Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)
- terlica
- 500p
- Od: 24 mar 2013, o 07:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)
ten wilczomlecz jest aksamitny w dotyku,ale się rozłazi bardzo. Ja miałam jakieś 2-3 lata temu,ale zlikwidowałam. Chyba,że o innym piszę
Aniu jeśli chodzi o piwonię,to pytałam o kwiat czy pojedynczy jest czy pełny. Zresztą nieistotne to jest,bo obie są śliczne,choć chyba wolałabym pojedynczy kwiat.
Ma w sobie taki prostolinijny urok
Muszę poszukać w normalnej cenie.
A gdzie Ty kupowałaś?
Aniu jeśli chodzi o piwonię,to pytałam o kwiat czy pojedynczy jest czy pełny. Zresztą nieistotne to jest,bo obie są śliczne,choć chyba wolałabym pojedynczy kwiat.
Ma w sobie taki prostolinijny urok
Muszę poszukać w normalnej cenie.
A gdzie Ty kupowałaś?
Pozdrawiam-Ewa
- Ignis05
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Aniu fajne te pergole z donicami na pnącza.
Jednak , co to znaczy klimat. U Ciebie już tak daleko rozwinięte roślinki.
A ja się cieszę, że moje też rosną, tylko gdzie im do Twoich.
Moja piwonia koperkowa ma dopiero ledwo 10 cm wzrostu, ale pączulki też już ma.
Miłego wieczoru.
Jednak , co to znaczy klimat. U Ciebie już tak daleko rozwinięte roślinki.
A ja się cieszę, że moje też rosną, tylko gdzie im do Twoich.
Moja piwonia koperkowa ma dopiero ledwo 10 cm wzrostu, ale pączulki też już ma.
Miłego wieczoru.
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Ten wilczomlecz rośnie ładnie w kępce i jest to wilczomlecz złocisty... tak jak napisała Dorcia, nie rozłazi się, ale za to bardzo dobrze rozsiewa.terlica pisze:ten wilczomlecz jest aksamitny w dotyku,ale się rozłazi bardzo.
Aniu witaj i sorry że się wtrąciłam... ale taka już jestem... jak coś wiem to piszę.
Ten narcyz biedronkowy rzeczywiście wypasiony... chyba jesienią muszę się też przejść do biedronki...
- terlica
- 500p
- Od: 24 mar 2013, o 07:26
No tak czy siak, czy się rozłazi czy się bardzo dobrze rozsiewa,to momentalnie jest wszędzie.
Co nie zmienia faktu,że w dotyku jest bardzo przyjemny
Co nie zmienia faktu,że w dotyku jest bardzo przyjemny
Pozdrawiam-Ewa
- gosiaczek12a11
- 500p
- Od: 1 kwie 2012, o 17:20
Witam Piwonia koperkowa ,pierwszy raz widzę - kolorek zapowiada się obiecująco.
Narcyzy z B i nie za miliony Psina jak dumna i posłuszna
Narcyzy z B i nie za miliony Psina jak dumna i posłuszna
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Aniu przybiegłam nadrobić zaległości. Pergole kupiłaś fajową. Sama myślałam o takiej rok temu. Ale doszłam do wniosku że u mnie to nie wypali. Bo na balkonie mi wszystko pada jak wyjeżdżam na weekend. A nie mowa o urlopie. Także musiałam sobie odpuścić. Jestem pod wrażeniem w jakim stanie są u Ciebie róże. Pięknie wystartował Artemis. Cały w listeczkach. I korona jaka duża. No ale najbardziej zachwyciła jedna ślicznotka z kiteczką na głowie. Ślicznooooości. Normalnie mały kochany przytulasek. Ja się śmieje że to cuda na baterie.
-
- 100p
- Od: 21 mar 2014, o 18:16
Narcyzki już kwitną. Proszę wycałuj piesia ode mnie.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tulipan Rococo - bardzo mi się podobają te odmiany z fryzowanymi brzegami płateczków
Żurawki cudnie wybarwione i moim zdaniem ubarwiają rabaty nie mniej niż najlepsze kwiaty.
Pieseczek ma sympatyczną minkę, a piwonia koperkowa wzbudziła mój zachwyt podobnie jak poprzedniczek
Żurawki cudnie wybarwione i moim zdaniem ubarwiają rabaty nie mniej niż najlepsze kwiaty.
Pieseczek ma sympatyczną minkę, a piwonia koperkowa wzbudziła mój zachwyt podobnie jak poprzedniczek
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Cały dzień zimnica....kichnęłam sobie kilka razy,no zimno i wietrznie...deszcz dziś nie padał,słonko wyjrzało,ale jak wyszłam na chwilę na balkon to szybko wróciłam
Donice na razie nie wyścielone,włożyłam do nich bezpośrednio doniczki z clemkami .Najwyżej za rok się solidnie przygotuję i zabezpieczę je solidnie.
Mam jeszcze w planie posadzić truskawkę wiszącą i pomidorki koktailowe...macie jakieś doświadczenia w hodowaniu tych pyszności?
Justynko Tobie zakwitnie korona pomarańczowa,a mi żółta rzeczywiście szybko osiągnęła spore rozmiary
Dorcia u mnie wilczomlecz był przycinany do samej ziemi,może poczekaj jeszcze
Terlica wilczomlecza nie dotykałam,ale śmiem to zrobić skoro taki aksamitek z niego Muszę się przypatrzeć,czy mój się nie rozłazi,ale raczej kępka zwarta z niego...
