Ogród w dolinie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w dolinie

Post »

Podoba mi się Twój kącik rozsad! Przez 3 lata miałam taki sam! :;230 Niestety wykończyliśmy pokój syna i nie wiem, gdzie ja się z moimi kwiatami podzieję ;:219
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, wpadłam z rewizytą :D chociaż powiem, że byłam u ciebie już nie jeden raz, tylko cichaczem :roll:
Śliczne robisz zdjęcia, roślin masz co niemiara ;:oj rozsadnik super a sosna ;:215 cukiereczek.
Droga była???
Miłego dnia
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Ja mam jeden parapet w kuchni i musi wystarczyć.
A do Żywca...mam najbliżej chyba do sklepu w Rynku, tam widziałam taką etykietkę :;230
Do tego prawdziwego, o którym piszesz nieco za daleko, dużo bliżej do Wrocławia :wit
Sosenka zupełnie inna od wszystkich jakie do tej pory widziałam, zbieraj nasionka z szyszek - może rozmnożysz i dokonamy transakcji :heja tylko po ilu latach moze mieć szyszunie ;:224
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Aniu, ja też dopisuję się do listy w kolejce po szyszeczki tej cudnej sosenki. Jest rewelacyjna. Pokój dla roślinek pierwsza klasa. Ale zimą może być tu ciemno, bo widzę okno w dachu. U mnie zimą ciemnieje w łazience jak śniegu napada.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aniu,piękna wejmutka.Moja po pierwszej zimie zaczęła chorować,mimo oprysków i chuchania na nią po drugiej zimie padła.
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

super zdjęcia, sosenka tez niczego sobie, a pokój rozsad naprawdę ekstra. Ja trzymam rośliny na strychu (ile się M nagada jak je tam musi wnosić) i pomyślałam, że w tym roku rozstawię tam stary stół ogrodowy pod okienkiem i też będę miała na rozsady, twoje zdjęcie utwierdziło mnie w tym, że to dobry pomysł, teraz tylko nad M muszę popracować :wink:
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pracuj :;230 byle skutecznie :;230 , nie ważne jak długo ;:215
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Miłko (takasobie)! Jak zimowity Ci nie wyjdą, to trzeba kupić nowe cebulki. Lubię jak się pojawiaja, przepowiadając :wink: jesień. A i teraz jest już ich kilka odmian. Co do zdjęcia z kłoskiem i komarem sama nie wiedziałam, czy uda mi się go uchwycić, bo to był tylko ułamek sekundy. Śmiesznie zresztą wygladał z tymi tylnymi, zwisajacymi odnóżami.
Jolu (Jola1)! Cieszę się, że Ci się podobaja moje zdjęcia. Strasznie lubię takie widoczki nie tylko roślin, ale także uwijających się przy nich owadów. Super, że lubisz do mnie zaglądać ;:138
Paulinko! Liczyłam na to, że docenisz... I możesz liczyć na więcej...
Justyno (justi177)! Jestem tylko amtorką, ale lubię to i to bardzo. Nie wiem dlaczego, ale ludzie na zdjęciach mi tak dobrze nie wychodzą. Choć może jakbym poćwiczyła. Z tego komputera nie mogę zamieścić zdjęcia, ale możesz liczyc na takie z dedykacją :wit
April! sama nie wiem, kiedy to zarosło, bo od pierwszych nasadzeń minęło raptem 2 lata, a byłol już wówczas malutko. Rozwiązanie z podjazdem i skalniakiem na styku róznicy poziomów nie było zaplanowane. Po prostu dom musieliśmy podnieść o 60 cm, a garaż został na dotychczasowym poziomie. Wybrałam skalniak, bo nie ma tam za wiele ziemi. Początkowo każdy deszcz wymywał mi stamtąd ziemię, ale jak rośliny się rozrosły nie mam już tego problemu. Ozdoby kupuję tylko jak znajdę cos taniego i gustownego, bo w sumie także nie jestem na tym etapie :;230 Ale cieszę się, że Ci się podoba i rozwiązania i moje ozdoby :tan

cdn
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo (gajowa)! Ależ proszę. Nie ma to jak być czarownicą... A tak na serio - pozytywne nastawienie to połowa sukcesu :D NIech Ci kwitnie slicznie i sie rozrasta!
Monia (Niunia1981)! Nic mnie ostatnio tak nie ucieszyło, jak Twoje stwierdzenie, że poprawiam Ci humor ;:138 ;:138 ;:138
Justyno (justyna-gl)! Tak na prawdę u nas faktycznie wszytsko jest opóźnione o jakieś 2 - 3 tygodnie. Taki klimat. teraz fajnie, a na wiosne nie moge sie doczekać... Cieszę się, że wróciłaś do nas tajnos agentos :wink:
Maju (Majka411)! Skoro lubisz, to wstępuj kiedy tylko najdzie Cię ochota,a zapewniam Cie - będę się bardzo cieszyć. Niestety nie wiem, jakie imie nosi owa landrynkowa piękność. Może komuś uda się ją rozpoznać? Nie palnowałam zakupu róży, ale sama rozumiesz, ze nie mogłam jej tam zostawić :;230
Aniu (Aancyk)! Z tyłu za domem zostawie trochę trawnika, ale z przodu tylko odrobinę, by zrobić małe tło rabatkom. Odpadnie mi w ten sposób część koszenia. Mnie to nie relaksuje, a mój M. raczej ma niewiele okazji...
Marzenko (sosenki4)! No trzeba pracować, choc jak mam chwilę to spogladam na forum. Tak w ramach relaksu. Super, że podobają Ci się portrety moich roślin :heja
Beatko (beata68)! Ta sosna to kolejny kompulsywny zakup. Widziałam jednak na all w bardzo przystępnych cenach. Malutkie, ale przecież urosną... Oczywiście może ją podziwiać u mnie ile tylko dusza zapragnie. Wirtualnie i w realu :wit
Kasiu(Kubasia)! To sie wie, że tajnosi mają dobry guust... Nie znalazło się miejsce tym razem, to może następnym???

