Moja działeczka ROD zielony domek
- Shalina
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 paź 2017, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja działeczka ROD zielony domek
Witaj Alu Wprawdzie szybciutko przeszłam po Twoim ogrodzie i widzę, że zatrzymam się tutaj na dłużej Przyznam, że czarnej wiewióreczki to jeszcze nie widziałam, bo szarą to i owszem Ja robię przymiarkę do wysiewu cann, ciekawe czy mi się uda?
Pozdrawiam cieplutko
Pozdrawiam cieplutko
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
- Alicja125
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie kochani Teraz czas przed świętami pełno biegania zakupy i sprzątania a mnie do łapała dolegliwość oka jakiś męt. Mam kropelki ograniczenie komputera i tv i oszczędny tryb życia. dobrze ze mam już coś zrobione i mąż mi pomaga. Do was zaglądnę jak tylko będzie lepiej z mim okiem bo bardzo mnie ciekawi co tam u was. Poza tym u mnie za oknem biało sypie śnieg na przemian ze słoneczkiem więc to cieszy oby święta były białe. Kupiłam też sobie duży album na 500 zdjęć, zięć mi wydrukował zdjęcia z tego roku wyszło ponad setkę sporo tego i zrobiłam coś w stylu książki, albumu super to wyszło takie wspomnienia to fajna sprawa widać jak dzieciaki rosną i działka się zmienia. Fajne wspomnienia. Cos trzeba robić jak nie wolno komputera i tv wtedy przychodzą do głowy różne inne zajęcia. Pozdrawiam
Danusiu witaj kochana nie ma co się zrażać mi tez nie wyszły pomidory ale kupiłam inne gatunki i jedne ładne inne nie, ale widzę, że warto próbować np aurija bardzo mi obrodziła fajny pomidorek dlatego będę ja siała. Ja tez robiłam oprysk miedzianem juz końcem czerwca potem podlewałam pokrzywami na zmianę z gnojówką. Różyczki szkoda nie wszystko da się przewidzieć. Pozdrawiam serdecznie zycze miłego dnia dużo zdrówka.
Lucynko witaj ja miałam złe doświadczenia z kupowaniem sadzonek dwa razy posadziłam nie to co kupiłam w zeszłym roku kupiłam seler korzenny, a dostałam liściowy dobrze, że mi 3 sadzonki padły bo dokupiłam i tyle miałam. U mnie miejsca na sadzonki jest bardzo mało i to latanie z podlewaniem pełno gliny w domu, parapety brudne dobrze Cie rozumiem. Jak przychodzi czas na sianie to bardzo nas kusi, a może jednak i się sieje. Pozdrawiam serdecznie życzę miłego dnia dużo zdrówka.
Witaj Halinko miło mi czytać tak miłe słowa i gościć Cię u mnie. Ja tez nie widziałam czarnej wiewiórki nawet sprzeczałam się z mężem, że to tak zdjęcie wyszło, ale jak przeglądałam wszystkie zdjęcia to faktycznie okazało się że czarna. Życie co chwile nas zaskakuje. Canny piękne kwiaty ja kiedys próbowałam, ale nie wyszło Tobie życzę sukcesu trzymam kciuki. Pozdrawiam życzę zdrówka miłego dnia
To zdjęcie znalazłam z moim tegorocznym arbuzem był smaczny szkoda że tylko jeden.
Pozdrawiam życzę wszystkim dużo zdrówka i sił przed przygotowaniami do świąt przesyłam wam i dużo
Danusiu witaj kochana nie ma co się zrażać mi tez nie wyszły pomidory ale kupiłam inne gatunki i jedne ładne inne nie, ale widzę, że warto próbować np aurija bardzo mi obrodziła fajny pomidorek dlatego będę ja siała. Ja tez robiłam oprysk miedzianem juz końcem czerwca potem podlewałam pokrzywami na zmianę z gnojówką. Różyczki szkoda nie wszystko da się przewidzieć. Pozdrawiam serdecznie zycze miłego dnia dużo zdrówka.
Lucynko witaj ja miałam złe doświadczenia z kupowaniem sadzonek dwa razy posadziłam nie to co kupiłam w zeszłym roku kupiłam seler korzenny, a dostałam liściowy dobrze, że mi 3 sadzonki padły bo dokupiłam i tyle miałam. U mnie miejsca na sadzonki jest bardzo mało i to latanie z podlewaniem pełno gliny w domu, parapety brudne dobrze Cie rozumiem. Jak przychodzi czas na sianie to bardzo nas kusi, a może jednak i się sieje. Pozdrawiam serdecznie życzę miłego dnia dużo zdrówka.