Piwonię kupowałam u ewci (gloriadei) na jesieni...Wydaje mi się,że będzie miała puste kwiaty...
Krysiu pergole zawsze tworzą ciekawy klimacik i są fajną podporą dla pnączy
O jak fajnie,że masz koperkową...czekam na nią aż zakwitnie
Gabi no właśnie owy wilczomlecz ma kępkę i to bardzo ładną Dobrze,że piszesz i się udzielasz,ja też czasami się pomylę albo coś mi się wydaje,a potem dziewczyny mnie prostują,a ja się cieszę,że więcej wiem
Koniecznie pod koniec sierpnia zapoluj na narcyzy z B...dzisiaj w B były rododendrony,ale jakieś słabizny,miały małe pączki no i nie wzięłam
Gosiu piwonia to było moje marzenie,wszędzie jej szukałam i nareszcie jest u mnie
Madziu fajnie określiłaś psinę cuda na baterie I masz doskonałą rację,niezmordowane pieski i pełne energii
No tak na balkonie trzeba pilnować kwiatów,aby nie przesuszyć
Mooniczek piesia wycałowana
Szachowniczki z B kupiłam dwa opakowania,wszystkie wyszły
Miłego wieczorku:)
Donice na razie nie wyścielone,włożyłam do nich bezpośrednio doniczki z clemkami .Najwyżej za rok się solidnie przygotuję i zabezpieczę je solidnie.
Mam jeszcze w planie posadzić truskawkę wiszącą i pomidorki koktailowe...macie jakieś doświadczenia w hodowaniu tych pyszności?
Justynko Tobie zakwitnie korona pomarańczowa,a mi żółta rzeczywiście szybko osiągnęła spore rozmiary
Dorcia u mnie wilczomlecz był przycinany do samej ziemi,może poczekaj jeszcze
Terlica wilczomlecza nie dotykałam,ale śmiem to zrobić skoro taki aksamitek z niego Muszę się przypatrzeć,czy mój się nie rozłazi,ale raczej kępka zwarta z niego...
Piwonię kupowałam u ewci (gloriadei) na jesieni...Wydaje mi się,że będzie miała puste kwiaty...
Krysiu pergole zawsze tworzą ciekawy klimacik i są fajną podporą dla pnączy
O jak fajnie,że masz koperkową...czekam na nią aż zakwitnie
Gabi no właśnie owy wilczomlecz ma kępkę i to bardzo ładną Dobrze,że piszesz i się udzielasz,ja też czasami się pomylę albo coś mi się wydaje,a potem dziewczyny mnie prostują,a ja się cieszę,że więcej wiem
Koniecznie pod koniec sierpnia zapoluj na narcyzy z B...dzisiaj w B były rododendrony,ale jakieś słabizny,miały małe pączki no i nie wzięłam
Gosiu piwonia to było moje marzenie,wszędzie jej szukałam i nareszcie jest u mnie
Madziu fajnie określiłaś psinę cuda na baterie I masz doskonałą rację,niezmordowane pieski i pełne energii
No tak na balkonie trzeba pilnować kwiatów,aby nie przesuszyć
Mooniczek piesia wycałowana
Szachowniczki z B kupiłam dwa opakowania,wszystkie wyszły
Miłego wieczorku:)
Nigdy nie spotkałam szachownic w B, tulipany, czosnki, mieczyki były dostępne...tulipany trafiły się też ciekawe, ciepła tylko brakuje żeby zakwitły Pozdrawiam
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Wandziu Rococo to ciekawa odmiana,fikuśne ma płateczki i kolor taki ognistywanda7 pisze:Tulipan Rococo - bardzo mi się podobają te odmiany z fryzowanymi brzegami płateczków
Żurawki dają wiele barw i stroją jeszcze puste rabatki:)Piwonia choć malutka to strojna;)
Aniu pod koniec sierpnia w B trzeba pilnować dostawy cebulek,bo bardzo szybko schodzą
Czosnek olbrzymi mam jeden z B i już nos wystawił,czekam na niego:)
Oj tak ciepełka brakuje i roślinkom i mnie również,bo ja do ciepłolubów należę
Tulipanki,a za nimi zagon truskawek...już niedługo tzn w czerwcu będziemy się zajadać i robić pyszne koktaile:)
Dzisiaj w B były Rh, nawet ładne krzaczki...żółty kolor wpadł do koszyka, chyba...znajoma kupiła biały, pączki były lekko rozchylone w delikatnym różu
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Aniu prognozy wysyłają pocieszacze że podobno od jutra poprawa znaczna.. jak patrzę na dzisiejsze niebo to znowu nie chce mi się w to wierzyć . Ja się dzisiaj tak wkurzyłam... zamówiłam truskawy w styczniu. Od początku kwietnia się proszę o dostawę. Dzisiaj tupnęłam nogą i podziękowałam prosząc o zwrot kasy. W przyszłym tygodniu zamówię gdzie indziej. Nie mam wyjścia. A już myślałam że teraz pojadę i posadzę. Czasami Ci sprzedający to są eh.. masakryczni.