Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)

Post »

Aniu przybiegłam nadrobić zaległości. Pergole kupiłaś fajową. Sama myślałam o takiej rok temu. Ale doszłam do wniosku że u mnie to nie wypali. Bo na balkonie mi wszystko pada jak wyjeżdżam na weekend. A nie mowa o urlopie. Także musiałam sobie odpuścić. Jestem pod wrażeniem w jakim stanie są u Ciebie róże. Pięknie wystartował Artemis. Cały w listeczkach. I korona jaka duża. No ale najbardziej zachwyciła jedna ślicznotka z kiteczką na głowie. Ślicznooooości. Normalnie mały kochany przytulasek. Ja się śmieje że to cuda na baterie.
mooniczek
100p
100p
Od: 21 mar 2014, o 18:16

Post »

Narcyzki już kwitną. ;:138 Proszę wycałuj piesia ode mnie. ;:167
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tulipan Rococo - bardzo mi się podobają te odmiany z fryzowanymi brzegami płateczków :D
Żurawki cudnie wybarwione i moim zdaniem ubarwiają rabaty nie mniej niż najlepsze kwiaty.
Pieseczek ma sympatyczną minkę, a piwonia koperkowa wzbudziła mój zachwyt podobnie jak poprzedniczek :D
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Cały dzień zimnica....kichnęłam sobie kilka razy,no zimno i wietrznie...deszcz dziś nie padał,słonko wyjrzało,ale jak wyszłam na chwilę na balkon to szybko wróciłam ;:224
Donice na razie nie wyścielone,włożyłam do nich bezpośrednio doniczki z clemkami .Najwyżej za rok się solidnie przygotuję i zabezpieczę je solidnie.
Mam jeszcze w planie posadzić truskawkę wiszącą i pomidorki koktailowe...macie jakieś doświadczenia w hodowaniu tych pyszności?

Justynko Tobie zakwitnie korona pomarańczowa,a mi żółta ;:108 rzeczywiście szybko osiągnęła spore rozmiary ;:108

Dorcia u mnie wilczomlecz był przycinany do samej ziemi,może poczekaj jeszcze ;:65

Terlica wilczomlecza nie dotykałam,ale śmiem to zrobić skoro taki aksamitek z niego ;:215 Muszę się przypatrzeć,czy mój się nie rozłazi,ale raczej kępka zwarta z niego...
Piwonię kupowałam u ewci (gloriadei) ;:333 na jesieni...Wydaje mi się,że będzie miała puste kwiaty...

Krysiu pergole zawsze tworzą ciekawy klimacik i są fajną podporą dla pnączy ;:108
O jak fajnie,że masz koperkową...czekam na nią aż zakwitnie ;:65

Gabi no właśnie owy wilczomlecz ma kępkę i to bardzo ładną ;:333 Dobrze,że piszesz i się udzielasz,ja też czasami się pomylę albo coś mi się wydaje,a potem dziewczyny mnie prostują,a ja się cieszę,że więcej wiem ;:333
Koniecznie pod koniec sierpnia zapoluj na narcyzy z B...dzisiaj w B były rododendrony,ale jakieś słabizny,miały małe pączki no i nie wzięłam ;:224

Gosiu piwonia to było moje marzenie,wszędzie jej szukałam i nareszcie jest u mnie ;:167

Madziu fajnie określiłaś psinę cuda na baterie ;:306 I masz doskonałą rację,niezmordowane pieski i pełne energii ;:333
No tak na balkonie trzeba pilnować kwiatów,aby nie przesuszyć ;:333

Mooniczek piesia wycałowana ;:333

Szachowniczki z B kupiłam dwa opakowania,wszystkie wyszły ;:333

Obrazek

Miłego wieczorku:)
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Nigdy nie spotkałam szachownic w B, tulipany, czosnki, mieczyki były dostępne...tulipany trafiły się też ciekawe, ciepła tylko brakuje żeby zakwitły :wit Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wanda7 pisze:Tulipan Rococo - bardzo mi się podobają te odmiany z fryzowanymi brzegami płateczków :D
Żurawki cudnie wybarwione i moim zdaniem ubarwiają rabaty nie mniej niż najlepsze kwiaty.
Pieseczek ma sympatyczną minkę, a piwonia koperkowa wzbudziła mój zachwyt podobnie jak poprzedniczek :D
Wandziu Rococo to ciekawa odmiana,fikuśne ma płateczki i kolor taki ognisty ;:333
Żurawki dają wiele barw i stroją jeszcze puste rabatki:)Piwonia choć malutka to strojna;)

Aniu pod koniec sierpnia w B trzeba pilnować dostawy cebulek,bo bardzo szybko schodzą ;:224
Czosnek olbrzymi mam jeden z B i już nos wystawił,czekam na niego:)
Oj tak ciepełka brakuje i roślinkom i mnie również,bo ja do ciepłolubów należę ;:108

Tulipanki,a za nimi zagon truskawek...już niedługo tzn w czerwcu będziemy się zajadać i robić pyszne koktaile:)

