Ogród Marty cz. VII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VII

Post »

Iwonko,warto mieć swoje przetwory ,one inaczej smakują i nie ma w nich chemii ,wiemy co jemy,zawsze przysiadaj na tej ławeczce ,bo jest wygodna ,dobrze wyprofilowana i deseczki prawie szerokie,a zapach róż i lilii cie ukoi,pozdrawiam ;:168

Justynko,u mnie dzieci najbardziej lubią truskawkowy ,agrestowy ,z porzeczki czerwonej i malinowy,ja lubię wszystkie,ale chyba smak agrestowego pobija wszystkie,u mnie róże nie mają plam na liściach i oby jak najdłużej tak było,pozdrawiam ;:196 ,a pniaczek na pewno będzie :wit :wit

Asiu,to wielkie drzewo pod którym jest ławeczka ,a z drugiej strony funkie to jodła kalifornijska,ale nie ma to znaczenia ,pod każdym możesz tak zrobić ,tylko nie pod brzozą ,bo pod nie nic nie chce rosną ,bo płytko sie korzeni i poziomo i wszystko zje innym roślinkom i tylko marnieją ,cieszę się ,że kompociki smakują ,i bardzo szybko się je robi ,bo odpada praca i czas przy pasteryzacji ,a trzymają sie doskonale ,w ogóle nie można ich otworzyć i czasem trzeba niszczyć przykrywkę otwieraczem ,a smak owoców zachowany rewelacyjnie,pozdrawiam ;:168 :wit

Soniu,w przed ogródku są róże w różnych tonacjach różu,burgundu i kremu,do tego niebieskie i fioletowe powojniki,granatowe ostróżki ,gipsówka szparagi ,szałwia o śliwkowo burgundowym kolorze,lilie,jarzmianka ,pajęcznica liliowata,różowe jeżówki i zawilec japoński ,zasiałam na jednej rabatce czarnuszkę ,ale jeszcze nie kwitnie,ja przetworów nie mam w piwnicy tylko w spiżarni przy kuchni,i uwielbiam ta spiżarnię jak kończę przetwory grzybami i jest pełniutka i jest prawie wszystko,wczasowicze już są na miejscu i moczą sie w morzu,a my z mężem odpoczywamy po pracy ,zrobimy co mamy zrobić i leżymy :tan ,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Tereniu,dziękuję,miłych słów nigdy nie za dużo ;:306 taka właśnie ławeczka pasuje do elewacji i balustrad ,fajnie ,że dobrze sie czujesz w tym ogrodzie,pozdrawiam ;:196

Marysiu,w ostróżkach można zanurzyć nos ,bo są takie mięciutkie ,dzięki Tobie sobie przypomniałam i rumianie ,ile ja roślin ominę do zdjęć,czasem u kogoś widze to sobie przypomnę ,ale i tak na pewno nie wszystkie pokazuję ,już drugi karczoch pokazał pączka,mam ich 11 ,bo gdzieś znalazłam nasiona i też kupiłam no i wysiałam i mam 5 od Ciebie i reszta moja i marzy mi się łan kwitnących karczochów,ale czy sie te marzenia spełnią jak są myszy,na ławeczce przysiadam z Bogusiem ,bo w takie upały to my wiecej odpoczywamy i robimy wtedy co chcemy :uszy i o kwiatach też rozmawiamy,pozdrawiam i buziaczki ;:196 ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aluś,może była by ładna ta działeczka ,ale dużo w niej niedopracowanych miejsc,bo ja nie wyrabiam ,ale jest jak jest i mnie to wystarczyć musi,róże fajnie określiłaś ,no powiem ,że znalazły się tam cukiereczki,bo niektóre rzeczywiście bardzo apetyczne,ostróżki też się super trafiły dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam ;:196

Grażynko,dziękuję za przemiłe słowa i cieszę sie ,ze moje roslinki sie podobają ,rzadko strzelam gole ,ale może muszę to zmienić,też piłka lata po moich kwiatach ,na co też przymykam oko,chyba ,że zniszczą coś wartościowego ,to na chwile nie grają ,ale mają jeszcze kosz to wtedy ćwiczą wrzucanie do kosza,taki już nasz los ,jak się ma wnuki ,kocha sie ich nad życie nawet kosztem ogrodu,pozdrawiam ;:168

Maryniu,witaj ,myślałam ,że już zapomniałaś o mnie ,ławeczka jest pojemna i wszystkich zmieści :uszy więc zapraszam znowu,i miło,że sie podoba ,bo ty już masz długi staż ogrodowy i swoje zdanie na tema ogrodów masz wyrobione jak specjalista ,pozdrawiam serdecznie i buziaczki ;:196

Gosiu,róże to i ja dopiero poznaję w realu ,bo to wszystko w przed ogródku nowe,ale niektóre i samą mnie zadziwiają,naparstnice uwielbiam wszystkie,przez ich wyniosłość :uszy ,a ostróżki mają u mnie rok i też mnie nie zawiodły,pozdrawiam i zapraszam znowu ;:196

