Ogród Linety

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Linety

Post »

APRIL, różyczka jest STRRRRASZNIE zaraźliwa. :D Dotknęła nawet takie filary antyróżyczkaryzmu, jak na przykład Loki. :D
A koleusy to także moje świeże doświadczenie. Miałam już przed laty do czynienia z czerwonawymi "pokrzywkami", ale nie zapałałam do nich wtedy jakimś szczególnym uczuciem. Dopiero w tym roku wiosną zobaczyłam chyba w Obi kilka odmian koleusów, wielkich, wielobarwnych, i zaraz kupiłam dwa, a potem zaczęłam rozsyłać szczepki. Cieszę się, że Tobie też się spodobały. :) A za fuksję trzymam kciuki, tym bardziej że wszystkie moje szczepki, które dostałam od rodziny, niestety padły.

STOKROTECZKO, kompocik z winogron też jest niezły, wiem, bo w zeszłym roku zrobiliśmy go sporo i piło się z przyjemnością. Wina jeszcze nie ryzykowałam, zwłaszcza że tylko jeden członek rodziny miałby z niego pożytek. Kompot piją wszyscy.
A irys-niespodzianka to też miła rzecz, ileż to emocji, kiedy wreszcie pokaże się pąk!

Dzisiaj rzeczywiście mamy zapowiadane załamanie pogody, jest pochmurno i wiatr wieje, ale jeszcze jest dość ciepło. Dobrze, że wczoraj pstryknęłam jeszcze kilka zdjęć w słońcu. Okazuje się że róże zaczynająkwitnąć jedna po drugiej, świeżo posadzona Gloria Dei wypuściła śliczny kwiat i dwie różyczki NN, żółta i pomarańczowa. I białe iryski, bo się Wam podobały. :)

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu u mnie jest oberwanie chmury ;:202 ciemno i leje strasznie ;:202
Irysek cudny ;:167
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

A u mnie zimno,pochmurno,wieje i leje ;:145
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Róże o tej porze są ładniejsze jak w pełni sezonu.Moje resztki co zostały po zimie są teraz obficie obsypane i kwiatami i pąkami.Wczoraj w kauflandzie kupiłam dwie miniaturki po złotówce strasznie zabiedzone,ciekawe czy je reanimuję.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

u mnie też paskudnie i spać się chce...
Ale niech popada bo Wisła ma 55 cm. Mam własne ujęcie wody i wolałabym się jakiegoś dnia nie zdziwić ;:131
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

No proszę kolejna rabata różana, super, będzie co oglądać. Zazdroszczę lilii wodnych, uwielbiam je, ale nie mam niestety zbiorniczka ;:222
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Linetko ;:196 zajrzyj do mojego wątku...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

NIUNIA, DORCIA, u nas też dzisiaj lało solidnie. Jedyna pociecha, że grzyby będą rosły. Ale w ogródku nie można było zrobic dosłownie nic. A chcę jeszcze w tym tygodniu posadzić cebulowe, bo przez cały przyszły tydzień mnie nie będzie.

MAŁGOCHA, trzymam kciuki za miniaturki, oby się uchowały i odwdzięczyły Ci się za to, że się nad nimi zlitowałaś. :D

APRIL, no właśnie, coś czytałam w Internecie, że mamy już tylko tyle wody na mieszkańca, ile mają w Egipcie. Nie wiem, na ile w to wierzyć, ale wesoło nie jest, to widać gołym okiem. Więc w sumie dobrze, że wreszcie popadało.

LULKA, jeśli tylko masz kawałek miejsca, to wystarczy niewielki dołek. :) Konieczne składniki to gruba folia do oczek i prawdziwy mężczyzna z łopatą. :)

MISIU, dziękuję za pamięć. ;:196 Wspaniale, że wszystko rośnie. :)

Właśnie uświadomiłam sobie, że wątek ma już ponad 80 stron i powinnam go zdaje się zakończyć? Jak dotąd, nikt nie monitował w tej sprawie, ale już chyba czas. Oczywiście założę nowy, bo chcę nadal być z Wami. :)

PS. Jak się zamyka wątek?
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Linetko napisz do moderatora i będę śledzić kiedy otworzysz nowy ;:138

Moderator sam wpadł na ten trop. :wink:
babuchna

Następna część wątku Linety znajduje się tutaj.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”