Liliowce -Hemerocallis cz.11
- tadeo
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 11:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Liliowce -Hemerocallis cz.11
Robinhood.tak właśnie wyglądają piękne odmiany które dojechały do mnie od znanego hodowcy Gossarda,siąś i płakać czy kląć.Sezon zapylań tymi odmianami niestety się nie powiódł.Jestem wyleczony z sprowadzania od takich HODOWCÓW.Ostatnio otrzymałem w prezencie od Pana Prof.Bodalskiego cztery Jego odmiany,rejestrowane w 2013 i 14.Powinni się Hamerykanie oczywiście nie wszyscy uczyć,jaka sadzonka może wyjść z szkółki.
Uśmiechnij się jutro będzie lepiej. Tadeo
Mój Ogród-moje miejsce wypoczynku ! Mój Ogród-moje miejsce wypoczynku cz.2
Mój ogród- zdjęcia1 -zdjęcia 2 Zajrzyj koniecznie
- robinhood66
- 50p
- Od: 23 lip 2013, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
niektóre to tragedia.... najwczesniej pewnie zakwitna za rok lub nawet 2 ..jezeli przetrwają.... mam na fejsie "podgląd" kilkunastu szkółek z południowych stanów ale ich rosliny wysyłane do klientów to istne giganty w porównaniu z tym... przy porównywalnym stopniu ciekawości kwiatów... Gossard ,jak widać, idzie na max na ilość i liczy że nikt nie bedzie tego reklamował bo daleka przesyłka, koszty itd...
- bejka1970
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tadeusz normalnie jestem w szoku Piękne odmiany ,znany hodowca i taka bida Wyobrażam sobie twoją złość i rozczarowanie Moja niewielka kolekcja to głównie zakupy od Emila i zawsze po otwarciu paczki zastanawiałam się czym on je karmi
Na dziś zakwitła mi taka sieweczka od niego
Na dziś zakwitła mi taka sieweczka od niego
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- tadeo
Beaa tym młodym tak samo ale częściejBeaa pisze:No i się zaczęło, ale cuda pokazujecie i jak tu skończyć z zakupami, jak nowe chciejstwa mnie wołają
Mąż się już boi, że jak tak dalej pójdzie, to za chwilę nie będzie wcale trawnika...ciągle coś powiększam by mieć miejsce na nowe cuda
Dorosłe osobniki podlanetadeo pisze:Witaj Beaa.Daj spokojnie 2gramy na litr,możesz powtórzyć po 7 dniach.
A te dzieciątka z tegorocznych wysiewów mogę potraktować tak samo ?
Moje Gossardy już w doniczkach.Chyba prezentują się lepiej niż po otwarciu paczki.Chyba miałem szczęście w nieszczęściu bo nie dostałem 4 sadzonek i to tych najdroższych.Tadek co im dać Plant starter czy Foliar Feed i kiedy?
Rzeczywiście Gossard się nie popisał, nie dość że drogi to jeszcze lekceważy klientów. Moje tegoroczne zakupy też nie do końca były udane - niektóre z sadzonek zbyt małe, żeby zakwitły w tym roku ( w tym te, na których mi szczególnie zależało).
do tego ta paskudna pogoda - zimno i deszcz źle wpływają na moje liliowce...
kilka fotek z wczorajszego i dzisiejszego kwitnienia
Irish Jackpot
Rose F.Kennedy
The Fantastic Barbara Watts
siewka z USA
Blue Breasted Bee Eater
moje siewki
Pozdrawiam
Małgosia
do tego ta paskudna pogoda - zimno i deszcz źle wpływają na moje liliowce...
kilka fotek z wczorajszego i dzisiejszego kwitnienia
Irish Jackpot
Rose F.Kennedy
The Fantastic Barbara Watts
siewka z USA
Blue Breasted Bee Eater
moje siewki
Pozdrawiam
Małgosia
- tadeo
Małgosia napisała
Rzeczywiście Gossard się nie popisał, nie dość że drogi to jeszcze lekceważy klientów. Moje tegoroczne zakupy też nie do końca były udane - niektóre z sadzonek zbyt małe, żeby zakwitły w tym roku ( w tym te, na których mi szczególnie zależało).
Małgosiu czy Ty też brałaś w tym roku od Gossarda czy to myślisz o małych sadzonkach od Ansari.Tadek
Małgosiu czy Ty też brałaś w tym roku od Gossarda czy to myślisz o małych sadzonkach od Ansari.Tadek
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Lillales- piękna odmiana ta: Irish Jackpot Nie widziałam z taką falbanką w tym kolorze liliowca. Skąd to cudo Masz? Uwielbiam lekko limonkowe kwiaty, a chyba ten w taki kolorze...
Trzymam kciuki za Wasze sadzonki amerykańskie. Oby się przyjęły.
Tadeo - te, kupione od Ciebie na przełomie kwietnia i maja. I...dwie odmiany mają już pączki. Jestem zdziwiona i oczywiście ucieszona
Trzymam kciuki za Wasze sadzonki amerykańskie. Oby się przyjęły.
Tadeo - te, kupione od Ciebie na przełomie kwietnia i maja. I...dwie odmiany mają już pączki. Jestem zdziwiona i oczywiście ucieszona
Tadeuszu nie zamawiałam od Gossarda (kiepski kontakt i zbyt drogi certyfikat). Niektóre z sadzonek od Ansari były bardzo małe, natomiast DeVito nie przysłała mi wszystkich kupionych przeze mnie odmian, o czym wcześniej nie poinformowała. Dopiero, gdy otworzyłam paczkę okazało się, że są "braki". A potem to pisanie maila za mailem z pytaniami o wyjaśnienie, potem o zwrot pieniędzy i kolejny przypominający, że nadal nie dokonała zwrotu i kolejny.....
justus27 - Irish Jackpot sprowadziłam z USA pod koniec kwietnia i zakwitł już teraz. "Na żywo" ma jeszcze bardziej jaskrawe kolory
Pozdrawiam
Małgosia
justus27 - Irish Jackpot sprowadziłam z USA pod koniec kwietnia i zakwitł już teraz. "Na żywo" ma jeszcze bardziej jaskrawe kolory
Pozdrawiam
Małgosia
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Naprawdę jest przepiękny. Dbaj o niego
- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.