Marzenko,to tawułka czerwona ,ostróżki dobite kwiatuszkami ,ale może to jest od odmiany zależne ,pozdrawiam :wit

Beatko,jeszcze nie pęka ,bo jeszcze dużo do zrobienia ,ale pomału ubywa,spiżarnia nie taka duża,może 3x4 m dookoła szafki i regały ,a w środku przejście i jak wszystko jest pełne słoik przy słoiczki ,butelka przy butelce ,to ja jestem zadowolona ,zawsze kończę na grzybach,zbieram je do listopada,tak mi miło ja czytam takie słowa o ogrodzie,pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pogoda sprzyja kwiatuszkom ,bo bardzo ciepło,a wodę dostarczam ja ,więc kwitną ogromnie i pachną ogromnie ,więc zapraszam na ścieżki pełne kwiatów.

Diamant
Obrazek

Diamant i Bad Birnbach
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Piano
Obrazek

taką mam tabliczkę przy tej tawułce,ale ja nie widzę tu blue
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wilczomlecz groszkowy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

lilie i hortensje
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Martusiu! a u mnie cleome 20 centymetrowa? Liliowce na ostatnim zdjęciu masz takie jakich ja nie mam :lol:
Jak nazywa się ta roślina http://s847.photobucket.com/user/marbru ... n.jpg.html , bo mam ją z nasion :D No to posuńcie się kawalątek na ławeczce i będę razem z Wami podziwiać te piękne kwiaty :D !! karczochów to niezły łan, może uda Cię się coś zjeść :;230 Na razie chmury nad Będkowicami, ale mam nadzieję że coś się zmieni i popracuję w ogrodzie :D Dobrego dnia i buziaczki przesyłam ;:196
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marto, a ja chciałam zapytać o nazwę tych białych kwiatuszków koło liliowca, pod zdjęciem tawułki blue :wink:
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Martuś jak zawsze pięknie w Twoim ogrodzie ;:108
Pięknie zakwitły lilie ;:138 moich sporo potłuczonych przez grad ;:174
Cudownie różyczki zakwitły ;:333
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Martuś witaj ... ;:167
Następne piękności zachwycają moje oczy ;:173
Piszesz ,że masz w ogrodzie niedopracowane miejsca ,chciałabym choć w jednej trzeciej mieć takie niedopracowania :D
A czy ta roślinka o ,którą pyta Justynka to przypadkiem nie jest krwawnik kichawiec :?: .Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Martuniu jak miło popatrzeć na bujne łany cudnych kwiatów. ;:138
Wyobrażam sobie, ile trudu Cię kosztuje utrzymanie w tak wspaniałej kondycji ogrodu. ;:108
Oprócz lilii, liliowców i róż pięknie kwitną także floksy. U mnie dla nich rok stracony. Od dołu pozasychane liście, a kwiaty tylko na samych czubkach, jeszcze tak nigdy nie miałam.
Pozdrawiam serdecznie. ;:196
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Witaj Martus.Jaka masa kwiatów - kolorowo, a lilie ładnie wkomponowane.Niesamowity ogród.Kiedy Ty to ogarniasz? ;:oj
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

No tak cudne roslinki, kwitnienia.to i cudny ogród ;:108 ;:108
Liliowce ładne. ;:167 Lilie śliczne. ;:167
SWEET SURRENDER bardzo mi się podoba.
a tak w ogóle to mam ochotę na kilka jeszcze.
ale nie wiem czy lepiej kupować na wiosnę czy na jesień jeżeli tak to kiedy ,je sadzić ?
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martuś ale masz cudowne lilie ;:215 zresztą reszta kwiatów też śliczna ;:433 ;:433 ;:433
Jak nazywa się Twoja języczka ?? ja mam taką ale inne ma liście ;:167
A gdzie ta tawułka niebieska ??? nie widzę ;:306
Liliowce ;:333
Miłego dnia życzę ;:196
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Martuś u Ciebie jak zwykle bogactwo kwiecia aż dech zapiera. Mam prośbę, przypomnij starek sklerotyczce co to ja mam od Ciebie?
Obrazek
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

U Martusi tylko cudności można oglądać. :tan
Ale masz widoczki, floksy w takiej ilości wyglądają nieziemsko. :tan :tan
Różami się zachwycam, masz piękne zdrowe okazy. ;:oj
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś już widzę, jak leżysz w pięknym ogrodzie. :;230 Gdybyś lubiła leżak, rabaty nie byłyby tak zadbane i cudne. Lilie z hortensją i trawą paskowaną, wyjątkowo ładne. Zakochałam się u Ciebie ;:180 w kleome i mam jej pewnie ze trzydzieści sztuk, w różnych miejscach. Czy różowy kłosowiec pokłada się. :?: Róża piano w słońcu zjawiskowo piękna. ;:oj Nigdy za wiele zachwytów nad Twoim ogrodem. ;:138
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny czas was zaprosić do nowego wątku do VIII części .

Ogród Marty cz. VIII
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”