Ogród Marty -Cz . X

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty -Cz . X

Post »

Martusiu zachowujesz się jak rasowa pomidoromaniaczka :;230 Ja tam nie robię listy, bo już widzę że po pikowaniu parę wypadło...ale właściwie modliłam się o to, bo po co mi tyle pomidorów :;230
Jeszcze parę etapów przed nami a w lecie degustacja!
Pogoda wymarzona do pracy więc ogród zdominował moje życie, ale jutro odpoczywam! Miłej niedzieli, weź Bogusia na spacer. Pozdrawiam ;:196 ;:196
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś, jaka lista ;:138 Moje pomidorki już popikowane w ilości sztuk 40. Więcej nie mogę, bo nie zmieszczę. I to chyba będę upychała kolanem :lol: Ale czy ja znaczniki zachowam, oto jest pytanie :wink:
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Marta, imponująca lista pomidorów. Chyba wśród zakupów widzę piwonie. Ciekawa jestem jakie kupiłaś. Martuś, ciemierniki nie wiem czy lubię. Z tego co zauważyłam, to chyba tylko ten zwykły biały ma kwiaty do góry. Reszta zwiesza je w dół a przy ich wzroście to podziwiać je mogą mrówki i inne małe żyjątka. Ja już ciemierników nie kupuję. Czekam na więcej roślinek, u Ciebie jest zawsze co podziwiać. ;:196 ;:196 :wit :wit
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marto z pewną nieśmiałością zapytam :oops: ... po ile sztuk pomidorków z gatunku będziesz miała ... taka lista to prawdziwa kolekcja ;:138 Liczę, że jak będziesz degustować to coś bliżej opowiesz o poszczególnych odmianach ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martusiu i ja podziwiam Twoją listę pomidorków ;:oj ;:oj super ;:63
Będzie pomidorowo :D
Ja tez parę wysiałam ale jeszcze nie pikowane , piszesz że swoje już wystawiasz na zewnątrz ?? ja bym się bała .
Pogoda wapniała na pracę w ogrodzie tylko czasu i sił brak .
Martusiu czy Ty już dalie wysadzałaś ?? bo moje jeszcze w piwnicy nie ruszałam , nie zaglądałam , może już tam zakwitły ?? ;:306
Pozdrawiam i dużo sił i zdrówka życzę ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuniu , jak zobaczyłam Twoją pomidorową listę to najeżdżałam kilka razy bo nie mogłam uwierzyć , więc gdzie mi z moimi wysiewami do Ciebie .Kawał roboty podgoniłaś .Zakupy wiosenne też duże , ale ogród pojemny , wszystko zmieści . Życzę pogodnego tygodnia ;:167 .
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam ,dzisiaj dzień odpoczynku,cudowne słoneczko i ciepełko rozmarzyło mnie ogromnie,nawet nie zauważałam ile jeszcze mam do zrobienia.

Marysiu,do rasowej pomidoromaniaczki mi daleko ,bardziej jestem przestraszona jak ta rozsada mi wyjdzie i jak podołam ;:306 ,ja też wysiałam więcej bo pewnie po drodze się zgubią ,ale bardzo liczę na dobre serca Irenki i Gosi i mnie podratują ,a Ty już do degustacji doleciałaś ;:306 ,ogród chyba wszystkich na tym forum zdominował to przecież czyste szaleństwo jak wszyscy zasuwają ,ale ile w tym pozytywów ,kiedy urobione i szczęśliwe wracamy do domów,pewnie dzisiaj odpoczęłaś ,ja też tylko spacerowałam po ogrodzie ,pozdrawiam i równie pięknego nowego tygodnia życzę;:196

Gosiu,ja na razie znaczniki mam ,ale czy dotrwają do końca?Powinny ,żeby wiedzieć który najlepszy,40 szt to też dużo,pozdrawiam i pięknych dni życzę ;:168

Ewa Pashmina,tak przyjechały piwonie ,ale tylko 3 szt,w sierpniu ma dojechać dużo,dwie pamiętam to Anemone Flora i Adolphe Rousseau ,a trzecią zapomniałam,tabliczka jest w ogrodzie ,ciemierniki przyjechały dwa,zobaczymy jak będą rosły,robi sie coraz cieplej to roślinki będą kwitły z podwójną siłą ,pozdrawiam ;:196

Eluś,lista duża,ale i tak skromna w porównaniu z innymi,mnie to wystarczy ,będę mega szczęśliwa jak one wytrzymają moją opiekę i dadzą mi jakieś plony,zakupy wiosenne już rosną ,ale jeszcze mają dojechać następne ,końca nie widać mojej pracy,pozdrawiam ;:168

Ewa ewarost,zawsze pytaj co chcesz wiedzieć ,różne ilości siałam 15 szt ,innych 10 innych 3 lub 5 ,nasionka dostałam od dobrych aniołów,więc ile miałam tak siałam ,pewnie ,że powiem które mi smakowały ,ale do degustacji tak daleko,teraz ważne ,żeby jakoś zdrowo rosły i żebym ja czegoś nie zawaliła w tym ogromie pracy,pozdrawiam ;:168

Tereniu,żeby tylko się udało,to będziemy smakować ,też będę pikować ,hartuję je powoli ,na początku były w cieniu,a teraz już nawet do słoneczka są wystawiane ,tylko uważa ,żeby ich nie przewiało :uszy ,część dali wsadziłam tych nowych co dokupiłam ,a moje jeszcze w piwnicy ,bo nie wyrabiam,może i moje zakwitły ;:306 ,pozdrawiam i dużo wiosennych sił i dużo zdrówka życzę ;:196

Eluś nie wiem skąd się wzięła odpowiedź do Ciebie w środku,jak pisałam na samym końcu,ale jest. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś gonię w piętkę, bo godzinę najwyżej dwie mam na FO potem powieki lecą i zasypiam. Przygód ostatnio mam sporo, ale już mi się nawet pisać nie chce! Pamiętam o Tobie...pozdrawiam i całuję ;:196
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marta ,to ze mnie się koleżanka śmiała ,że wysiałam 16 odmian ,muszę jej pokazać Twoje.Moje już pierwszy raz po pikowane ,ale jeszcze na parapecie ,bo u nas teraz zimno ,odmiany zaznaczam nakładając kubeczki na paliki a w wolnej chwili na działce :;230 ,rozrysowuje sobie w swoim zeszycie jak są posadzone,tak dla pewności.Miłego tygodnia :wit ;:3
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu,ja też gonię w piętkę ,zaczęłam wysyłki i już na nic nie mam czasu,jutro mam kiermasz,zrobiłam różne stroiki , w ogrodzie dość sucho ,i na razie nic u mnie nie padało,chociaż zapowiadali deszcz,więc wsadzone roślinki muszę podlewać,pozdrawiam ;:196

Teresa ,ja mam trochę więcej odmian ,ale czy dotrwają do końca to nie wiem,bo boję się ,że przez nadmiar obowiązków może się coś wydarzyć ,mam je pikować i chyba będę to robić w piątek,bo na weekend nie robię paczek ,pozdrawiam :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani czas skończyć wątek zapraszam w nowe miejsce OGRÓD MARTY CZ.XI
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”