Pomidorki koktajlowe - 1cz.
- emalkadream
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 17 maja 2011, o 18:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pomidorki koktajlowe ! - 1cz.(06.07- ....
moja rozmowa z moją plantacją doniczkową dała efekty. Przychodzę dziś do domu po pracy i pierwsze co robie to zaglądam na balkon do pomidorków, a tam trzy grona kwiatowe się wyraźnie zawiązuja
- NITKA
- 1000p
- Od: 29 sie 2010, o 11:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maja, mój Megagron ma ok pół metra, ale to, kto jakiej wielkości ma pomidora zależy od kilku czynników, minn. kiedy był wysiewany.
pozdrawiam, Anita
- kozula
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sie 2008, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Maju100, na początku chyba było dla nich zbyt zasobne podłoże i trochę się męczyły. W ziemi będą się czuć lepiej, zimno znoszą dobrze. Musze dać porawkę na międzywęźla tego pomidora. W zeszłym roku rósł w jednym dołku z młodym orzechem i musiał walczyć z nim o światło, więc miał międzywęźla długie.Teraz też sadzonki stały porzucone w chaszczach i na początku były wybiegnięte. Kiedy w końcu awansowały na słoneczne miejsce, międzywęźla skróciły im się bardzo. Parę osób pisało, że megagroniasty ma normalne międzywęźla i najwyraźniej taki powinien być. Pierwsze grono ma wysoko, niezależnie od warunków w jakich rosła rozsada, liście krótkie. Dopóki grono się nie rozrośnie, roślina zajmuje mało miejsca.
Pozdrawiam, kozula.
Pozdrawiam, kozula.
- Rusalka
- 1000p
- Od: 10 sty 2011, o 14:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje megagrony mają po 70cm
Wyraźne 2 grona już zbudowane które się rozbudowują..śmiesznie wyglądają w porównaniu do "normalnych" pomidorów
Moim zdaniem urósł po posadzeniu do takiej wysokości miał może 50cm jak go wysadzałam.. Stał w słońcu -nigdy nie brakowało mu światła i walczyć o nie nie musiał..więc nie jest wybiegnięty.
Wysadzany był albo 28.02 albo 17.-3 -nie pamiętam teraz :-/
Wyraźne 2 grona już zbudowane które się rozbudowują..śmiesznie wyglądają w porównaniu do "normalnych" pomidorów
Moim zdaniem urósł po posadzeniu do takiej wysokości miał może 50cm jak go wysadzałam.. Stał w słońcu -nigdy nie brakowało mu światła i walczyć o nie nie musiał..więc nie jest wybiegnięty.
Wysadzany był albo 28.02 albo 17.-3 -nie pamiętam teraz :-/
Coś dziwnie piszę? Tak Ci się zdaje?
To mój T9 i pod jego władzą pozostaję ;-)
To mój T9 i pod jego władzą pozostaję ;-)
- Alina-277
- 200p
- Od: 3 sty 2011, o 12:53
Moje jak na razie dobrze rosną.. niektóre od razu rosną na dwa pędy :)to 14 Megagroniasty..,149 Cheroke Purple x malinowy37 ,.. 127 Rudy ..
część rośnie w szklarni a część na polu noce były zimne i pobladły im dolne liście ale zaczynają środki pięknie zielenieć.
część rośnie w szklarni a część na polu noce były zimne i pobladły im dolne liście ale zaczynają środki pięknie zielenieć.
Pozdrawiam... Alina .
Posiane były jakoś w połowie kwietnia, to może mają jeszcze czas żeby podrosnąćkozula pisze:Maju100, na początku chyba było dla nich zbyt zasobne podłoże i trochę się męczyły. W ziemi będą się czuć lepiej, zimno znoszą dobrze. Musze dać porawkę na międzywęźla tego pomidora. W zeszłym roku rósł w jednym dołku z młodym orzechem i musiał walczyć z nim o światło, więc miał międzywęźla długie.Teraz też sadzonki stały porzucone w chaszczach i na początku były wybiegnięte. Kiedy w końcu awansowały na słoneczne miejsce, międzywęźla skróciły im się bardzo. Parę osób pisało, że megagroniasty ma normalne międzywęźla i najwyraźniej taki powinien być. Pierwsze grono ma wysoko, niezależnie od warunków w jakich rosła rozsada, liście krótkie. Dopóki grono się nie rozrośnie, roślina zajmuje mało miejsca.
Pozdrawiam, kozula.
Kozulo, warunki miały raczej złe zanim je popikowałam ( 3 dni temu ), wcześniej rosły wszystkie w jednej (10 cm średnicy) doniczce, ze względu na brak czasu żeby je popikować .. Myślicie że coś z nich będzie ?
Kozulo, czy w glebie zbitej i mokrej dadzą sobie radę ?
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 15 gru 2009, o 11:41
Maja 100, pewnie, że urosną. Przesadż ich do gruntu, teraz zapowiadają ciepło, jak będą chłodniejsze noce to ich okryjesz agro..
Pomidory co 30 cm to za gęsto w gruncie. Trzeba około 50cm odstępy robić.
Pomidory co 30 cm to za gęsto w gruncie. Trzeba około 50cm odstępy robić.
Nawet dla maskotek 30 cm to za mało ? Najbardziej mnie martwi informacja na opakowaniu że pomidor może rosnąć w każdej glebie zasobnej w składniki pokarmowe, nie podmokłej
A ja własnie podmokłą mam glebę
A ja własnie podmokłą mam glebę
To chyba plamy od słońca, listki są poparzone ...
chyba od przelania , ale tak trochę wcześniej , teraz to nie ma już znaczenia , po prostu oberwij je i po kłopocie
Paweł _____________________________________________________________________________
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....