Odrobine w ogrodzie - Beata T

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Re: Odrobine w ogrodzie - Beata T

Post »

Dora1964 Szydełko to moja taka druga pasja - miło mi że podobają Ci się moje wyroby :D origami to tylko takie małe składanko i tylko jajeczka bo już choinka dla mnie nie miała uroku :D
Do szydełkowej choinki miałam rozpiskę - najpierw stożek robiłam a potem na nim gałązki :wink:
kogra Grażynko jak się ma mało to źle jak dużo też niedobrze hihi zawsze tak jest że ciężko dogodzić jak się ma mało to by się chciało więcej tego metrażu a jak ma się za dużo to by się wolał mniej :roll:
agnieszka72 :;230 :;230 :;230 wiosna się pokazała i znikła obecnie jest biało no ale ja się cieszę bo chociaż jakaś kołderka chroni moje skarby przed tym mrozem

niema co pokazywać ale próbne zdjęcia nowym aparacikiem (syn wygrał w konkursie drogowym I miejsce ) trzeba było pstryknąć czyli luty i berberys

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A takie widoczki podziwiałam w ferie
Obrazek

Pozdrawiam cieplutko i wyglądam wiosny w swoim i waszym ogródku ...
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Beatko wielkie ;:63 dla syna :D no i super że ferie w górach spędziłaś.
A ta zimą to nie strasz ;:14 .U mnie dziś już wiosna ;:3 .
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Beatko :wit
Bardzo mi było przyjemnie pospacerować po Twoim ogrodzie.Masz bardzo dużo fajnych roślinek i rabatki z ciekawymi kompozycjami roślinek ;:224
Roślinki skalne też przyciągają wzrok... Zwróciłam uwagę na nagietka, bardzo wdzięczna i pięknie kwitnąca roślinka.Nie widuje sie chyba często tej rośliny teraz, chyba muszę u siebie posadzić chociaż jedną, ma śliczny kolorek ;:108 No i idę poczytać o delospermie- i pewnie też trzeba ja zdobyć, pięknie wygląda wśród kamieni, a tych mam troche u siebie ;:108

Zajrzę jeszcze nie raz do Ciebie.

Pozdrawiam.Anna
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

agnieszka72 miałam jeszcze postraszyć zimą hihi .... och jak ten czas leci a tu już koniec marca więc chyba pora na wiosnę :wink: ....(syn się rozpędził w tych konkursach i przystąpił do następnego - tylko w komisji były same panie i formuła 1 raczej nie dla nich, więc na pocieszenie dostał 5 z matematyki )
Ann-ka72 Witaj i jest mi miło że zajrzałaś i pospacerowałaś po moim ogródeczku :D
Ktoś gdzieś pisał że ogród bez nagietka to nie ogród , no tak ale teraz mamy tyle kwiatków do wyboru hihi nagietek oczywiście bardzo mi się podoba i pomarańcz jest ok jeśli i w tym roku będę sadzić aksamitki to zachowam jesienną tonację żółć- pomarańcz .... oczywiście zapraszam Cię ponownie i ja zajrzę do Ciebie :heja

Czas na wiosnę czyli co mi tam z ziemi wyszło hihi w styczniu już wychodziło no cóż ale teraz to już chyba będą jakieś postępy wzrostowe :D
tulipaniki botaniczne , psi ząb, tulipan i narcyzy tych to jest dużo przeszło 100 cebulek bo już obsadziłam całą obwódkę rondka :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jak wiosna to i czas na małe co nieco czyli zakupy konica - tylko gdzie ja ją posadzę , jakaś bylina -rumianka japońska - hmmm nie trafny zakup i różyczki które jak szalone chcą rosnąć muszę je wsadzić osobno w doniczki bo jeszcze nie czas chyba by je umieścić w ogrodzie :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bardzo ciekawie rosną sobie rojniki wespół z tulipankami :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Beatko czy już coś zakwitło ?
Czekam na fotki. ;:65
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

wanda7 tą kompozycję mam już od paru lat - w środku rosła wierzba która niestety zmarniała i tylko stoi po niej pieniek na którym co roku stawiałam jakiegoś kwiatka ....a w tym roku jak będzie nie wiem zobaczymy :wink:
kogra hihi u mnie to jak zawsze wszystko z opóźnieniem dopiero gdzieś coś tam wychodzi :roll:

U mnie też już zgrabione to i owo co zostało po zimie , rozsypany dolomit po trawie (czy.łące) ...bo nic tak dobrze mi nie rośnie jak mech - a najbardziej mnie smuci że mam go na tej mojej nowej rabatce :(
O stratach nie wspomnę bo czekam cierpliwie może jeszcze po odbijają - martwię się o żurawki bo mizernie w tej chwili wyglądają i cyprysy też ucierpiały widać te drzewka nie dla mnie ....
Ale jak wiosna to wiosna :krokusy gdzieś zniknęły i został się tylko jeden, uf ale tulipany wielokwiatowe wychodzą

Obrazek Obrazek
prymulki też już są i nawet zaczynają kwitnąć....
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
cebulica i puszkina i psi ząbek na razie takie ale jeszcze dzień może dwa ....
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
I nowy nabytek lilie ...
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Beatko, jeszcze trochę i u Ciebie będzie dużo kwiecia... teraz to już szybko pójdzie.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Beatko na życzenie masz u mnie biały szpalerek.
Sporo Ci już kwitnie a psi ząbek ;:224 całkiem spory.
Ja kupiłam kiedyś dwa, to została mi z nich tylko skorupka z bulwek a w środku nażarte ślimaki.
Więcej już nie sadziłam.
U mnie też pełno mchu, ale na bieżąco go ściągam z grządek.
Na trawniku pod domem nie do wytępienia, ciągle wraca.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Gabrielo jeszcze tylko przydał by się deszczyk i na pewno wszystko szybciej by ruszyło ....dzisiaj był deszczyk z węża :D
kogra brrr z tym mchem .... u mnie piach a skubaniec rośnie to przez to że nisko trawa koszona i szybko cień z sosen wchodzi :wink: to idę zobaczyć szpalerek bieli ....

Dziś były wielkie porządki więc nóg nie czuję- troszkę się nastałam i nachodziłam ale krzaczki posadzone i poprzesadzane :heja
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Beatko ja się wreszcie deszczu doczekałam, był niezły i to nie sam.....przyprowadził ze sobą burzę z piorunami 8-) :lol: Już dziś jest bardziej zielono na ogródku, efekt natychmiastowy :D
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Te błękitne kwiatuszki śliczne ;:138 . Jak się nazywają?
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

AGNESS uuuu.... a do mnie ten deszczyk nie doszedł a przydał by się i muszę sobie tylko wyobrazić tą zieloną trawkę :)
nemezja witaj - te kwiatki są bardzo wdzięczne i to jeszcze nie jest pełnia ich kwitnienia więc polecam ...cebulicę :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”