Działka na Kaszubach 2011
- klarysa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka na Kaszubach 2011
Marysiu, dziękuję za przemiłe spotkanie i gościnę.
Cudne to twoje letnisko A okolice leśnej kałuży bardzo klimatyczne.
Jeśli to możliwe, na prośbę M pytam o różę z ciemnymi pędami i wielka ilością kolców.
(nie) dziękuję za lepnicę
Cudne to twoje letnisko A okolice leśnej kałuży bardzo klimatyczne.
Jeśli to możliwe, na prośbę M pytam o różę z ciemnymi pędami i wielka ilością kolców.
(nie) dziękuję za lepnicę
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tak, ogródek Marysi bardzo klimatyczny, a ile w nim ciekawostek roślinnych. Kociaki miluśkie i każdy inny.
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Marysiu dzięki za gościnę.
Cieszę się , że mogłam pomiziać osobiście większość Twoich słodkich kociaków,
a także zobaczyć na własne oczy Twoją piękną działeczkę.
Cieszę się , że mogłam pomiziać osobiście większość Twoich słodkich kociaków,
a także zobaczyć na własne oczy Twoją piękną działeczkę.
- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A ja po powrocie wzbudziłam duże zainteresowanie u moich kotów i zostałam dokładnie "przebadana"...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Olu i Justynko - dzięki za takie sympatyczne słowa pod adresem mojej działki, bardzo mi miło - że Wam się podobało
Justynko - ta róża to zapewne Maigold, który rośnie po prawej stronie od ganku wejściowego. Jak chcesz ujrzeć naprawdę ładny egzemplarz - to zajrzyj do wątku "Krzaczki Kani". Taka róża rośnie na moim blokowisku i od lat zadziwia mnie( i Kanię również ) swoim kwitnieniem, pomimo tego, że nikt o nią nie dba. Próbowałam ją kiedyś nawet ukorzenić z patyczków - ale bez sukcesu. W zeszłym roku Kania znalazła ją w szkółce i kupiła również dla mnie. Moja róża miała cztery kwiaty, a u Kani kwitło chyba ze czterdzieści
Krysiu - cała przyjemność po mojej stronie. Koty dziękują za wyrazy uznania...
Agato - nie dziwię się, przecież pachniałaś trzema obcymi kotami na raz
Czytałam dzisiaj sporo Waszych postów i stwierdziłam, że dziewczyny mają już w większości posadzone roślinki. Ja na razie porozstawiałam doniczki po rabatkach i....myślę. Posadziłam do doniczki piwonię botaniczną od Alki. Chyba z niej najbardziej się cieszę. Ale najpierw muszę zrobić przemeblowanie na rabatce żeby ją ładnie wyeksponować a to trochę potrwa. Och, żeby mi się tylko nie zmarnowała....
Przygarnęłam jeszcze dzisiaj kilka doniczek, które zostały u Grażynki. Jest wśród nich taka roślinka, której w żaden sposób nie potrafię zidentyfikować. Może jutro uda mi się wstawić jej zdjęcie, bo Fotosik dzisiaj dla nie bardzo niełaskawy
Jeszcze raz napiszę, jak bardzo się cieszę, że mogłam Was wszystkich spotkać i na dodatek gościć chociaż przez chwilę na mojej działce
Justynko - ta róża to zapewne Maigold, który rośnie po prawej stronie od ganku wejściowego. Jak chcesz ujrzeć naprawdę ładny egzemplarz - to zajrzyj do wątku "Krzaczki Kani". Taka róża rośnie na moim blokowisku i od lat zadziwia mnie( i Kanię również ) swoim kwitnieniem, pomimo tego, że nikt o nią nie dba. Próbowałam ją kiedyś nawet ukorzenić z patyczków - ale bez sukcesu. W zeszłym roku Kania znalazła ją w szkółce i kupiła również dla mnie. Moja róża miała cztery kwiaty, a u Kani kwitło chyba ze czterdzieści
Krysiu - cała przyjemność po mojej stronie. Koty dziękują za wyrazy uznania...
Agato - nie dziwię się, przecież pachniałaś trzema obcymi kotami na raz
Czytałam dzisiaj sporo Waszych postów i stwierdziłam, że dziewczyny mają już w większości posadzone roślinki. Ja na razie porozstawiałam doniczki po rabatkach i....myślę. Posadziłam do doniczki piwonię botaniczną od Alki. Chyba z niej najbardziej się cieszę. Ale najpierw muszę zrobić przemeblowanie na rabatce żeby ją ładnie wyeksponować a to trochę potrwa. Och, żeby mi się tylko nie zmarnowała....
Przygarnęłam jeszcze dzisiaj kilka doniczek, które zostały u Grażynki. Jest wśród nich taka roślinka, której w żaden sposób nie potrafię zidentyfikować. Może jutro uda mi się wstawić jej zdjęcie, bo Fotosik dzisiaj dla nie bardzo niełaskawy
Jeszcze raz napiszę, jak bardzo się cieszę, że mogłam Was wszystkich spotkać i na dodatek gościć chociaż przez chwilę na mojej działce
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
Och .. spotkanko było
Chyba cudne jest takie spotkanie ludzi zielono- zakręconych , rozumiejących pasję innych ...
