Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)
Aniu przybiegłam nadrobić zaległości. Pergole kupiłaś fajową. Sama myślałam o takiej rok temu. Ale doszłam do wniosku że u mnie to nie wypali. Bo na balkonie mi wszystko pada jak wyjeżdżam na weekend. A nie mowa o urlopie. Także musiałam sobie odpuścić. Jestem pod wrażeniem w jakim stanie są u Ciebie róże. Pięknie wystartował Artemis. Cały w listeczkach. I korona jaka duża. No ale najbardziej zachwyciła jedna ślicznotka z kiteczką na głowie. Ślicznooooości. Normalnie mały kochany przytulasek. Ja się śmieje że to cuda na baterie.
-
- 100p
- Od: 21 mar 2014, o 18:16
Narcyzki już kwitną.
Proszę wycałuj piesia ode mnie. 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tulipan Rococo - bardzo mi się podobają te odmiany z fryzowanymi brzegami płateczków
Żurawki cudnie wybarwione i moim zdaniem ubarwiają rabaty nie mniej niż najlepsze kwiaty.
Pieseczek ma sympatyczną minkę, a piwonia koperkowa wzbudziła mój zachwyt podobnie jak poprzedniczek

Żurawki cudnie wybarwione i moim zdaniem ubarwiają rabaty nie mniej niż najlepsze kwiaty.
Pieseczek ma sympatyczną minkę, a piwonia koperkowa wzbudziła mój zachwyt podobnie jak poprzedniczek

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Cały dzień zimnica....kichnęłam sobie kilka razy,no zimno i wietrznie...deszcz dziś nie padał,słonko wyjrzało,ale jak wyszłam na chwilę na balkon to szybko wróciłam
Donice na razie nie wyścielone,włożyłam do nich bezpośrednio doniczki z clemkami .Najwyżej za rok się solidnie przygotuję i zabezpieczę je solidnie.
Mam jeszcze w planie posadzić truskawkę wiszącą i pomidorki koktailowe...macie jakieś doświadczenia w hodowaniu tych pyszności?
Justynko Tobie zakwitnie korona pomarańczowa,a mi żółta
rzeczywiście szybko osiągnęła spore rozmiary
Dorcia u mnie wilczomlecz był przycinany do samej ziemi,może poczekaj jeszcze
Terlica wilczomlecza nie dotykałam,ale śmiem to zrobić skoro taki aksamitek z niego
Muszę się przypatrzeć,czy mój się nie rozłazi,ale raczej kępka zwarta z niego...
Piwonię kupowałam u ewci (gloriadei)
na jesieni...Wydaje mi się,że będzie miała puste kwiaty...
Krysiu pergole zawsze tworzą ciekawy klimacik i są fajną podporą dla pnączy
O jak fajnie,że masz koperkową...czekam na nią aż zakwitnie
Gabi no właśnie owy wilczomlecz ma kępkę i to bardzo ładną
Dobrze,że piszesz i się udzielasz,ja też czasami się pomylę albo coś mi się wydaje,a potem dziewczyny mnie prostują,a ja się cieszę,że więcej wiem
Koniecznie pod koniec sierpnia zapoluj na narcyzy z B...dzisiaj w B były rododendrony,ale jakieś słabizny,miały małe pączki no i nie wzięłam
Gosiu piwonia to było moje marzenie,wszędzie jej szukałam i nareszcie jest u mnie
Madziu fajnie określiłaś psinę cuda na baterie
I masz doskonałą rację,niezmordowane pieski i pełne energii
No tak na balkonie trzeba pilnować kwiatów,aby nie przesuszyć
Mooniczek piesia wycałowana
Szachowniczki z B kupiłam dwa opakowania,wszystkie wyszły

Miłego wieczorku:)

Donice na razie nie wyścielone,włożyłam do nich bezpośrednio doniczki z clemkami .Najwyżej za rok się solidnie przygotuję i zabezpieczę je solidnie.
Mam jeszcze w planie posadzić truskawkę wiszącą i pomidorki koktailowe...macie jakieś doświadczenia w hodowaniu tych pyszności?
Justynko Tobie zakwitnie korona pomarańczowa,a mi żółta

Dorcia u mnie wilczomlecz był przycinany do samej ziemi,może poczekaj jeszcze

Terlica wilczomlecza nie dotykałam,ale śmiem to zrobić skoro taki aksamitek z niego

