Ogród Oli

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Oli

Post »

Ola, wcale nie taki mały ten inpekt :) sporo pomieści. Dla pełnego zobrazowania wzięłam calówkę do ręki :;230 Dla mnie byłby idealny, u Ciebie nawet dwa nie pomieszczą pewnie wszystkiego ;:108
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Olu, pytałas o kanał Domo u Jadzi.
Ten kanał jest na pewno na Cyfrze plus. Nie wiem czy Polsat go ma. Chociaż ostatnio się wymieniali jakimiś kanałami.
Bardzo go lubię. Można tam zobaczyć wiele ciekawych rozwiązań nie tylko ogrodowych, ale i domowych
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Olu, inspekt wygląda na całkiem solidny, aluminium powinno długo wytrzymać. Dwa takie to już całkiem sporo miejsca na siewy. Teraz tylko pogoda musi dopisać. Ja też muszę się zabrać za przygotowanie inspektu, ale weekend mi wypada pracujący i obawiam się że nie wyrobię :roll:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

No to ciekawe czy się sprawdzi . Oj to będziesz szalała z zasiewami
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu, pytałaś w jakimś wątku o lidlowskie róże pienne. Ja kupiłam rok temu Cinderellę, która bardzo szybko, bo już na początku czerwca zakwitła obficie ładnymi jasnoróżowymi maleństwami. Gdyby nie deszcze wyglądałaby, jak różowy grzyb. Powtarzała do jesieni, ale już nie tak obficie. Jestem trochę zdziwiona, bo chyba przezimowała. Nowe przyrosty ma czarne, a pędy z którymi ją kupiłam - zielone :roll: Dokupiłam dzisiaj żółtą, nie takie duże pieniądze, nawet gdyby miała nie przetrwać zimy.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Dziewczyny :wit byłam i chyba ze cztery razy pisałam odpowiedzi i ....komputer mi się zawiesza i wszystko od nowa :twisted: Straciłam cierpliwość ;:14 Wpadnę później jak się uspokoję ;:108 :twisted:
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasiu, pewnie teraz już wszystko można dostać w większych marketach. Oby tylko ceny były do przełknięcia. Jeszcze niedawno kupno gotowego kompostownika graniczyło z cudem, a teraz takie składane leżą sobie koło szklarenek i innych przydasi ogrodowych.

Basiu, dla mnie to i tak może być za mało miejsca. Nakupowałam nasionek, a to dopiero rozpoczyna się sezon sprzedaży w marketach. Obawiam się, że jeszcze nie skończyłam z zakupami :D

Gosiu, na Cyfrowym Polsacie niestety nie mam tego programu. A ja bym chciała mieć dostęp do takiego kanału tematycznego ogrodniczego 24 h/dobę . Nawet mógłby być dodatkowo płatny. Czyżby nie wyczuli koniunktury na zielono zakręconych ;:14

Aniu, ja przymierzam się do montowania inspektu w niedzielę. Także brak czasu zmusza mnie do pracy w ogrodzie w dni świąteczne, ale tłumaczę sobie, że to nie praca tylko przyjemność. A pogoda zapowiada się iście wiosenna :D

Jadziu, mam nadzieję że inspekt wytrzyma choć dwa lata. A potem zrobię coś na stałe.

Basiu, nawet widziałam u Ciebie tą różyczkę kwitnącą. A obecnie też nie wygląda źle. Miałam wybrać się do Lidla, ale trafiłam dzisiaj do Castoramy i kupiłam trzy róże dwukolorowe po ok. 8zł/szt To na razie różyczek mi starczy. Czekam jeszcze na zamówione u Bogdana z All.

Bedąc dzisiaj w Tesco wpadłam do działu ogrodniczego i doznałam szoku. Czy wiecie jakie ceny wystawili na dalie i inne takie tam :shock: Karpki malutkie po 7-8-14zł. A nasiona z jakiejś nieznanej firmy po 4-7zł za paczuszkę. I to takie nasionka zwykłe, pospolite . Te z marką Tesco ponad 2 zł za opakowanie. Dla mnie to rozbój w biały dzień. Już myślałam, że faktycznie ceny tak mocno w tym sezonie poszybowały w górę i po powrocie do domu pobuszowałam po necie. Z ulgą muszę stwierdzić, że karpy dalii dostępne są od 2,5 zł w zwyż.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

I trzeba będzie zbierać nasionka i nie kupować ...tylko nam zawsze coś nowego się chce... jak to na forum
oprzeć się trudno... a jeszcze jak się pójdzie do sklepu i zobaczy to po charakterze :;230
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu, tanie i podobno bardzo dobre nasiona są właśnie w Lidlu, chyba poniżej złotówki. Ja też wczoraj byłam w Castoramie i rzuciła mi się w oczy lilia, nie pamiętam odmiany, w cenie 12 zł za cebulkę ;:14
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie jakoś mi nie po drodze do Lidla :cry: Jutro chyba bedę w Obi. Może coś wpadnie niechcący do koszyka :D
Zeszłego lata mało zebrałam nasionek, bo były wilgotne. Z tego co czytam , to także Dala narzeka na swoje nasionka rącznika. No cóż rytuał wędrówki wiosennej po stoiskach ogrodniczych i tak trzeba dopełnić :D
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Olu! I właśnie o to chodzi :D żeby pochodzić po stoiskach pooglądać ,nacieszyć oczy...ewentualnie coś kupić,ale nie za koniecznie ;:224
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W Lidlu też kupiłam sobie szklarenkę taki maleńki tunel . Na ogórki mi wystarczy a i jesienią na drobne siewy również . Już nie mogę sie doczekać kiedy 1 raz jej uzyję
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Ja się zniechęciłam do inspekcika, bo zakradały się ślimaki. Może dlatego, że nie ma podłogi? Czy Twój ma? :?:
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu, masz świętą rację :D Dzisiaj zaliczyłam drugie Tesco i kupiłam troche nasionek. Byłam też w Obi, ale powiem szczerze : BRYNDZA.

Jadziu. małe jest piękne i taki tunelik bardzo praktyczny. Ogóreczki szybciutko wzejdą .

Adrianno, mój też nie podłogi, ale myślałam aby wykorzystać grubą folię (po basenie) na spód. Zrobię kilka dziurek dla odpływu wody. Inspekty podsadowię przy ścianie domu. Miejsce zaciszne i nasłonecznione. Ślimaki nie lubią suchych i słonecznych miejsc :D

Jak już wspomniałam , byłam w Tesco na ul. Długiej (wrocławianie wiedzą gdzie to jest). Ceny nasionek już zdecydowanie przyjażniejsze, bo pomiędzy 1.50 a 3 zł/szt. Róże nieciekawe ok 8zł, budleja, malina. Wszystkie mizerotki. Z ciekawych nasionek kupiłam :

KARDIOSPERUM,
AMARANTHUS TRICOLOR,
RODZYNEK BRAZYLIJSKI,
OKRA (KETMIA JADALNA)
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

OLU u Ciebie mozna zawsze jakieś nowości pooglądać więc będziemy kibicować rodzynce . Ja wysiałam osteospermum mam nadzieję ,ze wyjdzie . Miłej i ;:3 niedzieli
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”