Obrazek
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Dzisiaj w B były Rh, nawet ładne krzaczki...żółty kolor wpadł do koszyka, chyba...znajoma kupiła biały, pączki były lekko rozchylone w delikatnym różu :;230
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Aniu prognozy wysyłają pocieszacze że podobno od jutra poprawa znaczna.. jak patrzę na dzisiejsze niebo to znowu nie chce mi się w to wierzyć :roll: . Ja się dzisiaj tak wkurzyłam... zamówiłam truskawy w styczniu. Od początku kwietnia się proszę o dostawę. Dzisiaj tupnęłam nogą i podziękowałam prosząc o zwrot kasy. W przyszłym tygodniu zamówię gdzie indziej. Nie mam wyjścia. A już myślałam że teraz pojadę i posadzę. Czasami Ci sprzedający to są eh.. masakryczni.
Awatar użytkownika
persymona
200p
200p
Od: 7 mar 2012, o 15:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj :wit Przejrzałam ostatnie strony Twojego wątku na szybko i ojej jak ja zazdroszczę takich kolekcji ;:oj ale w pozytywnym znaczeniu
Przepiękne clematisy zamówiłaś cudeńka a biały ząbkowany pierwiosnek śliczności ja kupiłam fioletowy ale chyba w tym roku nie zakwitnie.
Powalił mnie Twój talent artystyczny piękny dzbanek...podziwiam talent:)
lato,lato,lato... echże ty :*
Mój mały raj- ogród Magdy
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Aniu fajny truskawkowy zagonik u mnie tylko parę sztuk ale też już się cieszę na ich owoce ,bo dostałam od forumowej koleżanki truskawki powtarzające owocowanie .Jestem ciekawa smaku tych truskawek .Twoja koperkowa w bardziej zaawansowanym stadium niż moja .U mnie również pokazują sie już różane pąki :heja Zdrowych Świąt ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

Aniu czy ja dobrze widzę ,że w truskawkach siedzą też róże?
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
Ruda_Zaba
1000p
1000p
Od: 28 cze 2012, o 19:29

Post »

będzie truskawek a truskawek :)
Chusteczka na R.O.D <-- wątek ogólny
róże na chusteczce <-- wątek różany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu11 widziałam dziś w Biedronie rh,stały sobie na palecie,ale bardzo malutkie pączki miały ;:224
Takiego żółtego chętnie bym przygarnęła ;:333

Madziu wyglądam słoneczka z niecierpliwością,bo przez tą mieszaną pogodę ostatnio chyba coś się do mnie przyplątało...i teraz nie wiem,czy to alergia,czy katar po prostu....nie zniosę sytuacji jak nos mi się znów zapcha,a tu takie zapachy potraw świątecznych ;:131
Truskawy zamawiałaś na all? Oj to musiałaś źle trafić...a komentarze sprawdzałaś?

Persymona witaj w moich progach ;:108
I Ty w szybkim tempie dorobisz się kolekcji,jeszcze z rok na forum i miejsca zabraknie ;:303
Dzbanek to takie pierwsze potyczki z decoupage ,bawię się tym,a przy tym można wyczarować fajne cudeńka ;:333

Jadziu truskawki...jak ja lubię jeść prosto z krzaczka:) W rtm roku będzie ich już więcej,moja mamcia dostała młode sadzonki od swojej koleżanki.Cieszę się,że w sumie je mamy,będzie co zajadać....
Ciekawe jak koperkowa i w jakim stadium ? Jadziu Tobie również życzę Zdrowych,Spokojnych Świąt ;:108

Terlica dobrze zauważyłaś ;:306 Kilka krzaczków wcisnęłam pomiędzy truskawki i powiem Ci,że one najlepiej rosną np.Charles Austin i Hot Chocolate ;:108 Niestety pomału brakuje mi miejsca na nowe róże :oops:

Rusa zaba liczę na truskawy,aż teraz ślinka mi cieknie jak pomyślę,a są słodkie ;:333

Rosarium Uetersen na pniu znów ładnie przezimowała pod okryciem z moich zużytych rajstop ;:306

Obrazek

A psik ;:219
Awatar użytkownika
Ruda_Zaba
1000p
1000p
Od: 28 cze 2012, o 19:29

Post »

Kurczaki, to ja jutro lecę zobaczyć co jest w biedrze. :)
Chusteczka na R.O.D <-- wątek ogólny
róże na chusteczce <-- wątek różany
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Aniu, zapodział mi się gdzieś ostatnio Twój watek, więc teraz nadrabiając zaległości cofnęłam się o kilka stron podziwiając cudowną wiosnę w Twoim ogrodzie, piękny ten Twój żagwin i ja się wreszcie go doczekałam :heja, a piwonia koperkowa, która będzie Ci kwitła ;:63 jest od dawna i nadal w sferze moich marzeń. Wciąż chwalony pierwiosnek ząbkowany jest na prawdę uroczy, więc trudno o nim nie wspomnieć, a ozdobiony metodą decoupage dzbanek powalił mnie na kolana, kurczę muszę kiedyś spróbować, bo od dłuższego już czasu chodzi to za mną. Czytałam, że jesteś od niedawna szczęśliwą posiadaczką róży Hot Chocolate i ja się na nią skusiłam, posadzona już rośnie, strasznie ciekawa jestem jej kwiatów, mam nadzieję, że będzie nam dane je zobaczyć.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”