Witaj Halinko miło mi czytać tak miłe słowa i gościć Cię u mnie. Ja tez nie widziałam czarnej wiewiórki nawet sprzeczałam się z mężem, że to tak zdjęcie wyszło, ale jak przeglądałam wszystkie zdjęcia to faktycznie okazało się że czarna. Życie co chwile nas zaskakuje. Canny piękne kwiaty ja kiedys próbowałam, ale nie wyszło Tobie życzę sukcesu trzymam kciuki. Pozdrawiam życzę zdrówka miłego dnia
To zdjęcie znalazłam z moim tegorocznym arbuzem był smaczny szkoda że tylko jeden.
Pozdrawiam życzę wszystkim dużo zdrówka i sił przed przygotowaniami do świąt przesyłam wam i dużo
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Jaki ładny powojnik.
Ja teraz prawie codziennie jestem w mieście.Tak szybko zleciało,zaraz święta.
Dużo zdrówka.
Ja teraz prawie codziennie jestem w mieście.Tak szybko zleciało,zaraz święta.
Dużo zdrówka.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wow! Alu! Arbuz z własnej uprawy .... Pełen szacun!
Współczuję problemów z okiem. Musisz uważać, bo oczy to jeden ze skarbów ogrodomaniaków.
Dawniej też bawiłam się w wypełnianie albumów zdjęciami, mam ich kilka. Teraz zrobiłam się leniwa i zamiast do albumu, umieszczam fotki w kompie.
Bardzo ładny kwiat clematisa!
Zdrówka.
Współczuję problemów z okiem. Musisz uważać, bo oczy to jeden ze skarbów ogrodomaniaków.
Dawniej też bawiłam się w wypełnianie albumów zdjęciami, mam ich kilka. Teraz zrobiłam się leniwa i zamiast do albumu, umieszczam fotki w kompie.
Bardzo ładny kwiat clematisa!
Zdrówka.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- Shalina
- Od: 3 paź 2017, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alu dziękuję za miłe powitanie Wiewióreczki szare są za oceanem,rudych tam nie widziałam Clematis piękny, chyba też go mam tylko ma mało kwiatów.Widocznie niepotrzebnie go przycinam.Jeżeli go nie straciłam przy wycince świerka to w następnym sezonie zostawię tak jak jest Pozdrawiam cieplutko
Pozdrawiam Halina
- Alicja125
Witajcie Kochane z moim okiem już trochu lepiej, ale nadal muszę oszczędzać najgorsze to jest to że mam zakaz ciężkich prac, a teraz przed świętami tyle roboty. Na działce czasami bywam daję kotką jeść i ptaszkom ziarenka trzeba o nie dbać bo ciężko maja przez zimę. Ostatnio na działkę pojechał mój mąż i była heca bo po zmroku zamykają wszystkie bramy i bramki a mój biedak ni miał jak wyjechać. Sporo czasu zajęło mu znalezienie gościa co mu otworzył. Z jednej strony dobrze, że pilnują i o to dbają możemy byc bardziej spokojni. Teraz nas czeka kwarantanna narodowa horror jak ja wytrzymam 3 tygodnie nie jadąc na działkę a moje zwierzaki ptaszki .Coś trzeba wymyślić żeby zapewnić im jedzonko.
Witaj Danusiu święta już tuż tuż i nowy rok nowe plany. Tak czas leci szybko że zaraz siać będziemy. Pozdrawiam Cie kochana życzę miłego dnia, zdrówka i przesyłam moc
Witaj kochana Lucynko z okiem już trochu lepiej idzie do dobrego badania nic nie wykazały i tyle dobrze. Arbuzik miałam jeden podzieliłam na 4 części i każdy skosztował szkoda że tego tak mało było tylko apetyt sobie na niego zrobiłam. Pozdrawiam Cie przesyłam i życzę dużo zdrówka i przede wszystkim miłego dnia.
Witaj Halinko ten clematis musiałam przesadzić bo rósł koło drzewa, a drzewo musiałam wykopać. Od posadzenia rósł jak chciał nic nie robilam z nim tylko podwiązałam od czasu do czasu. Przesadziłam go teraz w inne miejsce mam nadzieje że bedzie rósł szkoda by go było. Pozdrawiam Cie kochana życząc miłego dnia dużo zdrówka
Witaj Danusiu święta już tuż tuż i nowy rok nowe plany. Tak czas leci szybko że zaraz siać będziemy. Pozdrawiam Cie kochana życzę miłego dnia, zdrówka i przesyłam moc
Witaj kochana Lucynko z okiem już trochu lepiej idzie do dobrego badania nic nie wykazały i tyle dobrze. Arbuzik miałam jeden podzieliłam na 4 części i każdy skosztował szkoda że tego tak mało było tylko apetyt sobie na niego zrobiłam. Pozdrawiam Cie przesyłam i życzę dużo zdrówka i przede wszystkim miłego dnia.
