Ogródek KLEO
Re: Ogródek KLEO
Ewciu - też jestem ciekawa jak ten klemek będzie wyglądał, myślę, że będzie interesujący.
Konwalio - oczko takie miało sprawiać wrażenie, ozncza to, że zamysł został osiągnięty. A clemkowi zrobię sesję zdjęciową jak tylko zakwitnie.
Iza - uwierz mi, nie mam jeszcze wielu clemków, ale postaram się to nadrobić.
A cebulowych nie wykopuję, bo zazwyczaj między nimi rośnie masa inych roślinek i mogłabym je uszkodzić. Po prostu pozostawiam je samym sobie. Po trzech-czterech latach przestają kwitnąć i zanikają. Nawet nie próbuję poszukiwać ich cebulek.
Monifd - niektóre z nowych clemków mają już pączki, niebawem zakwitną. Jeszcze nie zdarzyło mi się aby nowy clematis się nie przyjął, mają solidne bryły korzeniowe.
Edi - zszalałam, zaszalałam. Część miała trafić na nową działkę, ale nie mogłam się zdecydować które, więc zostały wszystkie. Szafirki faktycznie zakwitły pięknie, całe 500 sztuk.
Morango - clemki bardzo lubię, zwłaszcza gdy mają już kilka lat i obficie kwitną. A cebulowych to ja się jesinią ubiegłego roku nasadziłam tyle, że mało mi kolana nie odpadły, szafirków nabyłam cały wór - 500 sztuk. Ale teraz nie żałuję wysiłku.
Konwalio - oczko takie miało sprawiać wrażenie, ozncza to, że zamysł został osiągnięty. A clemkowi zrobię sesję zdjęciową jak tylko zakwitnie.
Iza - uwierz mi, nie mam jeszcze wielu clemków, ale postaram się to nadrobić.
A cebulowych nie wykopuję, bo zazwyczaj między nimi rośnie masa inych roślinek i mogłabym je uszkodzić. Po prostu pozostawiam je samym sobie. Po trzech-czterech latach przestają kwitnąć i zanikają. Nawet nie próbuję poszukiwać ich cebulek.
Monifd - niektóre z nowych clemków mają już pączki, niebawem zakwitną. Jeszcze nie zdarzyło mi się aby nowy clematis się nie przyjął, mają solidne bryły korzeniowe.
Edi - zszalałam, zaszalałam. Część miała trafić na nową działkę, ale nie mogłam się zdecydować które, więc zostały wszystkie. Szafirki faktycznie zakwitły pięknie, całe 500 sztuk.
Morango - clemki bardzo lubię, zwłaszcza gdy mają już kilka lat i obficie kwitną. A cebulowych to ja się jesinią ubiegłego roku nasadziłam tyle, że mało mi kolana nie odpadły, szafirków nabyłam cały wór - 500 sztuk. Ale teraz nie żałuję wysiłku.
- MORANGO
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 sie 2011, o 00:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Kochana praca zawsze popłaca, a o sadzeniu cebulowych już nic nie wspomnę, chodzić nie mogłam przez tydzień hahahah
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne klematisy, piękne oczko i tak pięknie kolorowo
- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Roślinki cebulowe super,śliczne,Clemki takie ja moje.Przetrwały mi zimę i rosną jak szalone.Są śliczne
- marika2006
- 200p
- Od: 24 kwie 2012, o 09:37
- Kontakt:
Ślicznie można zatopić się w marzeniach
Pozdrawiam cieplutko i kolorowo
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;
- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Ale cudnie masz nad tym oczkiem
Super, że oczko i nasadzenia dookoła tak Wam się podobają, niestety słońce tak przypiekało, że tulipany przekwitają błyskawicznie. Zakwitły nieomal wszystkie na raz, i te wczesne, i te późne. Ale z drugiej strony efekt jest większy.
Jeżdżę teraz między dwiema działkami i na twarz już padam, chciałabym ogarnąć wszystko na jednej i na drugiej, ale tego raczej nie da się pogodzić. No chyba że zwolnię się z pracy, ale to chyba nie jest dobry pomysł...
Dziś pojechaliśmy na drugą działkę popielić trochę, miły sąsiad zaorał nam traktorem część działki na której ma być posiana trawa, więc w przyszłym tygodniu będzie sianie trawnika. No i zabieramy się za planowanie stawu. Czyli pracy masa, a czasu mało.
No ale co się odwlecze, to nie uciecze... Zrobimy co zdążymy w tym sezonie, a reszta w przyszłym.
A teraz ciąg dalszy cebulowego szaleństwa.
Jeżdżę teraz między dwiema działkami i na twarz już padam, chciałabym ogarnąć wszystko na jednej i na drugiej, ale tego raczej nie da się pogodzić. No chyba że zwolnię się z pracy, ale to chyba nie jest dobry pomysł...
Dziś pojechaliśmy na drugą działkę popielić trochę, miły sąsiad zaorał nam traktorem część działki na której ma być posiana trawa, więc w przyszłym tygodniu będzie sianie trawnika. No i zabieramy się za planowanie stawu. Czyli pracy masa, a czasu mało.
No ale co się odwlecze, to nie uciecze... Zrobimy co zdążymy w tym sezonie, a reszta w przyszłym.
A teraz ciąg dalszy cebulowego szaleństwa.
Pięknie. Szaleństwo kolorystyczne w wielkim rozmiarze. Dla mnie po prostu bosko. Widzę, że masz fajne odmiany tulipanów. Wiem czego będę szukać w sierpniu do posadzenia. Szafirki stanowią ładne dopełnienie. Przyjemność dla oka. Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli.
- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Pięknie to skomponowałaś kolorystycznie. Miałaś tak zaplanowane, czy po prostu tak wyszło? Tak czy inaczej super!!!
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Piękne łany tulipanów,takie większe kepy wyglądają imponująco.Czy wykopujesz je co roku?
Najbardziej podobają mi się właśnie większe kępy cebulowych, dopiero wtedy efekt jest naprawdę fajny.Monifd pisze:Pięknie. Szaleństwo kolorystyczne w wielkim rozmiarze. Dla mnie po prostu bosko. Widzę, że masz fajne odmiany tulipanów. Wiem czego będę szukać w sierpniu do posadzenia.
Majowa - nasadzenia były jak najbardziej zaplanowane, tylko niestety wszystko zakwitło na raz, tulipany miały kwitnąć stopniowo, ale pogoda spłatała psikusa i kwiaty zwariowały.
Małgosiu - nie wykopuję cebulowych, dlatego mają u mnie krótki żywot. Co kilka lat uzupełniam braki, w miarę jak stare cebulki zanikają. Choć dotyczy to raczej tylko tulipanów, pozostałe cebulowe są trwalsze.
-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Mnie najbardziej fascynują tulipany te z igiełkami na brzegach, No kto je tam zawsze przykleja
- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Kontakt:
Ależ piękna rabata! Jak Ty żeś zmieściła w jednym miejscu tyle cebulek ;) Cudownie wyglądają tulipany w tak wielkich kępach i aż szkoda, że tak krótko kwitną