Papryka do gruntu. Część 4
- jode22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Papryka do gruntu. Część 4
To mszyce a to białe podłużne to wylinki po nich .
Dziwne, bo pryskałam na mszyce właśnie Ale jak widać na załączonym obrazku nic to nie dało... Żeby było jeszcze mało tego.. to na liściach kilku był odchody jakby ptaka.. co jest dziwne, bo rosły w tunelu i nic tam nie było..
- darbo
- Od: 20 mar 2011, o 13:33
Wypisz wymaluj jak u mnie. Nigdy nie miałem, ani nie widziałem mszycy na tomatach. A tutaj w tym roku, bum taka niespodziewajka. Tyle, że paprykę po raz pierwszy posadziłem w tunelu razem z pomidorami. Podejrzewam, że to papryka przyciąga tych nie chcianych gości.
Pozdrawiam
Dariusz
Dariusz
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To były młode ,aktywne kulinarnie,czy dojrzałe ,uskrzydlone, aktywne lotniczo?Bo tych drugich mam na pomidorach trochę corocznie,ale to tylko zmęczone turystki odpoczywające w cieniu liścia. .Na papryce były i to na ostrych odmianach.
- krynka
- Od: 13 sty 2014, o 19:27
Moja Sweet Orange Baby- baardzo plenna,chrupiąca,pyszna,świetnie udała się w gruncie,ale w donicy też daje radę.
Pozdrawiam serdecznie- Ela
- Kasienkar
- 500p
- Od: 18 cze 2013, o 14:38
Ja planuję jutro wykopać moje papryki z gruntu, wsadzić do doniczek i przezimować w doniczkach.
Pozdrawiam,
Kasia
Kasia
- Irek6820
- 200p
- Od: 8 lut 2014, o 08:45
Ja też chyba jutro pozrywam papryki z krzaczków Mogły by jeszcze porosnąć w gruncie ale dość już tej zabawy z agrowłókniną przykrywania na noc i odkrywania na dzień , wczoraj chyba 20 minut się trudziłem z agrowłókniną żeby przykryć paprykę bo wiatr był .
- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
Ja właściwie mogłabym zakończyć z (prawie) sukcesem sezon paprykowy ale pozostała mi jedna Ingrid Czekoladowa, nie chce w żaden sposób dojrzeć, mimo że owoce całkiem duże. Co robić zrywać takie zielone? Przesadzać krzaki, ale one są bardzo duże więc potrzebne będą duże donice? Jak ta odmiana zachowuje się u Was - też jest taka późna?
Beata
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
Ja mam chocolate beauty, owoce duże i pękate i już bardzo długo są zielone, martwię się, że nie zdążą dojrzeć. A śladów przebarwiania nie widać
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Ja mam czekoladową w donicy i również jest późna Ogólnie to późno zawiązała owoce, teraz ma dwa duże i jeden lub dwa trochę mniejsze. Resztę zawiązków urywałem, jednak i tak nie dojrzewa
- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
Ja mam 5 krzaczków, na 3 oberwałam małe zawiązki, na dwóch nie. Ale nie ma żadnej różnicy. Obrodziła ładnie, po ok 5-6 dużych papryk na krzaczku, tylko nie ma na nich nawet śladu koloru czekoladowego.
Beata
- krynka
- Od: 13 sty 2014, o 19:27
Martwi mnie dzisiejsza prognoza,ma być tylko 4 st,a przy gruncie będzie pewnie mniej. Taka pogoda to już jak ruletka Na paprykach w gruncie jeszcze bardzo dużo owoców,część zapalona,część ( większa) zapełnie zielona- zastanawiam się,zrywać czy przykryć ? Co radzicie?
Pozdrawiam serdecznie- Ela