Witaj Halinko ten clematis musiałam przesadzić bo rósł koło drzewa, a drzewo musiałam wykopać. Od posadzenia rósł jak chciał nic nie robilam z nim tylko podwiązałam od czasu do czasu. Przesadziłam go teraz w inne miejsce mam nadzieje że bedzie rósł szkoda by go było. Pozdrawiam Cie kochana życząc miłego dnia dużo zdrówka
Pozdrawiam Alicja
-
Alu, to Wy nie macie swoich kluczy do furtek? My nie mamy klucza tylko do bramy, natomiast każdy działkowicz dysponuje kluczami do furtek.
Podczas kwarantanny będą wyjątki, przecież zwierzęta trzeba nakarmić. U nas np. M hoduje gołębie i też będzie do nich jeździł.
Wiadomo, że nie wolno pozwolić, by ptaki czy zwierzaki zginęły z głodu czy pragnienia.
Bądź dobrej myśli i trzymajcie się zdrowo.
Podczas kwarantanny będą wyjątki, przecież zwierzęta trzeba nakarmić. U nas np. M hoduje gołębie i też będzie do nich jeździł.
Wiadomo, że nie wolno pozwolić, by ptaki czy zwierzaki zginęły z głodu czy pragnienia.
Bądź dobrej myśli i trzymajcie się zdrowo.
Pozdrawiam. Lucyna
- Alicja125
Witaj Lucynko u nas ludzie maja klucze od furtki i od bramy tylko parkingowej wjazd na działki jest zabroniony oprócz dwóch dni w tygodniu i to przez sezon. My do tej pory nie korzystaliśmy nie było potrzeba a teraz okazało się że klucza brak. Dzięki życzliwości sąsiada już mamy.
W środę byłam na działce jest tak pusto szaro buro i do wiosny jeszcze tak daleko .Jak przyszłam to zauważyłam, że kociaki siedzą i już czekają na jedzonko dostały papu niech choć tyle mają. Pstrykłam też kilka zdjęć kwiatów co dzielnie się trzymają i ostatnie zdjęcia działki w tym roku.
Teraz chciałam wam kochani złożyć życzenia
Kiedy świąteczny stół się ugina,
śpiewa kolędy cała rodzina,
na niebie pierwsza gwiazdka już świeci
niech Cię bogaty Mikołaj odwiedzi.
100 choinek w lesie,
prezentów ile Mikołaj uniesie,
bałwana ze śniegu i mniej życia w biegu,
oraz tyle radości co ryba ma ości
Pozdrawiam was goraco życząc zdrowych wesołych świąt
W środę byłam na działce jest tak pusto szaro buro i do wiosny jeszcze tak daleko .Jak przyszłam to zauważyłam, że kociaki siedzą i już czekają na jedzonko dostały papu niech choć tyle mają. Pstrykłam też kilka zdjęć kwiatów co dzielnie się trzymają i ostatnie zdjęcia działki w tym roku.
Teraz chciałam wam kochani złożyć życzenia
Kiedy świąteczny stół się ugina,
śpiewa kolędy cała rodzina,
na niebie pierwsza gwiazdka już świeci
niech Cię bogaty Mikołaj odwiedzi.
100 choinek w lesie,
prezentów ile Mikołaj uniesie,
bałwana ze śniegu i mniej życia w biegu,
oraz tyle radości co ryba ma ości
Pozdrawiam was goraco życząc zdrowych wesołych świąt
Pozdrawiam Alicja
-
Witaj, Alu.
Bardzo dziękuję za życzenia świąteczne.
Pusto jest w moim domu w te święta i wraz z M żyjemy nadzieją na lepszy najbliższy rok, bo na dłuższą metę nie da się żyć w takim odosobnieniu.
Działeczkę masz dobrze zaopatrzoną na zimę i teraz nie pozostaje nic innego, jak tylko czekać wiosny, bawiąc się po drodze w domowe wysiewy.
Milej niedzieli życzę i słonecznego tygodnia.
Bardzo dziękuję za życzenia świąteczne.
Pusto jest w moim domu w te święta i wraz z M żyjemy nadzieją na lepszy najbliższy rok, bo na dłuższą metę nie da się żyć w takim odosobnieniu.
Działeczkę masz dobrze zaopatrzoną na zimę i teraz nie pozostaje nic innego, jak tylko czekać wiosny, bawiąc się po drodze w domowe wysiewy.
