Stasiu, pewnie teraz już wszystko można dostać w większych marketach. Oby tylko ceny były do przełknięcia. Jeszcze niedawno kupno gotowego kompostownika graniczyło z cudem, a teraz takie składane leżą sobie koło szklarenek i innych przydasi ogrodowych.
Basiu, dla mnie to i tak może być za mało miejsca. Nakupowałam nasionek, a to dopiero rozpoczyna się sezon sprzedaży w marketach. Obawiam się, że jeszcze nie skończyłam z zakupami
Gosiu, na Cyfrowym Polsacie niestety nie mam tego programu. A ja bym chciała mieć dostęp do takiego kanału tematycznego ogrodniczego 24 h/dobę . Nawet mógłby być dodatkowo płatny. Czyżby nie wyczuli koniunktury na zielono zakręconych
Aniu, ja przymierzam się do montowania inspektu w niedzielę. Także brak czasu zmusza mnie do pracy w ogrodzie w dni świąteczne, ale tłumaczę sobie, że to nie praca tylko przyjemność. A pogoda zapowiada się iście wiosenna
Jadziu, mam nadzieję że inspekt wytrzyma choć dwa lata. A potem zrobię coś na stałe.
Basiu, nawet widziałam u Ciebie tą różyczkę kwitnącą. A obecnie też nie wygląda źle. Miałam wybrać się do Lidla, ale trafiłam dzisiaj do Castoramy i kupiłam trzy róże dwukolorowe po ok. 8zł/szt To na razie różyczek mi starczy. Czekam jeszcze na zamówione u Bogdana z All.
Bedąc dzisiaj w Tesco wpadłam do działu ogrodniczego i doznałam szoku. Czy wiecie jakie ceny wystawili na dalie i inne takie tam
![Shocked :shock:](./images/smiles/icon_eek.gif)
Karpki malutkie po 7-8-14zł. A nasiona z jakiejś nieznanej firmy po 4-7zł za paczuszkę. I to takie nasionka zwykłe, pospolite . Te z marką Tesco ponad 2 zł za opakowanie. Dla mnie to rozbój w biały dzień. Już myślałam, że faktycznie ceny tak mocno w tym sezonie poszybowały w górę i po powrocie do domu pobuszowałam po necie. Z ulgą muszę stwierdzić, że karpy dalii dostępne są od 2,5 zł w zwyż.