Piwonię kupowałam u ewci (gloriadei)

Krysiu pergole zawsze tworzą ciekawy klimacik i są fajną podporą dla pnączy

O jak fajnie,że masz koperkową...czekam na nią aż zakwitnie

Gabi no właśnie owy wilczomlecz ma kępkę i to bardzo ładną

Koniecznie pod koniec sierpnia zapoluj na narcyzy z B...dzisiaj w B były rododendrony,ale jakieś słabizny,miały małe pączki no i nie wzięłam

Gosiu piwonia to było moje marzenie,wszędzie jej szukałam i nareszcie jest u mnie

Madziu fajnie określiłaś psinę cuda na baterie

No tak na balkonie trzeba pilnować kwiatów,aby nie przesuszyć

Mooniczek piesia wycałowana

Szachowniczki z B kupiłam dwa opakowania,wszystkie wyszły

Miłego wieczorku:)
Nigdy nie spotkałam szachownic w B, tulipany, czosnki, mieczyki były dostępne...tulipany trafiły się też ciekawe, ciepła tylko brakuje żeby zakwitły
Pozdrawiam 

- Annes 77
Wandziu Rococo to ciekawa odmiana,fikuśne ma płateczki i kolor taki ognistywanda7 pisze:Tulipan Rococo - bardzo mi się podobają te odmiany z fryzowanymi brzegami płateczków![]()

Żurawki dają wiele barw i stroją jeszcze puste rabatki:)Piwonia choć malutka to strojna;)
Aniu pod koniec sierpnia w B trzeba pilnować dostawy cebulek,bo bardzo szybko schodzą

Czosnek olbrzymi mam jeden z B i już nos wystawił,czekam na niego:)
Oj tak ciepełka brakuje i roślinkom i mnie również,bo ja do ciepłolubów należę

Tulipanki,a za nimi zagon truskawek...już niedługo tzn w czerwcu będziemy się zajadać i robić pyszne koktaile:)

Dzisiaj w B były Rh, nawet ładne krzaczki...żółty kolor wpadł do koszyka, chyba...znajoma kupiła biały, pączki były lekko rozchylone w delikatnym różu 

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Aniu prognozy wysyłają pocieszacze że podobno od jutra poprawa znaczna.. jak patrzę na dzisiejsze niebo to znowu nie chce mi się w to wierzyć
. Ja się dzisiaj tak wkurzyłam... zamówiłam truskawy w styczniu. Od początku kwietnia się proszę o dostawę. Dzisiaj tupnęłam nogą i podziękowałam prosząc o zwrot kasy. W przyszłym tygodniu zamówię gdzie indziej. Nie mam wyjścia. A już myślałam że teraz pojadę i posadzę. Czasami Ci sprzedający to są eh.. masakryczni.

- persymona
- 200p
- Od: 7 mar 2012, o 15:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj
Przejrzałam ostatnie strony Twojego wątku na szybko i ojej jak ja zazdroszczę takich kolekcji
ale w pozytywnym znaczeniu
Przepiękne clematisy zamówiłaś cudeńka a biały ząbkowany pierwiosnek śliczności ja kupiłam fioletowy ale chyba w tym roku nie zakwitnie.
Powalił mnie Twój talent artystyczny piękny dzbanek...podziwiam talent:)

Przepiękne clematisy zamówiłaś cudeńka a biały ząbkowany pierwiosnek śliczności ja kupiłam fioletowy ale chyba w tym roku nie zakwitnie.
Powalił mnie Twój talent artystyczny piękny dzbanek...podziwiam talent:)
lato,lato,lato... echże ty :*
Mój mały raj- ogród Magdy
Mój mały raj- ogród Magdy
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Aniu fajny truskawkowy zagonik u mnie tylko parę sztuk ale też już się cieszę na ich owoce ,bo dostałam od forumowej koleżanki truskawki powtarzające owocowanie .Jestem ciekawa smaku tych truskawek .Twoja koperkowa w bardziej zaawansowanym stadium niż moja .U mnie również pokazują sie już różane pąki
Zdrowych Świąt 

- terlica
- 500p
- Od: 24 mar 2013, o 07:26
Aniu czy ja dobrze widzę ,że w truskawkach siedzą też róże?
Pozdrawiam-Ewa
- Ruda_Zaba
- 1000p
- Od: 28 cze 2012, o 19:29
będzie truskawek a truskawek 

