Henryk - moje kaktusy i sukulenty 2
Re: Henryk - moje kaktusy i sukulenty 2
Heniu, ale cuda.
Picta to jakieś wariactwo, jeśli chodzi o wielkość.
Mam pytanie o finlaysonii, czy ten prawy liść to nowy? Ona ma takie ciemne przebarwienia? Bardzo ciekawie to wygląda.
Picta to jakieś wariactwo, jeśli chodzi o wielkość.
Mam pytanie o finlaysonii, czy ten prawy liść to nowy? Ona ma takie ciemne przebarwienia? Bardzo ciekawie to wygląda.
- mniodkowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Henryku - muszę poinformować, coby nie było że ja tu regularnie zaglądam i czytam i czytam... ale takie mądrości tu wypisywaliście, że aż mnie zatkało i wolałam gęby nie otwierać coby głupoty nie chlapnąć jakiejś no ale dziś, do tych hojek to mi taka ślina pociekła że nawet jak durnota jakaś to powiedzieć muszę, że szczególnie ta hoja picta to mnie strzeliła na kolana i teraz mam ją przed oczami ciągle nazwa nie powiem z czym mi się skojarzyła i pewnie temu ją teraz zapamiętam a jak sobie poczytam zaraz o jej uprawie to kto wie, może będziesz musiał się barykadować, bo jak ja się zaślinię na "posiadanie" to
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wielkie dzięki za uznanie dla moich roślin.
Czeresnia i Arkadius121 - witam pierwszy raz w moim wątku.
Sadzonka (bo to młodziutka roślinka) stoi u mnie na parapecie wschodniego okna praktycznie w pełnym słońcu. To jej przebarwienie to "opalenizna". Śliczna, dodam.
Aga - Ty mnie nie strasz.
Czeresnia i Arkadius121 - witam pierwszy raz w moim wątku.
Dokładnie taka jest jak to widać. To zdjęcia akurat wiernie oddaje istotę rzeczy.pytanie o finlaysonii, czy ten prawy liść to nowy? Ona ma takie ciemne przebarwienia?
Sadzonka (bo to młodziutka roślinka) stoi u mnie na parapecie wschodniego okna praktycznie w pełnym słońcu. To jej przebarwienie to "opalenizna". Śliczna, dodam.
Aga - Ty mnie nie strasz.
Henryku jeden czyni wiosnę tak piękny
-
- 1000p
- Od: 21 sie 2011, o 14:11
Witaj Henryku piękny ten Twój " zbiór" hojek, ja do niedawna nawet nie wiedziałam, że oprócz carnosy są inne przedstawicielki tych wspaniałych kwiatów. Kaktusy mnie urzekły najpiękniejsze w trakcie kwitnienia.
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
hen_s pisze:Aga - Ty mnie nie strasz.
powiem tak - już wczoraj po wyczytaniu tego i owego w necie - miałam tu wrócić i zrobić szturm tylko nie wyszło, bo w pracy byłam
ale dzisiaj....
podzielisz się dobrowolnie czy mam przygotować broń?
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
- hen_s
Kiedy pokazuję piękne przecież kaktusy mniej mam odwiedzających i odpowiedzi niż przy hojach. Ciekawym dlaczego?
Aga - Ty mnie nie strasz!
Aga - Ty mnie nie strasz!
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Aga normalnie, jakbyś mi czytała w myślach
Hoje mają w sobie coś takiego magnetycznego, że trudno nawet od nich odwrócić wzrok, a co dopiero odkleić ręce
Kupiłam sobie kilka, ale jedną przelałam a jedną eM wietrzył pół godziny przy -10 ...biedna Hoja australis
Henryku widać, że dbasz o swoje roślinki
Hoje mają w sobie coś takiego magnetycznego, że trudno nawet od nich odwrócić wzrok, a co dopiero odkleić ręce
Kupiłam sobie kilka, ale jedną przelałam a jedną eM wietrzył pół godziny przy -10 ...biedna Hoja australis
Henryku widać, że dbasz o swoje roślinki
- gnet
- 500p
- Od: 13 wrz 2010, o 23:02
- Kontakt:
Teraz hoje są ... trendy . Za rok - dwa przyjdzie pewnie pora na rodzaj Dischidia a za parę latek wrócimy ponownie do kaktusów.hen_s pisze:Kiedy pokazuję piękne przecież kaktusy mniej mam odwiedzających i odpowiedzi niż przy hojach.
Mi tam bez różnicy czy pokazujesz kaktusy czy też hoje. Jako, że masz bardzo zadbaną kolekcję roślin to w Twoim wątku jestem bardzo często. Co sobie będę żałował? Lubię fajne rośliny a że takowe posiadasz więc z przyjemnością do Ciebie zaglądam.
- Nadzieja
- Od: 3 sty 2012, o 14:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja również często zaglądam. Co prawda nie zawsze pisze, ale zawsze jestem pełna podziwu Twych roślinek.
Hoye jak zwykle przepiekne, ale ja bardziej zachwycam się kaktusami
Hoye jak zwykle przepiekne, ale ja bardziej zachwycam się kaktusami
- theoria_
- Od: 3 sie 2010, o 00:54
- Kontakt:
Odzywała bym się częściej, ale mamilarie pokazujesz tylko raz (góra 2) do roku... nieładnie!
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 sie 2011, o 12:46
Witaj Henryku.Tak siedzę i patrzę, i aż mi dech zaparło Ależ piękne hojki,a szczególnie Picta - cudna jest.Nie wiem co z moją jest nie tak.W porównaniu z Twoją ,moja to malutki kurdupelek.Kupiłam ją półtora roku temu , jako małą szczepkę z czterema listkami.I do dnia dzisiejszego jest taka sama.Ani nie rośnie,ani nie pada,nic się z nią nie dzieje.
- hen_s
Iwono, Jacku, Kasiu, Paula, Aga - witam u siebie i dziękuję za przemiłe słowa.
Fakt niezaprzeczalny, że tak jest.Hoje mają w sobie coś takiego magnetycznego
Tu mamy identyczne podjeście. Co mi się podoba to chętnie oglądam i pochwalić lubię. Stąd moja obecność na wątkach kwiatowych gdzie nie tylko propaguję kaktusy i sukulenty i pomagam w opiece nad nimi ale też lubię sobie popatrzeć na różne nieraz bardzo odległe od naszych rośliny.Lubię fajne rośliny a że takowe posiadasz więc z przyjemnością do Ciebie zaglądam
I tak trzymaj! Hoje to dla mnie również tylko uzupełnienie kolekcji.Hoye jak zwykle przepiekne, ale ja bardziej zachwycam się kaktusami
Niestety pozostało mi ich niewiele więc... Lepiej nie będzie...mamilarie pokazujesz tylko raz (góra 2) do roku...
Wg. mojej wiedzy i doświadczenia jeśli wygląda nieźle to teraz właśnie szykuje się do przebudzenia wiosennego. A jak już ruszy... Zarośnie Ci tą część mieszkania gdzie aktualnie rośnie. I tego Ci oczywiście życzę.Hoja pocta (...) Kupiłam ją półtora roku temu , jako małą szczepkę z czterema listkami.I do dnia dzisiejszego jest taka sama.