Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Post »

A mnie drugie kwitnienie Anahe troszkę rozczarowało ;:224 Winię jednak za taki stan pogodę, a nie różę. Zbiegło się ono z ciągłymi opadami i zimnem. Kwiaty zrobiły się mumiowate, ale muszę przyznać, że nie tylko na tej róży ;:222 Teraz zrobiło się cieplej i przestało wreszcie padać.
Cieszę się, że spodobały Ci się moje hortensje. Na cięciu nie oszczędzaj, one Ci to wynagrodzą ;:108
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Aniu róże u ciebie wciąż śliczne, u mnie niestety gonią resztką sił :wink: Czy hortensja Limelight też tak mocno się przebarwia jak pozostałe?
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu czytam że hortensjowy szpaler sobie szykujesz...Super będzie wyglądać. ;:333
Ja mam kilka swoich małych hortusi ,ukorzenionych tej wiosny i też mam zamiar dla nich rabatę stworzyć ...
Jakoś zabrać się za to nie mogę...Tylko moje zanim będzie widać , to trochę potrwa. ;:131
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, jak interesują Cię hortensje, to wpisz sobie w googlach ''Hortensjada''. Tam jest taka pewna pani, która ma ich chyba ze 200szt. Można się dużo dowiedzieć.
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Aniu, ależ się rozhulałaś hortensjowo :heja . Ten rok chyba jest bardzo łaskawy dla tych roślin i prezentują się piękniej niż zwykle. Nawet moje ogrodowe rozrosły się szeroko, ech, żeby tylko zechciały pokazać kwiaty w przyszłym roku.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Witaj Aniu :wit .Z przyjemnością oglądam Twoje zakątki, cieszę oczy różami.W moim ogrodzie do niedawna właściwie róż niebyło, ale chyba już nadeszła pora.Dojżałam do nich.Teraz tylko pozostaje mi znaleźć coś dla mnie.Zawsze podobały mi się głębokie czernienie lub odcienie różu.Lecz ostatnio złapałam się na tym że chyba jednak wolałabym jakieś pastelowe kolory.Podoba mi się pashimina, jednak te ciapki po deszczu.... Może coś podpowiesz, tak na początek?
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu pozaglądałam na twoje rabaty. Róże oczywiście prawdziwe królowe, LO i GJ jakoś szczególnie dziś pochwalę. :) Cieszę się, że likwidujesz skalniak, a zagości więcej hortensji. ;:138 Wcześniej w ogrodzie pełno kolorów i różnego kwiecia, a teraz mogą zdobić ogród hortensje. ;:215 Limelight już wspaniale zbudowała krzaczek i czaruje kwiatami. ;:oj Warto je sadzić choćby tylko dlatego, że prawie bezobsługowe i nie kapryszą z kwitnieniem. Ucieszyłaś się słońcem, a ja wczorajszym deszczem. Wyjątkowo sucho u nas.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu ;:196
coś chyba rozpływa się w ogrodowych przestworzach, bo i mnie naszło ostatnio na hortensje.
Przyznam, że coraz częściej patrzę na iglakowe zawalidrogi i myślę, jak ładnie kwitły by tam nowe hortensje. :;230
Właśnie też wybieram się do pobliskiego ogrodniczego, może coś upoluję.
Lubię takie, co trzymają się prosto, nie mam ochoty na kolejne upadające "anabell". :lol:
Miłego dnia. :wit
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Pogoda w sobotę nie zawiodła,nie padało,nie wiało strasznie,grill udany,jedzonko pyszne ;:333

Obrazek

Obrazek

Goście chodzili i podziwiali moje rośliny,dobrze,że kilka róż zdążyło zakwitnąć.Lubię,kiedy ktoś odwiedza naszą działkę i czekam aż powie,która róża mu się podoba.Tym razem RU na pniu w rozkwicie i dalia biała z kwiatami jak głowa dosłownie wywołały poruszenie:)
Pomidory jak malowane wdzięcznie błyszczały na krzaczkach i zachęcały do skonsumowania.
W niedzielę pojechałam z M na giełdę jak to mamy w zwyczaju.Przechodzimy koło pana z hortensjami,a ja nie mogę wzroku oderwać.
No muszę jedną kupić,kącik hortensjowy w planach.Wybrałam Sundae Freise,na plakietce było oznaczone,że dorasta do 2 m,a w internecie głoszą,że to niska hortensja taka jak mini Vanilie Freise ;:oj No to nieźle wybrałam...
Czyli mam teraz dwie, nowe hortensje.W poniedziałek razem z moją mamcią jedziemy do centrum ogrodniczego,a tam czekają na nas kolejne panny.Dokupujemy Magical Candle i Magical Fire oraz 80 l kory.
Mamy zamysł,żeby od razu jechać i zacząć działać.

Obrazek

Obrazek

Wydawało mi się,że to pójdzie szybko,co tam skopać taki skalniaczek?

Ostatnie zdjęcie pamiątkowe

Obrazek

Przymiarka

Obrazek

Po 5 godzinach udało się,akcja skończona,jestem happy :heja

Obrazek

Obrazek

Grażynko ja swoje hortensje muszę koniecznie zasilić na wiosnę jakimś nawozem.Do tej pory niczym ich nie podsypywałam i pewnie to błąd.Moja Polar Bear ma mniejsze kwiaty niż w dniu zakupu.
Róże kwitną i już zrobiło się kolorowo.

Limelight mnie zachwyca

Obrazek

Aneczko pupila ma ciężkie kwiaty,bałam się o nie i je lekko podwiązałam.
Anahe mnie zachwyca,a kwiaty ma bardzo trwałe i ten zapach ...

Obrazek

Maju ja lubię w hortensjach i białe kwiaty i jak się zmieniają i najlepsze jest to,że nie muszę ich pryskać żadnymi środkami.
Szkoda tylko,że tak późno zakwitają,ale przecież róże w czerwcu mnie zachwycają,także wszystko w swoim czasie.
Anahe mam dopiero od wiosny tego roku,więc nie powinnam jeszcze się nią zachwycać,ale jak na tę chwilę mnie zauroczyła.
Zobaczymy co po zimie,jaką będę miała o niej opinię?
Francuska piękność z wczoraj

Obrazek

Pastella u mnie słabo rośnie,w ogóle jej nie robiłam fotek :oops:
Wiem....wątek,dziś zamykam obecny i stworzę nowy ;:215

Jadziu no nie da się ukryć:) Kącik hortensji zamiast skalniaczka...

Ażurowa Pinky winky

Obrazek

Wiolu witaj,cieszę się,że do mnie zawitałaś,zastanawiałam się,gdzie zniknęłaś,ale dużo wątków jest teraz nieaktywnych.
Pewnie jesienią wrócą...
Róże powoli się rozkręcają,teraz ma być ciepełko,więc jest szansa na ładne kwitnienie.Hortensje teraz mają swój czas aż do późnej jesieni.

Obrazek

Iwonko pewnie pogoda miała wpływ na kwitnienie Anahe. U mnie sprawuje się super.
Hortensje należy ciąć nisko,tak jak róże,a one odwdzięczą się bujnym kwitnieniem.

Obrazek

Małgosiu Limelight na razie cytrynowa jeszcze,ale już pewne płatki wpadają w róż.Tak ta odmiana mocno się przebarwia,ja nawet lubię jak ona się zmienia.

