Ogródek KLEO

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek KLEO

Post »

Ewciu - też jestem ciekawa jak ten klemek będzie wyglądał, myślę, że będzie interesujący.

Konwalio - oczko takie miało sprawiać wrażenie, ozncza to, że zamysł został osiągnięty. A clemkowi zrobię sesję zdjęciową jak tylko zakwitnie.

Iza - uwierz mi, nie mam jeszcze wielu clemków, ale postaram się to nadrobić. ;:306 ;:306
A cebulowych nie wykopuję, bo zazwyczaj między nimi rośnie masa inych roślinek i mogłabym je uszkodzić. Po prostu pozostawiam je samym sobie. Po trzech-czterech latach przestają kwitnąć i zanikają. Nawet nie próbuję poszukiwać ich cebulek.

Monifd - niektóre z nowych clemków mają już pączki, niebawem zakwitną. Jeszcze nie zdarzyło mi się aby nowy clematis się nie przyjął, mają solidne bryły korzeniowe.

Edi - zszalałam, zaszalałam. Część miała trafić na nową działkę, ale nie mogłam się zdecydować które, więc zostały wszystkie. Szafirki faktycznie zakwitły pięknie, całe 500 sztuk.

Morango - clemki bardzo lubię, zwłaszcza gdy mają już kilka lat i obficie kwitną. A cebulowych to ja się jesinią ubiegłego roku nasadziłam tyle, że mało mi kolana nie odpadły, szafirków nabyłam cały wór - 500 sztuk. Ale teraz nie żałuję wysiłku.
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kochana praca zawsze popłaca, a o sadzeniu cebulowych już nic nie wspomnę, chodzić nie mogłam przez tydzień hahahah :;230 ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne klematisy, piękne oczko i tak pięknie kolorowo ;:215 ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Roślinki cebulowe super,śliczne,Clemki takie ja moje.Przetrwały mi zimę i rosną jak szalone.Są śliczne ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
marika2006
200p
200p
Od: 24 kwie 2012, o 09:37
Kontakt:

Post »

Ślicznie :) można zatopić się w marzeniach :)
Pozdrawiam cieplutko i kolorowo :)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Ale cudnie masz nad tym oczkiem ;:oj ;:oj ;:224 ;:63 ;:138
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Super, że oczko i nasadzenia dookoła tak Wam się podobają, niestety słońce tak przypiekało, że tulipany przekwitają błyskawicznie. Zakwitły nieomal wszystkie na raz, i te wczesne, i te późne. Ale z drugiej strony efekt jest większy.

Jeżdżę teraz między dwiema działkami i na twarz już padam, chciałabym ogarnąć wszystko na jednej i na drugiej, ale tego raczej nie da się pogodzić. No chyba że zwolnię się z pracy, ale to chyba nie jest dobry pomysł...
Dziś pojechaliśmy na drugą działkę popielić trochę, miły sąsiad zaorał nam traktorem część działki na której ma być posiana trawa, więc w przyszłym tygodniu będzie sianie trawnika. No i zabieramy się za planowanie stawu. Czyli pracy masa, a czasu mało.

No ale co się odwlecze, to nie uciecze... Zrobimy co zdążymy w tym sezonie, a reszta w przyszłym.

A teraz ciąg dalszy cebulowego szaleństwa.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Monifd
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 00:40

Post »

Pięknie. Szaleństwo kolorystyczne w wielkim rozmiarze. Dla mnie po prostu bosko. Widzę, że masz fajne odmiany tulipanów. Wiem czego będę szukać w sierpniu do posadzenia. Szafirki stanowią ładne dopełnienie. Przyjemność dla oka. Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli. :wit
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Pięknie to skomponowałaś kolorystycznie. Miałaś tak zaplanowane, czy po prostu tak wyszło? Tak czy inaczej super!!!
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Piękne łany tulipanów,takie większe kepy wyglądają imponująco.Czy wykopujesz je co roku?
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Monifd pisze:Pięknie. Szaleństwo kolorystyczne w wielkim rozmiarze. Dla mnie po prostu bosko. Widzę, że masz fajne odmiany tulipanów. Wiem czego będę szukać w sierpniu do posadzenia. :wit
Najbardziej podobają mi się właśnie większe kępy cebulowych, dopiero wtedy efekt jest naprawdę fajny.

Majowa - nasadzenia były jak najbardziej zaplanowane, tylko niestety wszystko zakwitło na raz, tulipany miały kwitnąć stopniowo, ale pogoda spłatała psikusa i kwiaty zwariowały.

Małgosiu - nie wykopuję cebulowych, dlatego mają u mnie krótki żywot. Co kilka lat uzupełniam braki, w miarę jak stare cebulki zanikają. Choć dotyczy to raczej tylko tulipanów, pozostałe cebulowe są trwalsze.
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Mnie najbardziej fascynują tulipany te z igiełkami na brzegach, No kto je tam zawsze przykleja 8-)
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

Ależ piękna rabata! Jak Ty żeś zmieściła w jednym miejscu tyle cebulek ;) Cudownie wyglądają tulipany w tak wielkich kępach i aż szkoda, że tak krótko kwitną :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”