostawiłam tylko dwa żółty i czerwony o pełnych kwiatach inne usunęłam bardzo mi się rozrastały i zajmowały dużo miejsca .
Teraz tak zagłuszają mi wszystko maki i chabry , czekam aż przekwitną i coś muszę z tym zrobić.
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Przepiękne kwiatki pokazałaś i tyle kolorów :) Aż się oczy śmieją. U mnie te roślinki jakoś giną, za mało słoneczka u mnie dla takich rarytasków.
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Kontakt:

Post »

Aguś, maluszki śliczne, u Ciebie wszystko wcześniej rozkwita :) ten porządek w roślinkach, i te kolorowe kompozycje mnie rozbrajają :) ;:138 ;:196
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Czy ten pierwszy goździk - różowy pachnie? Ja mam ,,stare'' odmiany białego i jasnoróżowy i obydwa pachną. W tym roku zaszalały i kwitną obficie, Na razie tylko jeden biały zaczął, bo od przed wczoraj burze i leje. Pogoda sprzyja tylko chwastom :)
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu asterki alpejskie kwitną wiosną , mam 4 odmiany, ale na razie kwitną tylko 2... ten niski różowiutki jest najładniejszy :D

Tadziu a no nie podgrzewam 8-) :lol: ..... co do posłonków..... to powiem szczerze żę jednak troszkę się do nich rozczarowałam...... są piękne, nie przeczę...... gdy są całe obsypane pięknymi kwiatuszkami jest bajecznie.....ale one często są stulone, a krzaczki baaardzo się rozrastają, a to w moim ogródku nie bardzo wskazane i dojrzewam do tego, żeby je wydać. Mam kilka odcieni różowego i biały...... wcześniej był też żółty ale poprzednia zima go załatwiła......

Geniu u mnie podobna sytuacja....posłonki za bardzo się rozrastają jak na niewielki ogród i też je oddam.... niech sobie rosną tam gdzie będą miał dość miejsca :D
Teraz będę się brała za przerabianie dużej rabaty wzdłuż podjazdu i też wiele maluszków zmieni miejsce....

Izuniu u mnie ogród bardzo słoneczny, więc roślinki doświetlone i zadowolone :D Ale wiele i w cienistych ogródkach dobrze się czuje, czego przykładem jest Twój ogród :D

Kasiu bardzo się cieszę, że podobają Ci się moje kolorowe rabaty..... pewnie jest wiele osób, które lepiej się czują w spokojnych stonowanych kompozycjach, ja jednak kocham barwy i uwielbiam się nimi otaczać :D

Justynko ten goździk to taki skalniaczkowy niziutki, powiem szczerze, że nawet go nie wąchałam...... te wszystkie wyższe odmiany, które w większości jeszcze nie kwitną u mnie i ten bielutki pachną pięknie :D
U mnie wczoraj było ślicznie i słonecznie.... tylko wiał okropny wiatr.... a dziś znów leje :roll:
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Za koleuska dziękuję ...jak dzwonek marnie przybywa - to go zostaw w spokoju ;:196 .
Chryzantemy jedynie niskie ...wówczas nie będą sie pokładały ...więc nie trzeba ich wiązać . Takie wystarczą do 30-50 cm .
Aster niski - jeżeli nie jest rozłogami ekspansywny to chętnie przyjm - ale biały .
Interesowały by mnie niskie ...np. floksy , goździki - mam biały i różowy pełny ...dzisiaj zrobię fotki , to popatrzysz .

Pozdrawiam bardzo serdecznie ;:196 ;:167
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszka, jak ty masz cudownie kolorowo :D Goździki pachną ;:108 tylko trzeba się znizyć do ich poziomu :lol:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”