uwielbiam te fotkę, nie mogę się napatrzeć
Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu
- aage
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu
Edyta ma rację...pięknie
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dalu, gdzie bywasz? nie ma Cię w ogrodzie, sprawdziłam Lilie już przepiekne a jak Ci zakwitną te nowo posadzone to będzie
prawdziwy festiwal. Ciekawa jestem jak je porozsadzałaś w Twoim pieknym ogrodzie, co im służy za tło, jakie kolory?
Wracaj szybko
prawdziwy festiwal. Ciekawa jestem jak je porozsadzałaś w Twoim pieknym ogrodzie, co im służy za tło, jakie kolory?
Wracaj szybko
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Gosiu, odpowiem za Dalę bo coś cały czas nieobecna. Ten pierwszy wyglada na 'Ville de Lyon' a ten drugi nie wiem.
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Wiesiu, ten drugi to przypomina mi mojego Moniuszko, kupionego razem z Bieszczadami.
Ciekawi mnie czy te Bieszczady Dali to to samo co moje. Pokazała je wcześniej.
Ciekawi mnie czy te Bieszczady Dali to to samo co moje. Pokazała je wcześniej.
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Daluś, puk, puk
Kochani, już jestem po kilku dniach nieobecności :P Stęskniłam się za forum i za Wami
Dziękuję wszystkim serdecznie za odwiedziny mojego wątku i miłe komentarze
Wybaczcie, że nie odpowiem wszystkim po kolei odniosę się tylko do konkretnych pytań
Alu, ja walczę z plamistością róż i wszystkimi innymi chorobami i szkodnikami tylko metodami ekologicznymi (Biosept, pokrzywy, mydło potasowe, wyciąg z czosnku), więc nie jestem ekspertem w tej dziedzinie...
Tamaryszku, akumulatorowe nożyce Boscha są super! Leciutkie, poręczne...Ja nimi podcinam brzegi trawniczka i formuję m.in. kule bukszpanowe, płotki z bukszpanu i trzmieliny :P
Natomiast bodziszki, którymi są podsadzone moje "zielone zakątki" rzeczywiście kwitną bardzo obficie, mają zwarty pokrój i ciekawy kremowy kolor, ale -niestety- nie znam nazwy odmianowej...
Wiesiu, lilie orientalne posadziłam głównie na kwaśnych rabatach, a azjatki - wszędzie, gdzie miałam trochę miejsca...
Gosiu, masz rację, ten powojnik:
to nie Bieszczady, sprawdziłam to. Więc mam teraz dylemat: co to za powojnik?
A teraz kilka zaległych fotek z mojego czerwcowego ogródka:
Dawno nie pokazywałam mojego cedra
Po raz pierwszy pozwoliliśmy zakwitnąć żywopłotowi z ligustru. A dlaczego? ten zapach...
Pięknie kwitną też i bujnie rosną pęcherznice Aurea
I jeszcze kilka różyczek, choć niektórzy narzekają, że one już im się znudziły
Dziękuję wszystkim serdecznie za odwiedziny mojego wątku i miłe komentarze
Wybaczcie, że nie odpowiem wszystkim po kolei odniosę się tylko do konkretnych pytań
Alu, ja walczę z plamistością róż i wszystkimi innymi chorobami i szkodnikami tylko metodami ekologicznymi (Biosept, pokrzywy, mydło potasowe, wyciąg z czosnku), więc nie jestem ekspertem w tej dziedzinie...
Tamaryszku, akumulatorowe nożyce Boscha są super! Leciutkie, poręczne...Ja nimi podcinam brzegi trawniczka i formuję m.in. kule bukszpanowe, płotki z bukszpanu i trzmieliny :P
Natomiast bodziszki, którymi są podsadzone moje "zielone zakątki" rzeczywiście kwitną bardzo obficie, mają zwarty pokrój i ciekawy kremowy kolor, ale -niestety- nie znam nazwy odmianowej...
Wiesiu, lilie orientalne posadziłam głównie na kwaśnych rabatach, a azjatki - wszędzie, gdzie miałam trochę miejsca...
Gosiu, masz rację, ten powojnik:
to nie Bieszczady, sprawdziłam to. Więc mam teraz dylemat: co to za powojnik?
A teraz kilka zaległych fotek z mojego czerwcowego ogródka:
Dawno nie pokazywałam mojego cedra
Po raz pierwszy pozwoliliśmy zakwitnąć żywopłotowi z ligustru. A dlaczego? ten zapach...
Pięknie kwitną też i bujnie rosną pęcherznice Aurea
I jeszcze kilka różyczek, choć niektórzy narzekają, że one już im się znudziły
- martaw
- 200p
- Od: 20 wrz 2007, o 10:41
- Kontakt:
Dalu, Twój cedr nie daje mi spać, jest przepiękny, myślę jak i gdzie znaleźć dla niego miejsce. W końcu jest taki... ażurowy, więc może się zmieści w moim ogródeczku, w dodatku ma go również sąsiadka z naszej ulicy, więc widzę go "na żywo" dość często. Pęcherznica piękna, też będę miała... kiedyś. Na razie cieszę oczy u Ciebie
Pozdrawiam, Marta
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Daluś chyba nie ma takiej opcji żeby róże się znudziły. Przynajmniej ja nic takiego sobie nie wyobrażam, ja mogę oglądać je bez przerwy, tak samo jak i lilie, właśnie buszowałam po wątkach tematycznych różanych i liliowych, i aż dech zapiera z zachwytu, tylko oglądać i podziwiać. Ta Twoja różowo-pomarańczowa to prawdziwe cudo, czy możesz zdradzić nazwę
Agnieszko, ta róża to jedna z moich zdecydowanych faworytek :P Nazywa się Augusta Luiza i jest piękna w każdej fazie rozwoju kwiatu - od malutkiego pączka do pełnego rozkwitu
I uważam podobnie jak Ty, że róże i lilie to najpiękniejsze kwiaty naszych ogrodów - mogę je podziwiać na okrągło. No może jeszcze Rh mają równie piękne kwiaty...
Marto, cedr to piękne i majestatyczne drzewo W Twoim leśnym ogrodzie świetnie będzie wyglądał! Trzeba tylko uważać na niego na początku - nie lubi dużego mrozu.
I uważam podobnie jak Ty, że róże i lilie to najpiękniejsze kwiaty naszych ogrodów - mogę je podziwiać na okrągło. No może jeszcze Rh mają równie piękne kwiaty...
Marto, cedr to piękne i majestatyczne drzewo W Twoim leśnym ogrodzie świetnie będzie wyglądał! Trzeba tylko uważać na niego na początku - nie lubi dużego mrozu.
- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Dalu,ja w trakcie drugiego sezonu ogrodowego wyodrębniłam okresy-wiosenne-różanecznikowe,letnie-róże i jesienne -hortensje,Zima jest biała i wiadomo i stwierdzam,ze na dzień dzisiejszy okres letni bardzo mi odpowiada
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Dalu piękne widoki w Twoim ogrodzie .
ślicznie kwitną Ci powojniki .
Genia
ślicznie kwitną Ci powojniki .
Genia