- Annes 77
Aniu11 widziałam dziś w Biedronie rh,stały sobie na palecie,ale bardzo malutkie pączki miały
Takiego żółtego chętnie bym przygarnęła
Madziu wyglądam słoneczka z niecierpliwością,bo przez tą mieszaną pogodę ostatnio chyba coś się do mnie przyplątało...i teraz nie wiem,czy to alergia,czy katar po prostu....nie zniosę sytuacji jak nos mi się znów zapcha,a tu takie zapachy potraw świątecznych
Truskawy zamawiałaś na all? Oj to musiałaś źle trafić...a komentarze sprawdzałaś?
Persymona witaj w moich progach
I Ty w szybkim tempie dorobisz się kolekcji,jeszcze z rok na forum i miejsca zabraknie
Dzbanek to takie pierwsze potyczki z decoupage ,bawię się tym,a przy tym można wyczarować fajne cudeńka
Jadziu truskawki...jak ja lubię jeść prosto z krzaczka:) W rtm roku będzie ich już więcej,moja mamcia dostała młode sadzonki od swojej koleżanki.Cieszę się,że w sumie je mamy,będzie co zajadać....
Ciekawe jak koperkowa i w jakim stadium ? Jadziu Tobie również życzę Zdrowych,Spokojnych Świąt
Terlica dobrze zauważyłaś
Kilka krzaczków wcisnęłam pomiędzy truskawki i powiem Ci,że one najlepiej rosną np.Charles Austin i Hot Chocolate
Niestety pomału brakuje mi miejsca na nowe róże
Rusa zaba liczę na truskawy,aż teraz ślinka mi cieknie jak pomyślę,a są słodkie
Rosarium Uetersen na pniu znów ładnie przezimowała pod okryciem z moich zużytych rajstop

A psik

Takiego żółtego chętnie bym przygarnęła

Madziu wyglądam słoneczka z niecierpliwością,bo przez tą mieszaną pogodę ostatnio chyba coś się do mnie przyplątało...i teraz nie wiem,czy to alergia,czy katar po prostu....nie zniosę sytuacji jak nos mi się znów zapcha,a tu takie zapachy potraw świątecznych

Truskawy zamawiałaś na all? Oj to musiałaś źle trafić...a komentarze sprawdzałaś?
Persymona witaj w moich progach

I Ty w szybkim tempie dorobisz się kolekcji,jeszcze z rok na forum i miejsca zabraknie

Dzbanek to takie pierwsze potyczki z decoupage ,bawię się tym,a przy tym można wyczarować fajne cudeńka

Jadziu truskawki...jak ja lubię jeść prosto z krzaczka:) W rtm roku będzie ich już więcej,moja mamcia dostała młode sadzonki od swojej koleżanki.Cieszę się,że w sumie je mamy,będzie co zajadać....
Ciekawe jak koperkowa i w jakim stadium ? Jadziu Tobie również życzę Zdrowych,Spokojnych Świąt

Terlica dobrze zauważyłaś

Rusa zaba liczę na truskawy,aż teraz ślinka mi cieknie jak pomyślę,a są słodkie

Rosarium Uetersen na pniu znów ładnie przezimowała pod okryciem z moich zużytych rajstop

A psik

- Ruda_Zaba
- 1000p
- Od: 28 cze 2012, o 19:29
Kurczaki, to ja jutro lecę zobaczyć co jest w biedrze. 

- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Aniu, zapodział mi się gdzieś ostatnio Twój watek, więc teraz nadrabiając zaległości cofnęłam się o kilka stron podziwiając cudowną wiosnę w Twoim ogrodzie, piękny ten Twój żagwin i ja się wreszcie go doczekałam
, a piwonia koperkowa, która będzie Ci kwitła
jest od dawna i nadal w sferze moich marzeń. Wciąż chwalony pierwiosnek ząbkowany jest na prawdę uroczy, więc trudno o nim nie wspomnieć, a ozdobiony metodą decoupage dzbanek powalił mnie na kolana, kurczę muszę kiedyś spróbować, bo od dłuższego już czasu chodzi to za mną. Czytałam, że jesteś od niedawna szczęśliwą posiadaczką róży Hot Chocolate i ja się na nią skusiłam, posadzona już rośnie, strasznie ciekawa jestem jej kwiatów, mam nadzieję, że będzie nam dane je zobaczyć.