Ogród Azy. cz4
- Aza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Azy. cz4
Śnieg nadal w ogrodzie zalega.
Siedząc na ławce robiłam zdjęcia słońcu.
Klara na stole.
Tam gdzie śnieg się stopił kwitną ranniki i krokusy, a za chwilę zakwitną śnieżyce.
Siedząc na ławce robiłam zdjęcia słońcu.
Klara na stole.
Tam gdzie śnieg się stopił kwitną ranniki i krokusy, a za chwilę zakwitną śnieżyce.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Ale go mniej ! Oczywiście śniegu ubyło od 9.03 Krokusiki tak naturalnie wyglądają Intrygują mnie ciągle te choinki za Klarą dopiero co były w 1 części maluteńkie a tu takie wielkie
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Olgo słońce masz na pamiątkę, udało się ładnie chwycić. Wcale nie widać że Klara na stole, bo stół zakopany w śniegu. Stanowczo go jeszcze za dużo, ale kwiatki już wykorzystują jego brak!
- Aza
Te kwiatki to nie krokusy tylko zapóźnione zimowity, w jesieni dostały po głowie gontami z dachu i coś im się poprzestawiało.
A to zwykłe o tej porze krokusy i śnieżyce.
Reszta ogrodu nadal pod śniegiem.
Klara idzie do mnie po ścieżkach , nie depcze roślinek.
Kwiatki.
A to zwykłe o tej porze krokusy i śnieżyce.
Reszta ogrodu nadal pod śniegiem.
Klara idzie do mnie po ścieżkach , nie depcze roślinek.
Kwiatki.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Olgo nikt nie ma zimowitów o tej porze roku a Ty masz , śnieżyce jak zwykle cudne , u mnie też kwitną te od Ciebie
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Olgo to powinnaś te zimowity zgłosić jako ciekawostkę przyrodniczą, bo u mnie to wszędzie wiechy liści o tej porze
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Olu-w końcu wiosna!Kolorowo,choć chyba mocno mokra ziemia?
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
A może to nie zimowit, tylko Bulbokodium wiosenne syn. Zimowit wiosenny??? To bylina z rodziny zimowitowatych (Colchicaceae), kiedyś zaliczana do rodzaju zimowitów. Można powiedzieć, że jeśli zimowit wita zimę, to bulbokodium ją żegna. Mają lila-różowe lub różowe kwiaty o sześciu płatkach. Na moje oko się zgadza
- Aza
Aniu nigdy niczego takiego nie sadziłam, a przed tymi 2 ostatnimi falami śniegu juz tam coś kwitło tylko nie zrobiłam zdjęcia, było całkiem podobne do zimowita, te obecne są pokiereszowane lawinami z dachu..
Ewo dziś jest bardzo ciepło, ale wieje i ja jestem bez sił. Jak tam Twoje zwartnice, moje chyba nie calkiem są zgodne z tym czego się spodziewałam, chyba są dwie białe puste,ale jeszcze trochę poczekam zanim będę pewna.
Ewo dziś jest bardzo ciepło, ale wieje i ja jestem bez sił. Jak tam Twoje zwartnice, moje chyba nie calkiem są zgodne z tym czego się spodziewałam, chyba są dwie białe puste,ale jeszcze trochę poczekam zanim będę pewna.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
A ja spoglądam na krokusy bo one są inne od tych najczęściej spotykanych w ogrodach.To krokus spiski ?
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Olu- wiesz,że ja kupiłam wszystkie trzy pełne,jedna ma dwa pędy kwiatowe,a dwie jak na razie po jednym,zaczątki liści,mają jakieś 10 cm wysokości.Jedna winna być biała,Jevel.A te starsze przyniesione z piwnicy mają same liście ,pędów nie widać.Jeżeli będziesz mieć dwie białe to nie znaczy,że takie same!
- Aza
Ewo powinnam mieć Jewel i Mont Blanc, a chyba mam 2 Mont Blanc, ale jeszcze się zobaczy
Janku to jeszcze nie jest szafran spiski, dziś fotografowałam na spacerze z psicą i za jakiś czas wstawię.
Te co pokazywałam sa kupowane , ale dość dawno bo w zeszłym roku z powodu remontu dachu nic nie kupowałam i nie sadziłam.
Janku to jeszcze nie jest szafran spiski, dziś fotografowałam na spacerze z psicą i za jakiś czas wstawię.
Te co pokazywałam sa kupowane , ale dość dawno bo w zeszłym roku z powodu remontu dachu nic nie kupowałam i nie sadziłam.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy