Ogród w dolinie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w dolinie

Post »

Twój wątek to istna galopada!
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Widze, że o cebulach mowa :D ja w tym roku strajkuje i nie kupuje żadnych cebul !
W tamtym roku wydałam dużo kasy na czosnki ozdobne, tulipany itp. i prawie nic mi nie wyrosło, pierwszy raz w życiu!!! Wiem, że zima była jaka była, ale na razie sobie odpuszczam :wink: Wiosną będę podziwiać kwiaty w waszych ogrodach :D
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

:wit Melduję się Aniu na Twoim wątku, jestem dopiero na 36 stronie, więc trochę mi zejdzie zanim wszystko dokładnie obejrzę i wyczytam, tym bardziej że pracy teraz w ogrodzie zatrzęsienie. Powtórzę za wszystkimi, że musiałaś włożyć w tą działkę ogrom pracy i wiem co piszę, bo sama zaczynałam na ugorze, no i te piękne foty......
Awatar użytkownika
misia i klusek
1000p
1000p
Od: 29 lip 2012, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Helou Aniu Mam chwile to zajrzałem,zaglądałem już wcześniej ale uwierz Mi napisać cokolwiek za mało czasu (praca) -super rozsadnik-nie za mały?,piękne kwiaty jak na początek jesieni? a to już
Mam nadzieję że krótka będzie(Ta na biało) mówię cicho żeby nie straszyć. :;230
Krzysiek
Pozdrawiamy
Barbara i Krzysztof

Nasza zielona niespodzianka-zapraszamy
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wreszcie udało mi sie skończyć rabatę hostowo - żurwakową. Trafiły tam hosty, które rosły przy wejściu do domu, a uzupełniałam ją żurawkami, w tym kupionymi dziś.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na razie nie wygląda to jakoś spektakularnie, bo hosty o tej porze roku, a szczególnie moje rosnące wcześniej w palnącym słońcu, nie wygladają rewelacyjnie. Mam jednak nadzieję, że w przyszłym roku osiągnę zamierzony efekt.

A dziś jeszcze parę widoków. Zawsze się ich domagacie. Jak wiecie moja działka za domem dość znacznie się wznosi.

Widok z góry na część zachodnią

Obrazek

Widok z dołu na część zachodnią

Obrazek

Widok z góry na część wschodnią (widoczną rabatę zamierzam mocno powiększyć ;:138 )

Obrazek

A na deser kawiatuchy:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Pięknie :wit
Działka na nierównym terenie, marzenie po prostu. Wiem, ze trudniejszy teren do obsługi, ale za to jaki cudny :D
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

jadę z namiotem, rozbiję go obok twoich kwiatków...
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

No,nareszcie mnie zaspokoiłaś zdjęciami. :D Ja jeszcze poproszę o zdjęcie posadzonej 'Tiny Curls',czy ona ma być w tym wiadrze?
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No gdyby nie ta jesień :;230 co już nadchodzi wielkimi krokami, to ja bym też pod namiot pojechała w te letnie klimaty. :D
Zapowiadają ulewy i grzmoty, więc oby się stało, bo inaczej uschnę ja z moimi roślinami. :?
Zdjęcie z góry.......wygląda jakby było robione od sąsiada. ;:112
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12

Post »

