Jesień jest, zimnica straszna.To się nazywa mocne wejście jesieni . brr!
Najgorszy ten zimny wiatr.Ale i temperatury spadają w nocy.I boję się,ze będzie przymrozek i wówczas to on mówiąc kolokwialnie załatwi wszystkie kolorki w ogrodzie szybko.Oby nie, oby nie.W patek też jeszcze chodziłam po ogrodzie w krótkich spodenkach i koszulce na ramiączkach.długo na tarasie siedziałam, wieczór był przyjemny.A teraz kurtki .

A ogród taki jeszcze ładny

Maki są wyjątkowe o tej porze roku.Ciekawie wyglądają.
Dalie jeszcze piękne, ciekawe jak długo

DzonaK-Asiu To trójsklepka -żabia lilia.Piękna.Tylko szkoda,że kwiaty takie małe ma.
Moja szarlotka jest na biszkopcie,Rozsmażone jabłka.Wystudzone i połączone z galaretką.Bita śmietana a na wierz albo starta czekolada albo trochę kakao przesiane przez sitko

I ja lubię na stole , na tarsie zawsze jakieś bukieciki, jakieś latarenki czy konewki tam zawsze stoją .
Bardzo mi miło czytać takie ciepłe, pozytywne słowa.Buzia aż mi się śmieje.Dzięki Asiunia

pela11-Elu Brr, to jeszcze zimniej miałaś.Oj dziś znowu zimna ma być noc.boję się o te dalie i inne roślinki.
Drzewa jeszcze zielone, nawet w mieście.Ale po tych zimnych nocach szybko będą żółknąć i liście spadać.I zacznie się golizna,szarzyzna i ciemności szybkie.
Dziękuję i pozdrawiam cieplutko

Jeszcze ogrody ładnie wyglądają.Chciałoby się aby tak długo było.

róże
Rano mało czasu na przyglądanie się roślinkom, ale jak tą zobaczyłam w porannej rosie to szybko pobiegłam po aparat i zdjęcie zrobiłam.Potem do pracy....

Leonardo da Vinci

Elmshorn