Ogród Oli

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Oli

Post »

Jadziu, staram się jak mogę :D

A oto fotorelacja z dzisiejszego dnia :

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

To może jeszcze na koniec jeden z zakupionych inspekcików. Właśnie go złożyłam, ufff. Instrukcja obrazkowa do ..kitu. Na razie na tarasie, bo jeszcze trzeba przygotować stanowisko. Obrazek
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Droga koleżanko ;:196 wiosna już prawie jest -to fakt ,że kobiety nie umieją czytać instrukcji i są atechniczne to drugi fakt :lol:
Z zakupami szalejesz ,tak jak ja .Szkoda ,że pomidory pomału znikają z Twojej listy .
Jestem pełna podziwu z dynamiki zmian w Twoim ogrodzie :shock: Czy Ty się ,aby nie nakręcasz będąc na forum 8-)
Inspekcik bardzo zgrabny ,w moim na zimę zamieszkały żaby .Wygoniłam je w sobotę ,bo siać muszę gdzieś chyba .
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu, ja w sobotę byłam w siódmym niebie :D ogródek ożył i pokazały się kolory, podobnie jak u Ciebie. Najbardziej optymistycznie nastawiła mnie pszczela muzyka :)
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ida74 pisze:kobiety nie umieją czytać instrukcji i są atechniczne to drugi fakt
Kasiu, absolutnie się z Tobą nie zgadzam :D U mnie w rodzinie to ja sobie radzę najlepiej z odczytywaniem wszelkiego rodzaju indtrukcji montażu. Czasem taką istrujcję trzeba od razu do kosza i rozpocząć składanie intuicyjne .
Z pomidorków nie zrezygnowałam, o nie ! Tylko rozpoczynam ich sianie ok 20 marca. W zeszłym roku chciałam mieć ich duuuużo i w foliaku zrobiłam dzunglę. W rezultacie było ładnie zielono, ale zbiory lepsze z tych pomidorków sadzonych pod chmurką. Teraz podejdę do sadzenia z większą rozwagą.
Jasne, że to forum nakręca człowieka jak sprężynę. Właśnie z wiosną powinnam mocniej wystartować, ale zauważyłam że kondycja po zimie marniutka, oj matniutka. Coć się podziubie w ziemi i trzeba łapać oddech..

Basiu, wczoraj wiosnę było "widać, słychać i czuć".... Najważniejsze, że ziemia odmarzła i można łapać za szkadel. U mnie wczoraj było małe sprzątanie na razie. Planów tyle na ten sezon, że nie wiem czy miesięcy wiosenno letnich wystarczy, no i sił . Na razie rozpocznę poprawianie kondycji i przesiadam się na rower . Przynajmniej po zakupy w najbilższej okolicy okolicy :D
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

No u mnie jeszcze nie rozmarła . Dziś chwyciłam za szpadel ,ale niestety musiał iść w odstawkę gdyż tylko do połowy można go było wbić . Kurcze a chciałam już wypróbować mój tunel i posiać chociaż rzodkiewkę ;:224
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Witaj Olu ;:196

Fajny ten inspekcik ;:224 Kupiłabym bez zastanowienia, ale nie mam gdzie go postawić... Miałabym gdzie wysiać moje bylinki- a tak będę się martwić,żeby pies nie pogryzł skrzynek, nie przewrócił, albo kot nie próbował się załatwić :evil:
Nasionka- same rarytasy... ;:224 gdzie Wy(Inne Forumki też maja bardzo ciekawe zdobycze) to wszystko znajdujecie?

Pozdrawiam wiosennie. ;:7
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Olu ;:167 popodziwiałam wiosnę w Twoim ogrodzie :wit
Gratuluję zakupów ;:138
Inspekt - super !!!

Z zakupionych przez Ciebie nasionek w Tesco zainteresowała mnie Okra, Ketmia jadalna (Hibiscus esculentus), muszę kupić te nasionka :tan