Aniu śliczne masz te kwiatuchy ;:138
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu (Nutka81)! Nawet nie wiesz, jak bardzo poprawia mi samopoczucie, jak ktos chwali moje zdjęcia. Jestem hmmm pedantką i staram się wszystko robić jak najlepiej, ale nie zawsze mi wychodzi. Wydaje mi sie, że zdjęcia wychodza mi lepiej niż inne rzeczy :;230 Dawno nie kupiłam żadnego iglaczka. Jakoś skupiłam się na bylinach i różach. Nie ciągnęło mnie do nich, a tu - zobaczyłam, kupiłam i już u mnie rośnie taki fajny kudłatek ;:138 W tym roku spróbowałam też siania jednorocznych i przyznam, że z pełnym sukcesem. Trzeba iść do przodu. Taką mam zasadę. Zatem w tym roku zrobię sobie rozsady pelargonii, fuksji, koleusów, przechowam dwa oleandry, passiflorę, a na wiosnę posieje cynię, askamitki i może jeszcze coś mi przyjdzie do głowy. Będę miała fajne zajęcie jeszcze zanim będzie można znowu szaleć w ogrodzie :heja A jak przyjdzie pora - będę miała i coś na balkon, na taras, no i trochę na rabatki.
Aniu (wielkakulka)! No przyznam się - też kupiłam trochę cebulowych. Jutro się zmobilizuję i spiszę je wszystkie. Wówczas się pochwalę dokłądnie, co mam. Wiem jedno - jest tego dużo i będę miała co wtykać w ziemię. W trawie jednak nie planuję sadzić. Chcesz, to przyjżdżaj ;:173 Miejsca pod namiot jest dość...
Maju (Majka 411)! Kusisz, kobieto, kusisz... Jeszcze się zastanowię :D Czosnków też kupiłam parę odmian (jakieś chyba trzy), w tym biały (Mount Everest?). Dotyczas miałam tylko fioletowego, ale ślicznie się rozrasta i do lipca cieszył oczy, choć w końcowej fazie - jako suszka.
Asiu (asia2)! Wszystko robię szybko i bez zbędnej zwłoki. Nie umiem inaczej...
Reniulku! Co to za strajk? Poddajesz się? Mnie wyszło wszystko lub prawie wszystko, a zima u nas była masakryczna. To raczej nornice zeżarły Twoje cebulki. Niezależnie od wszystkiego - zawsze możesz cieszyć oczy u mnie, bo zdjęć będzie duuuużo :;230
Iwonko (zielonajagoda)! Super, że wstąpiłaś :wit Przyznam, że włożyłam w mój ogródek wiele pracy i choć jest zwyczajny cieszy mnie przeokropnie. Wszystko bowiem zrobiłam sama :heja Zapraszam częściej!
Klusku! Rozsadnik zawsze można rozszerzyć. Miejsce jest, a regaliki nie są drogie i łatwe do złożenia. Zamierzam także wykorzystać stół ogrodowy. Co do zimy - byle była śnieżna. Wszyscy narzekają na mrozy bez śniegu. Nam to raczej nie grozi, ale odpukać nie zaszkodzi :wink:
Magdziu (veriegata)! Jest dokładnie tak jak mówisz - piękny teren (idealny np. na ogród tarasowy, kamienne schody aż na samą górę, czy kaskadę), ale ciężki. Samo koszenie to wyzwanie ;:224 Witam Cię w moim wątku :wit Mam nadzieję, że będziesz do mnie wstępować :D
Beatko (beata68)! Wejmutka jutro zyska portret. A co Cię tak zaspokoiło??? Tak czy siak, super, że Ci się podoba ;:168 A z wiadra się nie śmiej. To moje ulubione, które zostało jeszcze po budowie. Nawet już nie wiem, po czym. Ale używam go bardzo często, choć mam inne :)
Grażynko (Kogra)! Zawsze możesz zamieszkać w domu - pokój gościnny jest ;:3 Co do widoczków - nie robiłam ich z samego końca działki. Do sąsiada jeszcze daleko. Może w sobotę wybiorę się nad moją działkę i znowu zrobię zdjęcia.
Wiolu (wielomanka)! Staram się i cieszę się, że i Tobie się podoba ;:167
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12

Post »

Aniu nie może się nie podobać byłby skandal ogrodniczko :;230
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

Wpisał bym się też ale nie wiem,czy jeszcze będziesz miała energię odpisać.
Więc moze inną razą...
SŁA

Czosnek Mt Everest jest bardzo efektowny,chociaż nienajtrwalszy.Miałem - nie mam :(
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No to musi być wielka górka, skoro tak to wygląda.
Tez ładnie wyglądałyby skalne tarasy jak u Asi.
Ale wspaniały byłby też potoczek z oczkiem. ;:224
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiolu! To kwestia gustu :D Ale w takim razie - mamy podobny gust! Może i astry Ci się spodobają...

Obrazek

Ja nie mam mieć siły??? JAAAAA
Sławku, no wiesz...
Ale mam dla Ciebie niewinną różyczkę :D

Obrazek

Grażynko! Górka jest solidna i o czymś podobnym jak u Asi kiedyś myślałam. Tylko może być problem z wjechaniem tam przez koparkę, a ręczne kopanie - zdecydowanie odpada... Ale potoczek ;:224
A że dziś dla każdego coś miłego - dla Ciebie Kronenberg!

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”