Myślałam, że dzisiejszy dzień będzie słoneczny, a tu rozczarowanie, rano słoneczko zaświeciło, a teraz mocno schowało się za chmury. Trudno ja i tak miałam w planach spędzenie dnia w garażu na pikowaniu, sporo pracy mam przed sobą. Wczorajszy dzień bardzo pracowity udało się skończyć regulację obrzeży. Później zabrałam się za grabienie trawników, nie było wiele pracy, bo jesienią przeprowadziliśmy wertykulację, nie ma jak dwa razy w sezonie to robić. A po południu zaczęłam przycinać róże, to jeszcze nie jest końcowe cięcie, jak będę likwidowała kopczyki to przytnę je właściwie, czekam tylko na kwitnienie forsycji.
Aniu na razie kwitną te najwcześniejsze, czekam na inne, a krokusów mam sporo. Fioletowe też bardzo mi się podobają. Na pewno znajdziesz skrzyneczkę, Ty masz talent do wyszukiwania ciekawych dekoracji
Hakuro okazuje się bardzo kapryśną wierzbą, trudno są inne też ładne drzewka. Zauważyłam, że wierzby u mnie nie są długowieczne, jak się zastanowiłam to ich wykopałam dość sporo, na pewno 4 mandżurskie, 1 iwę, 2 hakuro. Obecnie rośnie u nie jeszcze mandżurska, ale też każdej wiosny sporo gałązek jej muszę wyciąć i niezawodna sachalińska.
Miłego dnia i ja życzę
Krysiu bo ja z tych co nie potrafią usiedzieć w miejscu

ubiorę się na przysłowiową cebulkę i mogę spokojnie pracować w ogrodzie. Teraz będę miała kilka dni przerwy od ogrodu, czas na pikowanie. Nie wiem co się stało, to już trzeci dzień bez widocznych zdjęć.
Wzajemnie, miłego dnia
Danusiu bo ja wklejam zdjęcia z innego hostingu, dlatego je widzisz. Danusiu nie martw się, nigdy nie będę odrobiona, zawsze sobie coś znajdę. Teraz czas przedświąteczny to na nudę nie będę narzekać, trzeba będzie sprzątać domowe zakamarki. Dlatego chciałam mieć na ten czas szybciej ogród uporządkowany. Wczorajszy dzień do najładniejszych nie należał, słońce na przemian z chmurami, a po południu jakiś deszczyk przywiało. Dziś będzie podobnie, trochę chłodniej.
Miłego dnia
Idę zabrać się za konkretną pracę, której tak naprawdę nie za bardzo lubię. Ale jak będę się ociągała to zwątpię

Wasze wątki odwiedzę po południu