Miechunka peruwiańska (Physalis peruviana L.) czyli RODZYNEK BRAZYLIJSKI mam.
Bardzo ozdobna i oryginalna bylina, i w dodatku jadalna.
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Ola, zrobiło się zimno i ...zeskakuj z rowera, bo się przeziębisz :D i plany wezmą w łeb. Kondycję uzyskasz i tak, w powolniejszym tempie :)
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Olu szklarenka super tylko ja mam daleko do wszelkich marketów :roll:
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Śliczny inspekcik i wiosenka u Ciebie Olu ;:138 Ale znowu Ci się udało takie super nasionka zdobyć ;:63 ;:63
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Inspekcik z podnoszoną szybką - super, wreszcie trochę kolorków
w ogrodzie i tyle radości, że nawet o zmęczeniu się nie pamięta :D
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Oleńko. Ale mamy chyba już 2011 rok czy też pokazujesz stare zdjęcia :;230
Podobny inspekcik oglądałam w Lidlu, ale się nie zdecydowałam. Chyba by dostał nóg. :D
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, ziemia niebawem odmarznie we wszystkich ogródkach. Dzisiaj i tak zaczęło padać. Na razie prace ziemne trzeba nieco odłożyć i zająć się wysiewami domowymi. No tak, rzodkiewki jednak do doniczek raczej się nie wysiewa, ale pietruszkę czy szczypiorek , a nawet sałatę można podśpieszyć.

Aniu, ja jeden inspekcik właśnie przeznaczyłam na siew kwiatków a drugi zobaczymy co się zmieści
Takie cudaczne nasionka zaczynają pojawiać się w dużych marketach. Te moje ostatnie kupiłam w Tesco. Z tym, że w okresie wiosennym zaliczam przy okazji wszystkie możliwe stoiska ogrodnicze ;:224

Halinko, i tak jestem daleko w tyle za Twoimi zakupami. Z inspektu jestem jak na razie bardzo zadowolona, zobaczymy jak w praktyce się sprawdzi.
Ketmię siałam w zeszłym roku, ale nic z niej nie wyszło. Teraz druga próba. Z rodzynka brazylijskiego zebrałam nasionka jesienią ( z takiego kupionego w sklepie) i część mam przez zimę w doniczce. Te nasionka będą dla porównania roślin. Mojemu synowi smakują owoce rodzynka, choć dla mnie są nieco za mdłe.

Basiu, rower na razie tylko w pogotowiu. Poczekam na poprawę pogody. Kondycję pewnie zacznę nabierać po tańcu ze szpadlem :;230

Stasiu, moje inspekty nabyłam drogą pocztową . A , że czasem daleko do marketów? i dobrze, bo portfel nie przeżywa raptownej, wiosennej kuracji odchudzającej ;:108

Romciu, wiosna, wiosna i gdzie ona się podziała :?: Szaro, zimno. A nasionka ostatnio kupuję bez opamiętania. Jakoś nie mogę przystopować :tan

Danusiu, ten inspekcik ma uchylaną i zdejmowaną szybę :D Podczas pracy w ogrodzie zmęczenie nie dokucza. Gorzej jest już wieczorkiem w domciu. Wtedy wszystkie mięśnie dają znać o swoim istnieniu. Pocieszam się, że to tylko na początku prac ogrodowych ;:108

Krysiu, ja zaczęłam odwiedzać Lidla pod wpływem informacji z forum o ciekawych ogrodowych propozycjach. Najbliższego Lidla mam na Psim Polu. Nie zawsze mi po drodze, ale staram się tam zbaczać w miarę możliwości. Gdybym wcześniej natrafiana niego, byłby mój. A tak jestem opóźniona?, ale nadrabiam Teraz widziałam tylko szklarenki. Też fajne, ale inspekty i tunel foliowy powinny wystarczyć (chyba :;230 )

Dzisiaj dałam się prawie spóźnić synowi do szkoły, aby był pretekst podrzucić go do miasta i zaglądnąć do Biedronki po byliny po 1,99zł
A oto co kupiłam:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

OLU białego floksa u mnie dostatek niepotrzebnie kupowałaś . Z Incarwilli jakoś nie byłam zadowolona i zrezygnowałam z niej . Ciekawe czy gipsówka uraczy Cię tak jak na zdjęćiu wielkim łanem . Nic już nie wysiewam do doniczek poczekam aż pogoda się rozjaśni wtedy prosto do inspektu [jak to dumnie brzmi :;230 ]
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, ja mam też jednego białego floksa, ale cena 1,99 zł robi swoje :;230 Incarvillę też miałam i ładnie kwitła, ale nie mam pewności czy ona zimuje.
A ja dopiero zabieram się za wysiewy domowe na całego. Inspekt też się nie zmarnuje :D Jak głupia nakupowałam różnistych nasionek. Co ta zima z nami robi :shock: ;:14
Na gipsówkę mam pomysł ... pomiędzy krzaczki różane . Mają wygladać jak bukiety :D :D
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”