Moje marzenia -maniusika część III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje marzenia -maniusika część III

Post »

Krysiu właśnie tak robię i nie muszę szukać niczego do wiązania a kijki mam wierzbowe bo i tak skracam je i od razu robię sobie patyczki odpowiedniej długości a później biorę gdzie mi potrzeba ..
Janusz jak się ma ogród wokół domu i co dziennie się go pilnuje to wszystko można ogarnąć .Jednak ta wiosna jest pracowita bo ciągle pada a jak jest ciepło to chwasty szybciej rosną od kwiatów ,,
Ja natomiast w twoim ogrodzie bym się napracowała bo trzeba uważać przy tak małych kwiatach a jeszcze chodzić po tak stromej górce jest też trudno i trzeba uważać aby nie polecieć na dół .. Chętnie przyjmę wszystkie zbywające ci roślinki , mam kilka skalniaków i na nich najlepiej rosną takie kruszynki jak nazywa je mój wnusio ..
Jacku myślałam że wpadniesz do mnie na wiosnę a byłeś już nie daleko nawet w doniczce kwitnie średni przetacznik dla ciebie .. jeden dałam Edytce jak porzuciła mi trawkę ..
Lora aby nie dzielić gwoździków bo duże kępy są ładniejsze teraz znowu je posiałam , skusiłam się na nie bo były miks kolorów o pełnych kwiatach, zobaczymy jak będą wschodzić ..

Obrazek

Nie wiem co to za kwiatek ,myślałam że gęsiówka albo rogownica ale jest mniejsza i bardziej zwarta ..

Obrazek

samosiejki ostnicy wśród astra alpejskiego i wrzosów .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

irysy i naparstnice które już zaczynają kwitnąć ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2008, o 21:09

Post »

Witaj Maniusika coś zapomniałaś o mnie, wpisałam się do ciebie, ale mnie pominęłaś kochana zaglądam do ciebie :D
wszystko ci rośnie jak na drożdżach zostawiam ślad.
Ładnie u ciebie ;:63 :D :D :D
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Janko z próby nic nie wyszło bo się rozpadało ale jutro tez będę na działce.
Dziś na spokojnie pochodziłam w chwilach gdy deszcz miał przerwę i zauważyłam,że w tym roku wiele bylin jest u mnie niższa niż zwykle a juz wchodzi w okres kwitnienia . Czyli - nie urośnie, ciekawe dlaczego tak się stało ?
Nawet naparstnice zawsze wysokie, a tym razem ... jakby niższe odmiany ... :;230
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pestka nie zapomniałam tylko u mnie twój watek jest zamknięty a powiadomień z nowego nie dostaję ..
Krysiu u mnie tez pada i jak znowu będzie słoneczko to znowu będzie pielenie i pryskanie od mszycy .. Tylko posadzone kwiaty nie wymagaj a podlewania a na moich piaskach wszystko w tym roku jest większe bo mają sporo wilgoci ale niżej jest trochę za mokro ,musiałam poprawić rowki aby woda spływała do rowu ..
Mój album
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No właśnie ... to nasze stałe bolączki .... raz za sucho ... a innym razem za mokro.
I tak przez cały sezon ;:131
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Właśnie się zastanawiałam nad łubinem. Próbowałam kiedyś kupować sadzonki, ale coś marnie rósł. Może spróbuję z nasion? Nie wiem czy nie jest za późno, bo może by wysiać :roll: .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Edytko możesz siać , teraz jest ciepło i wszystko szybciej wschodzi . Ja też siałam i już są na wierzchu ,ma być miks kolorów , ciekawe czy będzie czerwony .. Krysiu w tym roku u mnie jest wilgotno i tylko zielsko szybko rośnie , mam pracowity rok w walce z zielskiem , Kwiaty jednoroczne tez już powschodziły ale jakoś nie chcą ścigać się z zielskiem ..
Mój album
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Janeczko. Ja mam ogród koło domu, ale jakoś nie mogę wyrobić ze wszystkim... Z czerwonych łubinów i floksów już się wyleczyłam. Płaciłam drożej niż za zwykłe, a po rozkwicie zawsze wyrastały najpospolitsze, fioletowe bądź różowe...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja mam z wymiany czerwony floks o bordowych liściach a łubinu nadal nie mam czerwonego ,chyba że w nowo posadzonych się znajdzie .. też mam ogród przy domu ale w tym roku zielsko rośnie jak szalone i gdy kończę muszę zaczynać od początku .. Miałam popryskać gnojówką róże i inne kwiaty od mszyc i znowu pogoda była w kratkę więc po flancowałam trochę aksamitek , które same wyrosły pod domem i trochę popieliłam po cebulowych bo kwiaty dopiero wschodzą ale zielsko jeszcze szybciej ..Może jutro nie będzie padać ..

Tymczasem...
Wszystkich gości serdecznie zapraszam do nowej części mojego wątku tutaj.
Mój album
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”