Milej niedzieli życzę i słonecznego tygodnia.
Pozdrawiam. Lucyna
- Alicja125
Witaj Lucynko wiem jak to ciężko na każdym kroku nas ograniczają i najgorsze te święta i nowy rok zwłaszcza, że co roku byłam na zabawie sylwestrowej, a tam zabawa do rana. Trzymaj się jakoś trzeba dać radę. Pozdrawiam życzę udanego tygodnia zdrówka i dużo słoneczka.
Dziś piękny słoneczny dzień wyczekiwany od dawna więc grzechem byłoby nie jechać na działkę zwłaszcza, że tam czekał na kominku prezent świąteczno noworoczny dla męża. W sumie to miał jechać sam i miała to być niespodzianka, ale nie mogłam się oprzeć.
Najpierw było karmienie moich podopiecznych, później zażywanie promieni słonecznych i oczywiście zrobienie kilka zdjęć. Było wspaniale nie chciało się wracać do domu, ale po piętnastej robiło się coraz chłodniej więc nie będę ryzykować przeziębienia wolałam brać się do domu. Nie wiem czy jeszcze w tym roku pojadę na działkę bo zapowiadają silne wiatry od jutra i opady śniegu w dodatku ta kwarantanna narodowa.
Pozdrawiam was kochani życząc słonecznego miłego tygodnia udanego sylwestra i szczęśliwego Nowego Roku 2021
Dziś piękny słoneczny dzień wyczekiwany od dawna więc grzechem byłoby nie jechać na działkę zwłaszcza, że tam czekał na kominku prezent świąteczno noworoczny dla męża. W sumie to miał jechać sam i miała to być niespodzianka, ale nie mogłam się oprzeć.
Najpierw było karmienie moich podopiecznych, później zażywanie promieni słonecznych i oczywiście zrobienie kilka zdjęć. Było wspaniale nie chciało się wracać do domu, ale po piętnastej robiło się coraz chłodniej więc nie będę ryzykować przeziębienia wolałam brać się do domu. Nie wiem czy jeszcze w tym roku pojadę na działkę bo zapowiadają silne wiatry od jutra i opady śniegu w dodatku ta kwarantanna narodowa.
Pozdrawiam was kochani życząc słonecznego miłego tygodnia udanego sylwestra i szczęśliwego Nowego Roku 2021
Pozdrawiam Alicja
Witaj Alicjo. Dawno mnie nie było u Ciebie a tu już przygotowania do wiosny i planowanie wysiewów. Poczytałam o pomidorach jakie planujesz posiać. Z tych wymienionych przez Ciebie siałam w ubiegłym roku Arbuznyj, Carbon i Hilbilly. Arbuznyj pięknie rósł i zdrowo, owoce bardzo smaczne i duże - na pewno zostaniena dłużej. Hilbilly również mi smakował. Carbon niestety zagubił się na etapie produkcji rozsady - przepadł bez wieści i niestety nic o nim nie wiem. Powinnam jednak znaleźć jeszcze kilka nasionek i posieję również w tym roku - zobaczymy co za gość z niego.
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku - dużo zdrówka Tobie i całej Twojej rodzinie
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku - dużo zdrówka Tobie i całej Twojej rodzinie
Hanna
-
Alu, mnie kwarantanna nie przeraża, przeraża natomiast groźba zachorowania na covid, toteż nawet święta spędziliśmy sami z M i teraz już tylko czekamy na szczepienia.
Kwarantanna to nie godzina policyjna i spokojnie można wychodzić z domu np. na działkę i jeśli pogoda pozwoli, to w Nowy Rok nie omieszkam udać się tam spacerkiem.
Niestety, niewesoło teraz na działeczkach, ale powietrze dużo lepsze niż między blokami, więc warto tam od czasu do czasu zajrzeć.
Pozdrawiam Cieplutko, słoneczka życzę oraz zdróweczka na te ostatnie dni starego i na cały nowy roczek.
Kwarantanna to nie godzina policyjna i spokojnie można wychodzić z domu np. na działkę i jeśli pogoda pozwoli, to w Nowy Rok nie omieszkam udać się tam spacerkiem.
Niestety, niewesoło teraz na działeczkach, ale powietrze dużo lepsze niż między blokami, więc warto tam od czasu do czasu zajrzeć.
Pozdrawiam Cieplutko, słoneczka życzę oraz zdróweczka na te ostatnie dni starego i na cały nowy roczek.
Pozdrawiam. Lucyna
W ubiegłym sezonie miałaś chyba pomidorka malinowy smaczek - napiszesz coś o nim. Byłaś zadowolona?
Hanna