Tu malutka Diamant rouge

Obrazek

Olu tak bardzo mi się podoba skupisko hortensji.Podobno łatwo je przesadzać,także nawet jak za gęsto posadzę to potem będzie korekta.Zależało mi na tym,by kupić przynajmniej dwuletnie krzaczki,tak,żeby już był efekt mały.
Mam zamiar ukorzenić na wiosnę patyki i wyprowadzić dwie odmiany Limelight i Pinky Winky na pniu.Wyzwanie mnie czeka :uszy
Olu poczekam na Twoje poczynania,a wiem,że potrafisz:)

Obrazek

Werka ja Ci kochana dziękuję za polecenie tej strony.Jestem zafascynowana tym ogrodem,a właścicielka ma takie doświadczenie,a przy tym dzieli się nim z innymi ;:215

Obrazek

Kasiu no powiem Ci,że coś mnie wzięło na te hortensje.Ale tak się dzieje,jeśli coś dobrze u Ciebie rośnie.
Chcesz mieć więcej i więcej...Trzymam kciuki,by Twoje w następnym roku zakwitły...

Lilia Nenekazi

Obrazek

Mamafrania witam nowego gościa:) Pashmina ma kropki najczęściej po deszczowej pogodzie.Większość białych róż dostaje wtedy piegi i nic na to nie poradzimy.To ciekawa odmiana.A jeśli chodzi o róże,to sztandarowa jak dla mnie jest Mariatherese i Artemis,które na początek zachwycą Cię kwitnieniem.

Aspiryne Rose

Obrazek

Soniu ja też się cieszę,mamy to z mamcią za sobą,teraz tylko czekać na efekty.

Werbena z motylkiem dla Ciebie

Obrazek

Krysiu hortensje potrafią zawrócić w głowie,ciekawe czy coś upolowałaś?

Phantom podobno się nie pokłada,spróbuj tą odmianę ;:333

The Wedgwood R

Obrazek

Hot Chocolate

Obrazek

Kochani bardzo Wam dziękuję za odwiedziny i to,że zaglądacie.
Wieczorem postaram się założyć nowy wątek,bo ten już ma za dużo stron.Do popisania :wit
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Aniu piękny kącik! I wspaniałe zakupy.... ;:167
Będę bacznie obserwować jak rabata hortensjowa powstaje u Ciebie :)
I chyba nie ma co skalniaka żałować...
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09

Post »

Pięknie Ci wyszła ta hortensjowa rabatka. Ja też zaczęłam się w nich kochać przez Hortensjadę. Nawet nie wiedziałam, że istnieje aż tyle odmian ;:oj . Te ponad 400 stron wątku pochłonęłam w parę dni, czytając z otwartą paszczą ;:oj . No i z moich dwóch hortensji, teraz się zrobiło 13szt :D . Normalnie następna choroba...
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Aniu, zatem kolejny wątek zacznie się pewnie hortensjowo :D . Czy wrzosy i inne rośliny ze skalniaka przeprowadziłaś na inne rabatki?
Czułam się, jakbym była u Ciebie "na grillu", najpierw poczęstowałaś konkretem z rusztu a potem podziwianie orodu. Super! :D .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu ja też chciałabym więcej hortensji, ale jakoś żadne kwasoluby mnie nie lubią
Mam teraz 3 hortensje, które w ogóle nie wkitną
A to podobno takie bezproblemowe rośliny
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Basiu nie żałuję,hortensje bardziej mnie cieszą,oby tylko szybko się zadomowiły i porosły :uszy

Bejsonki no własnie ja też nie mogę się oderwać od tego wątku co mi poleciłaś i właśnie domówiłam jeszcze Diamantino i Lime.
Koniecznie załóż swój wątek,też chcę u Ciebie zobaczyć hortensje ;:oj

Kasiu wszystkie rośliny ze skalniaka oddałam,w sumie to było to kilka skalniakowych roślinek,co się mega rozrosły po kamieniach.
Grill się udał,a ja lubię ostatnio fotografować jedzenie i wszystko co ugotuję :oops:

Gosiu a jaka jest w tym miejscu ziemia? pH gleby?
Hortensje nie mają specjalnych wymagań,a jakie masz odmiany?

Kochani zapraszam do mojego,nowego wątku,do popisania...

http://forumogrodnicze.info/posting.php?mode=post&f=2
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu :D kupiłam dwie : Magical Fame i Wim's Red. Teraz czekam na Twój nowy wątek.
:wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”