Moje ogródki - Gucia.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja już Guciu od kilkunastu minut gapię się na ten garaż jak sroka w kość i nijak oczu oderwać nie mogę. Ty to masz widok z okna :roll: Już ochy i achy nie wystarczą. Nic już nie powiem...........
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Witam Was Kochane, przepraszam, że dopiero dzisiaj odpisuję, ale .......starość nie radość i czasu na wszystko jakoś brakuje :cry:

Bożenko, u mnie mimo kilku dni deszczu znowu sucho, szczególnie w P-O, pod brzozami. Znowu dosypałam trocin i kory. Muszę chyba jutro dokupić kolejny kawałek węża, bo przy tym moim "długasie", ciągle go ostatnio brakuje :lol: Przybyły kolejne cztery metry.......sama zobaczysz, ile teraz trzeba się nałazić.
Elu, Anulko, chyba mnie szczęście ostatnio opuściło i sama dobra ręka to mało :cry: Trzy powojniki dopadły grzyby :twisted:
Zamiast pięknych kwiatów będę miała suche badyle. Pryskałam Bravo, ale czy to pomoże :cry:
Izuś, na szczęście te ciemnie powojniki trzymają się zdrowo.......ciekawe jak długo :roll: A to niebieskie coś.... to masz rację, to wilczomlecz, nazwy niestety nie podam....nie mam pojęcia, kiedy ja się tego wszystkiego nauczę :cry:
Haneczko, ten niższy świerk, był kiedyś przycinany, ale chyba wieki temu. Teraz nie przycinamy na garażu właściwie niczego. Wszystko rośnie jak chce,......."zagraciło" się strasznie, mieliśmy wiosną co nieco wysadzić, ale na planach się wszystko skończyło....niestety.
A za fotomontaż i zachód, znajomym serdecznie dziękuję :lol: :lol: :lol: Jak miło, że się podobało :D :D :D
Gosiu, Bożenko, Agnieszko, jeszcze raz dziękuję :lol: Aga, oszczędź mnie i nie donoś....proszę Cię ślicznie ;:171
Asieńko, Grażynko, ;:21 na garażu azalie pomału przekwitają i robi się już mniej ciekawie.....a może by tak posadzić coś wiecznie kwitnącego :?: ....tylko gdzie coś takiego jeszcze wcisnąć :cry:
Roseo, bardzo dziękuję:D Nasadzenia na garażu i przy oczku robił mój M, ja niestety zajmowałam się tylko tzw "wykończeniówką".....czyli.... kamyk tu albo tu, rojnik taki albo siaki.....wiesz co mam na myśli. Jedynie parko-ogród przy ulicy / czyli P_O/ jest wyłącznie "mój". A jego wygląd jest wyłącznie dziełem przypadku. Zbieram korzenie , kamienie, rośliny sadzę zupełnie przypadkowe, czyli te, które aktualnie mam. Wpadek jest więc mnóstwo, ale od czego jest szpadel.....przesadzam, poprawiam, cuduję jak mogę i tak jakoś wychodzi.

A dzisiaj zdjęcia właśnie z mojego P_O........zrobiło się kolorowo, chociaż liliowce praktycznie jeszcze nie kwitną:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Guciu, powiem tylko trzy słowa o PO, Twoim ogrodzie i garażu - cuudnie, przecuuudnie, cuuudddownie.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Bożenko ja dodam to samo i nie będę oryginalna, tylko powzdycham....och i ach...... :lol:
Co do garażu to przecież możesz tam wstawić doniczek kilka z pelargoniami sztywnołodygowymi lub petuniami. A może kilka aksamitek ?Ślimaki raczej tam nie wejdą. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Guciu,
gdzie jesteś, pewnie zapracowana okrutnie wszystko chcesz zrobić przed wyjazdem,
chwilke odpocznij wypij kawkę, wklej fotkę swoich piękności, czekamy
Buziaczki
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Obrazek
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21

Post »

Guciaczku, niesamowite masz rododendrony, niesamowite masz powojniki, niesamowite masz iglaki... i całą resztę...
Chyba pod Twój garaż to teraz pielgrzymki przychodzą... :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
markussch01
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lis 2007, o 22:40

Post »

Bozenko,w trybie pilne-prosze wrzucic nowe fotki :D :D

Pozdrawiam Markus
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37

Post »

Fotki ;:177 , fotki ;:177 fotki ;:177 ;:100
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Jak Bożenka wróci ,to na pewno będą fotki :P [/b]
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Witam Was Kochani, jeszcze nawet się nie spakowałam....wyjeżdżam dopiero w sobotę i tyram od rana do wieczora, żeby nie okazało się, że po tych trzech tygodniach P-O zarośnie chwastami :lol: :lol: :lol: Podsypałam chyba tonę trocin, podlewam rano i wieczorem.....mam nadzieję, że mój "parko-ogród" przeżyje beze mnie do lipca

Obiecuję, że po powrocie, nadrobię zaległości w odwiedzinkach Waszych wspaniałych ogrodów....do zobaczenia ;:79

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57