Chyba cudne jest takie spotkanie ludzi zielono- zakręconych , rozumiejących pasję innych ...
-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Ja jestem najbardziej ciekawa co nam wyjdzie z 'szarpanych' sadzonek
Jak wracaliśmy to przeraził mnie ten barszcz [bo wcześniej nie wiedziałam że to to]
Jak wracaliśmy to przeraził mnie ten barszcz [bo wcześniej nie wiedziałam że to to]
- amba19
Bernadetko - masz rację, to naprawdę coś wspaniałego!
Izo - Trzymam kciuki baaaardzo mocno, żeby ta "szarpanina" Ci się przyjęła. A jak nie - to spróbuję zrobić dla Ciebie sadzonki w bardziej standardowy sposób
Bardzo Cię proszę o informacje - jak one sobie radzą.
Dzisiaj będę sadzić przynajmniej na Białej rabatce i pod płotem. Na Różowej też już mam koncepcję i nawet miejsce o dziwo . Na żółtej jest po prostu - busz i bezład
A teraz lecę zobaczyć jak po nocy wygląda piwonia i zrobię zdjęcie roślince NN.
Izo - Trzymam kciuki baaaardzo mocno, żeby ta "szarpanina" Ci się przyjęła. A jak nie - to spróbuję zrobić dla Ciebie sadzonki w bardziej standardowy sposób
Bardzo Cię proszę o informacje - jak one sobie radzą.
Dzisiaj będę sadzić przynajmniej na Białej rabatce i pod płotem. Na Różowej też już mam koncepcję i nawet miejsce o dziwo . Na żółtej jest po prostu - busz i bezład
A teraz lecę zobaczyć jak po nocy wygląda piwonia i zrobię zdjęcie roślince NN.
-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
A tam u Was jeszcze mocno popadało? Nas złapało pod domem, wycieraczki nie nadążały...
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Marysiu, z tego wszystkiego zapomniałam wyrazić swój zachwyt i uznanie dla Twojej "kałuży" i strumyka.
Pięknie to wszystko wygląda na żywo. Teresce spodobał się Twój pieniek - doniczka dla skalniaczków.
Wszystko obejrzałyśmy bardzo dokładnie szukając zwłaszcza tych fragmentów ogrodu, które pokazywałaś tutaj na fotkach.
Podobnie oglądałam ogród u Grażynki. Fajnie tak szukać znajomych kątów.
Pięknie to wszystko wygląda na żywo. Teresce spodobał się Twój pieniek - doniczka dla skalniaczków.
Wszystko obejrzałyśmy bardzo dokładnie szukając zwłaszcza tych fragmentów ogrodu, które pokazywałaś tutaj na fotkach.
Podobnie oglądałam ogród u Grażynki. Fajnie tak szukać znajomych kątów.
- amba19
Izo - około 18-tej mieliśmy istne oberwanie chmury, ale potem zrobił się całkiem ładny wieczór, włożywszy kaloszki poszłam jeszcze do Grażynki podzielić się emocjami z tego niesamowitego dnia....
Mam do Ciebie prośbę jeśli masz telefon do Magdali - to bardzo proszę wyślij mi na PW. U mnie jest jej dyptam -(pisałam na Kaszubskich..) i chciałabym uzgodnić z nią przekazanie roślinki...
Krysiu - nawet nie wiesz jak się cieszę, że Wam się podobało
To prawda, że zupełnie inaczej ogląda się ogrody, które widziało się "na żywo".
Mam do Ciebie prośbę jeśli masz telefon do Magdali - to bardzo proszę wyślij mi na PW. U mnie jest jej dyptam -(pisałam na Kaszubskich..) i chciałabym uzgodnić z nią przekazanie roślinki...
Krysiu - nawet nie wiesz jak się cieszę, że Wam się podobało
To prawda, że zupełnie inaczej ogląda się ogrody, które widziało się "na żywo".
- Lusia 57
- 1000p
- Od: 8 sty 2011, o 13:42
Fiołeczki i jasnota już posadzone. Pozostałe roślinki również. Ja również chciałam podziękować za wspaniałą gościnę. Mani bardzo podobały się Twoje kocurki i teraz suszy mi głowę o chociaż jeszcze jednego aby Teosiowi było raźniej. Twój ogród przypomina mi naszą działkę w Bożenkowie. Ten sam leśny klimat. Wszystko mi się podobało, miałam problem z wybraniem roślinki, która mi się najbardziej u Ciebie podobała. Tyle mi się podobało. Wstawię dwie fotki, na jednej jest dzwonek a na drugiej przekwitnięty już chyba czosnek.
- a_nie
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
U Księgowej i u Ciebie wspominacie "U Wentów". Czy to jakaś ciekawa szkółka, sklep ogrodniczy???izaziem pisze:Olu, może zerkniesz przy okazji u Wentów czy mają jakieś włoskie clemki albo bylinowe? i jeżówki...