Ogród Marylii... cz.2
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marylii... cz.2
Przyszłam poszukac u Ciebie wiosny....jest już?
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Ech u nas też brzydko,deszczowo i pochmurnie A jeszcze wczoraj takie
ładne słoneczko było...
Marylu te dalie to masz niskie Wysiewasz czy gotowe sadzisz
A na zimę wykopujesz czy raczej za jednoroczne uchodzą
ładne słoneczko było...
Marylu te dalie to masz niskie Wysiewasz czy gotowe sadzisz
A na zimę wykopujesz czy raczej za jednoroczne uchodzą
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Marylu piękne, pogodne kolorki. Ta pomarańczowa róża, to potężny zastrzyk pozytywnej energii- cudo
Piszecie o cebulowych pomiędzy hostami, ja mam posadzone tulipanki i jestem bardzo zadowolona z tego mariażu, mimo, ze tulipanki w czasie spoczynku lubia sucho a hosty kochają wilgoć, ale jakoś dają radę pięknie rosną i zasychające liście tulipanów całkowicie zasłaniane są przez liście host. W nowych miejscach gdzie sadzę hosty, również dosadzam tulipanki
Czosnków w ogrodzie nie mam wcale, ale może warto o nich pomyśleć....
Piszecie o cebulowych pomiędzy hostami, ja mam posadzone tulipanki i jestem bardzo zadowolona z tego mariażu, mimo, ze tulipanki w czasie spoczynku lubia sucho a hosty kochają wilgoć, ale jakoś dają radę pięknie rosną i zasychające liście tulipanów całkowicie zasłaniane są przez liście host. W nowych miejscach gdzie sadzę hosty, również dosadzam tulipanki
Czosnków w ogrodzie nie mam wcale, ale może warto o nich pomyśleć....
-
- 1000p
Witaj Graziu,te dalie są niskie z nasionek mieszanka,pierwszy raz posiałam w zeszłym roku i chyba warto,nawet szybko zakwitły,cześć karp wykopałam ale nawet jeszcze nie sprawdzałam jak się mają,u mnie źle się przechowują mam za ciepło w piwnicy...
Agnieszkoniestety ja nie wpadłam wcześniej na to by miedzy hostami wsadzić jakieś cebulowe,które by ożywiły to miejsce zanim hosty wystartują...czosnki bardzo lubię i mam parę u siebie,wydaje mi się ze zestawienie z hostami to dobre połączenie,czosnkom szybko podsychają liście,które hosty by przykryły...
Agnieszkoniestety ja nie wpadłam wcześniej na to by miedzy hostami wsadzić jakieś cebulowe,które by ożywiły to miejsce zanim hosty wystartują...czosnki bardzo lubię i mam parę u siebie,wydaje mi się ze zestawienie z hostami to dobre połączenie,czosnkom szybko podsychają liście,które hosty by przykryły...
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cześć Marylko, u nas dzisiaj znowu biały zimowy krajobraz. Ech...
A jeśli chodzi o dalie, to w moim przypadku są one już w odwrocie. Co prawda leżakują ich karpy w piwnicy, ale nie mam do nich serca. Pójdą rosnąc gdzieś do kąta. Wspaniałe to sa kwiaty, lecz zbyt wiele z nimi zachodu.
A jeśli chodzi o dalie, to w moim przypadku są one już w odwrocie. Co prawda leżakują ich karpy w piwnicy, ale nie mam do nich serca. Pójdą rosnąc gdzieś do kąta. Wspaniałe to sa kwiaty, lecz zbyt wiele z nimi zachodu.
-
- 1000p
Witaj Wando...ja tez coraz bardziej odbiegam od kwiatów które trzeba wykopywać,przechowywać,ale w zeszłym roku dalie posiałam i o dziwo takie ładne się udały,wykopałam część i zobaczę jak się przechowają,u mnie dużo miejsca jeszcze nie zagospodarowanego,wiec sporo roślin jeszcze potrzeba,jednak byliny są niezastąpione i najmniej z nimi zachodu...
Po nocnym szalejącym wietrze,ranek powitał śnieżycą po której teraz nie ma śladu..
Dzisiaj dla odmiany...
Po nocnym szalejącym wietrze,ranek powitał śnieżycą po której teraz nie ma śladu..
Dzisiaj dla odmiany...
-
- Od: 16 lut 2010, o 19:11
witaj Marylo . przebrnęłam właśnie przez gąszcz twojego wątku.zajęło mi to trochę .u reni4 wyczytałam że posiałaś rącznika kasztanowca .nie wiem czy potrzebnie ale chciałam ci podpowiedzieć , że żeby przyśpieszyć wzejście na 100 % należy je namoczyć na dzień ,dwa i wtedy wzejdą na stówę.
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Marylko piekne domowe masz kwiatuszki
ale dalie cudowne w takich ciepłych kolorach
ale dalie cudowne w takich ciepłych kolorach
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Piękny wilczomlecz i kalanchoe(białego jeszcze nie spotkałam)...
Widzę tam też fiołaski kwitnace...pokaż ich lepiej
Widzę tam też fiołaski kwitnace...pokaż ich lepiej
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Puk, puk.
Ja niestety wilczomlecza wyrzuciłam. MOże i był ładny jak kwitł, ale potem zwykle opadały mu zima listki i zostawały same kłujące pędy. No i kiedy ukłułam się po raz kolejny, zezłościłam się i wyrzuciłam.
Ja niestety wilczomlecza wyrzuciłam. MOże i był ładny jak kwitł, ale potem zwykle opadały mu zima listki i zostawały same kłujące pędy. No i kiedy ukłułam się po raz kolejny, zezłościłam się i wyrzuciłam.
- Marta_S
- 500p
- Od: 3 wrz 2010, o 12:11
Piękne domowe kwiatuszki a różyczka prześliczna podobają mi się też Twoje białe dalie, są takie czyste, niewinne przyciągają uwagę.
Zapraszam
Ogród Marty_S
Ogród Marty_S
- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Piękne słoneczne Dalie...
U mnie też te zmiany pogody..raz zima raz przedwiośnie..a teraz mrozy..doprowadziły mnie do kataru którego już nie miałam parę latek...i męczy mnie okrutnie
Domowe też masz śliczne..dają nam trochę radości zanim nadejdzie wiosna;))
U mnie też te zmiany pogody..raz zima raz przedwiośnie..a teraz mrozy..doprowadziły mnie do kataru którego już nie miałam parę latek...i męczy mnie okrutnie
Domowe też masz śliczne..dają nam trochę radości zanim nadejdzie wiosna;))