Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 5
- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 5
Dorfi ja z chęcią chapnęłam tę różową gipsówkę, bo białej już mam kilka. Zobaczymy czy ta będzie się równie ładnie prezentować.
Tulipanko bałam się zabrać za tę ławkę, bo i ja nigdy niczego podobnego nie robiłam. Nawet żadnych przecierek. Tylko malowane.
Zadałam jednak milion pomocniczych pytań Połówkowi i jakoś poszło. Teraz myślę o stoliczku a i taca na szklanki by się przydała.
Tolinko mam nadzieję, że będzie ładnie się prezentować na tle ściany zieleni.
Oglądałam wczoraj allegr... pod kątem kupna poduszek-siedzisk do mojej ławki. Znalazłam takie śliczne patchworkowe w motywy różane i koronkowe. Teraz, jak wiem już jak wygląda ławka to myślę sobie, że będzie zbyt pstrokato. Lepiej chyba zamówić gładkie szare. Jak myślicie? A do tego jakieś dwa jaśki, jeden w róże i drugi np w paski lub kropki.
Tulipanko bałam się zabrać za tę ławkę, bo i ja nigdy niczego podobnego nie robiłam. Nawet żadnych przecierek. Tylko malowane.
Zadałam jednak milion pomocniczych pytań Połówkowi i jakoś poszło. Teraz myślę o stoliczku a i taca na szklanki by się przydała.
Tolinko mam nadzieję, że będzie ładnie się prezentować na tle ściany zieleni.
Oglądałam wczoraj allegr... pod kątem kupna poduszek-siedzisk do mojej ławki. Znalazłam takie śliczne patchworkowe w motywy różane i koronkowe. Teraz, jak wiem już jak wygląda ławka to myślę sobie, że będzie zbyt pstrokato. Lepiej chyba zamówić gładkie szare. Jak myślicie? A do tego jakieś dwa jaśki, jeden w róże i drugi np w paski lub kropki.
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
No raczej, jak ławka w róże to poduchy gładkie i na odwrót
Super ławeczka szczerze gratuluje efektu końcowego szacun że sama wszystko zrobiłaś
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Aniu super ci to wyszło.
Już poprzecierana wyglądała pięknie a co dopiero z motywem różanym. Już ją sobie wyobrażam w twoim zaczarowanym kąciku... Dasz przycupnąć na niej czasem?
Już poprzecierana wyglądała pięknie a co dopiero z motywem różanym. Już ją sobie wyobrażam w twoim zaczarowanym kąciku... Dasz przycupnąć na niej czasem?
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Wow, Ania ławeczka cudnie wyszła. Zdolna dziewczyna z Ciebie Pięknie wyszły motywy różane, a jak ją jeszcze postawisz w otoczeniu różanych krzaczków, to dopiero będzie cudnie
-
- 200p
- Od: 19 mar 2013, o 16:19
KOchana-super wygląda.Niesamowita przemiana.
- elusia723
- 100p
- Od: 14 kwie 2015, o 15:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu ławka przepiękna , metamorfoza genialna, a co do poduszek ja tez bym kupiła gładkie
-
- 200p
- Od: 11 mar 2015, o 20:32
Aniu cudowna ławeczka , aż mnie chęć naszła na podobną lawendową chyba moja koleżankę od decoupage poproszę o kilka lekcji
Aż poszłam i przyciągnełam z rupieciarni starą po dawnych właścicielach teraz musi wyschnąć i będę działać
Poduszki wybrałabym raczej gładkie, może w kropki/groszki bo je uwielbiam
Aż poszłam i przyciągnełam z rupieciarni starą po dawnych właścicielach teraz musi wyschnąć i będę działać
Poduszki wybrałabym raczej gładkie, może w kropki/groszki bo je uwielbiam
Paulina
Chmielakowo-początki
Chmielakowo-początki
- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Aniu - pomysł z ławeczką fantastyczny, realizacja również. Wielki szacunek! Od prawie roku zastanawiam się nad nauką dequpagu, ale myślałam sobie, że ozdoby na świeczkach , pudełeczkach czy innych drobiazgach zawsze mogę kupić, bo powoli są wszędzie. Ale TO, Twoja ławeczka jest jedyna i niepowtarzalna . Chyba wezmę się za naukę, bo ławeczkę już mam.
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Aniu, pomysł świetny z dekoracją na ławeczce, ale masz rację, że poduchy do niej o jednolitym kolorze.
- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu cudownie przerobiłaś ławeczkę wygląda bardzo romantycznie, a jak jeszcze dojdą poduchy to będzie super
Do żółtych róż, które mam pod werandą dosadziłam białe tawułki i hosty biało zielone, fajny zestaw wyszedł, w tym roku myślę dołożyć pomarańczowe nagietki, ciekawe jak się skomponuje będzie to słoneczna rabatka. Pozdrawiam
Do żółtych róż, które mam pod werandą dosadziłam białe tawułki i hosty biało zielone, fajny zestaw wyszedł, w tym roku myślę dołożyć pomarańczowe nagietki, ciekawe jak się skomponuje będzie to słoneczna rabatka. Pozdrawiam
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Aneczka, ja to bym się z twoim małżonkiem dogadała faza przecieranej ławeczki była w moim stylu i do tego pstrokate poduchy , ale jak kupisz gładkie to też zbilansujesz pstrokatość ławeczki
No, ale od początku Po pierwsze tak zaczęłaś narzekać na tego eMa i tą nieciekawą ławkę, że ja pewna byłam, że to jakaś ławeczka koszmarek, a przecież ta jest jest bardzo ładna. Ty wiesz jakie potrafią paskudy sprzedawać w marketach? A tą ozdobiłaś, wpakowałaś sporo pracy, umiejscowisz w odpowiednim towarzystwie i będziesz zadowolona. A kto wie, może kiedyś natrafisz, przypadkowo, na tą jedną, jedyną, wymarzoną i dla niej także znajdzie się miejsce
Po drugie, mam wreszcie gipsówkę
No, ale od początku Po pierwsze tak zaczęłaś narzekać na tego eMa i tą nieciekawą ławkę, że ja pewna byłam, że to jakaś ławeczka koszmarek, a przecież ta jest jest bardzo ładna. Ty wiesz jakie potrafią paskudy sprzedawać w marketach? A tą ozdobiłaś, wpakowałaś sporo pracy, umiejscowisz w odpowiednim towarzystwie i będziesz zadowolona. A kto wie, może kiedyś natrafisz, przypadkowo, na tą jedną, jedyną, wymarzoną i dla niej także znajdzie się miejsce
Po drugie, mam wreszcie gipsówkę
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu prezent od M świetny, a różany motyw wyjątkowo piękny. O zdolnościach manualnych nie wspomnę. Ławka jak marzenie, też jestem za szarymi poduchami. Rośliny spieszą się się do życia, ale to dopiero luty. Już mnie kusiło ciąć powojniki, ale czasu zabrakło. Założyłam nowy wątek, bo u mnie w ogrodzie też wiosna. .