cdn
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucy (Arabella)! Nie będę udawać przesadnie skromnej, bo sosenka na prawdę jest pierwsza klasa :heja A musiałam coć zrobic z rozsadami, bo nie mogłam zmarnować darów Moni, a na podłodze mi przeszkadzały. No i cóż... Jestem pedantką i lubię porządek :D
Kasiu (Keetee)! Pięknie było wczoraj i pięknie jest dziś. Szkoda tylko, że trzeba siedziec w pracy. Co do zdjęcia - to był ułamek sekundy i nie miałam pewności, czy udało mi sie go uchwycić. Leciał jak bombowiec. Niekiedy się cos uda :tan
Grażynko (Kogra)! Tak jakoś wyszło z tymi zakupami ;:131 Pewnie dopiero na wiosnę wezmę się za wykończenie tego pomieszczenia, ale mam tam problem z sufitem (pomieszczenie jest obniżone o 60 cm w stosunku do poziomu piętra, a drzwi prowadzące do niego - siłą rzeczy znajdują się na normalnym poziomie), ale może coś przez zime wymyślę? Zresztą niespecjalnie mi sie spieszy. Nie będę robić salonów pralce, odkurzaczowi, a nawet ... rozsadom :;230
Ewo (ewamaj66)! Z tymi kłujacymi masz podobnie jak ja ;:224 Ale obok takiego kudłatka nie mogłam przejść obojętnie. A rozlenice mam tydzień :;230 Forum skutecznie zaraziło mnie i trawami :;230
Maryniu (marpa)! Raz Ty, raz ja ;:196 Ale zawsze jesteś miłym i oczekiwanym gościem :wit
Miłko (takasobie)! Mojemu nic nie zagraża, bo to wydzielona część pomieszcznia gospodarczego. Dodatkowo wstawię tam na zimę stół ogrodowy i będzie jeszcze więcej miejsca na przechowywane doniczki z tarasu :heja

cdn
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Maju (Majka411)! Skoro lubisz, to wstępuj kiedy tylko najdzie Cię ochota,a zapewniam Cie - będę się bardzo cieszyć. Niestety nie wiem, jakie imie nosi owa landrynkowa piękność. Może komuś uda się ją rozpoznać? Nie palnowałam zakupu róży, ale sama rozumiesz, ze nie mogłam jej tam zostawić

Ania , jestem tu bardzo często, ale na działeczce internet mi słabo chodzi, to się nie odzywam :D
Ja też bym jej nie zostawiła, jest śliczna. Zamów różyczki .... :D
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu (reniulek)! Cichaczem??? To dobrze, że sie ujawniłaś ;:138 No i Super, że podobaja Ci się moje roślinki i ich zdjęcia :D Zapraszam częściej :wit Co do ceny pw :D
Aniu (wielkakulka)! Takie etykiety są niemal wszędzie ;:136 Na szyszki zaczekam, bo na razie nie ma ani jednej i wówczas chetnie sie podzielę :heja
Marzko (Sosneki4)! W zimie dość regularnie zrzucam śnieg ze wszystkich okien dachowych, a i wówczas nie trzeba roślinom tyle światła :D Jakoś damy radę ;:333
Małgosiu (malgocha1960)! Oj straszysz mnie ;:145 Mam jednak nadzieję, że moja przetrwa nie tylko tę zimę, ale i każdą kolejną. Jestem pełna optymizmu ;:31
Maliolu! Pewnie, że świetny pomysł. Ostatnio także buszowałam po strychu i jakby co - tam też mam jeszcze trochę miejsca :wink:
Maju (Majka411)! No wiem, wiem...I rozumiem niedostatyki związane z dostępem do internetu. Sama do niedawna ciagnęłam na mobilnym. Zreszta najważniejsze, by Ci się podobało :uszy A z różyczkami... Sama nie wiem, czy jeszcze zamawiać. U nas zimy są ciężkie. Może lepiej na wiosnę???
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Aniu, śliczne zdjęcia, a sosenka przepiękna ;:138 Ostatnio coraz bardziej sosenki wpadają mi w oko :)
A Twoje miejsce na rozsady super... :tan Ja do wiosny wstrzymuje się z wszelkim "sianiem-rozsadzaniem" :wink:
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja kupiłam cebulki tulipanów, 11 róznych odmian - mam nadzieję, że tak będzie :wink:
Muszę jeszcze zdobyc jakiekolwiek hiacynty, krokusy, żonkile - posadzę w trawce.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Ja kupiłam cebulki czosnków niebieskich i cebulki dużo mniejszych białych.
Teraz się zastanawiam gdzie to wsadzić.
U mnie Aniu zimy również z dużymi minusami, a ja zawsze wolę nasadzenia jesienne.
Jak dobra sadzonka i dobrze posadzona, to spoko da radę. Nic nie wypadnie.
Jak sadzę wiosną, to róża długo mi się przyjmuje, a mnie coś bierze..... ;:65 i doczekać się nie mogę jej kwiatów.
:;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”