Pogoda w sobotę nie zawiodła,nie padało,nie wiało strasznie,grill udany,jedzonko pyszne
Goście chodzili i podziwiali moje rośliny,dobrze,że kilka róż zdążyło zakwitnąć.Lubię,kiedy ktoś odwiedza naszą działkę i czekam aż powie,która róża mu się podoba.Tym razem RU na pniu w rozkwicie i dalia biała z kwiatami jak głowa dosłownie wywołały poruszenie:)
Pomidory jak malowane wdzięcznie błyszczały na krzaczkach i zachęcały do skonsumowania.
W niedzielę pojechałam z M na giełdę jak to mamy w zwyczaju.Przechodzimy koło pana z hortensjami,a ja nie mogę wzroku oderwać.
No muszę jedną kupić,kącik hortensjowy w planach.Wybrałam Sundae Freise,na plakietce było oznaczone,że dorasta do 2 m,a w internecie głoszą,że to niska hortensja taka jak mini Vanilie Freise

No to nieźle wybrałam...
Czyli mam teraz dwie, nowe hortensje.W poniedziałek razem z moją mamcią jedziemy do centrum ogrodniczego,a tam czekają na nas kolejne panny.Dokupujemy Magical Candle i Magical Fire oraz 80 l kory.
Mamy zamysł,żeby od razu jechać i zacząć działać.
Wydawało mi się,że to pójdzie szybko,co tam skopać taki skalniaczek?
Ostatnie zdjęcie pamiątkowe
Przymiarka
Po 5 godzinach udało się,akcja skończona,jestem happy
Grażynko ja swoje hortensje muszę koniecznie zasilić na wiosnę jakimś nawozem.Do tej pory niczym ich nie podsypywałam i pewnie to błąd.Moja Polar Bear ma mniejsze kwiaty niż w dniu zakupu.
Róże kwitną i już zrobiło się kolorowo.
Limelight mnie zachwyca
Aneczko pupila ma ciężkie kwiaty,bałam się o nie i je lekko podwiązałam.
Anahe mnie zachwyca,a kwiaty ma bardzo trwałe i ten zapach ...
Maju ja lubię w hortensjach i białe kwiaty i jak się zmieniają i najlepsze jest to,że nie muszę ich pryskać żadnymi środkami.
Szkoda tylko,że tak późno zakwitają,ale przecież róże w czerwcu mnie zachwycają,także wszystko w swoim czasie.
Anahe mam dopiero od wiosny tego roku,więc nie powinnam jeszcze się nią zachwycać,ale jak na tę chwilę mnie zauroczyła.
Zobaczymy co po zimie,jaką będę miała o niej opinię?
Francuska piękność z wczoraj
Pastella u mnie słabo rośnie,w ogóle jej nie robiłam fotek
Wiem....wątek,dziś zamykam obecny i stworzę nowy
Jadziu no nie da się ukryć:) Kącik hortensji zamiast skalniaczka...
Ażurowa Pinky winky
Wiolu witaj,cieszę się,że do mnie zawitałaś,zastanawiałam się,gdzie zniknęłaś,ale dużo wątków jest teraz nieaktywnych.
Pewnie jesienią wrócą...
Róże powoli się rozkręcają,teraz ma być ciepełko,więc jest szansa na ładne kwitnienie.Hortensje teraz mają swój czas aż do późnej jesieni.
Iwonko pewnie pogoda miała wpływ na kwitnienie Anahe. U mnie sprawuje się super.
Hortensje należy ciąć nisko,tak jak róże,a one odwdzięczą się bujnym kwitnieniem.
Małgosiu Limelight na razie cytrynowa jeszcze,ale już pewne płatki wpadają w róż.Tak ta odmiana mocno się przebarwia,ja nawet lubię jak ona się zmienia.
Tu malutka Diamant rouge
Olu tak bardzo mi się podoba skupisko hortensji.Podobno łatwo je przesadzać,także nawet jak za gęsto posadzę to potem będzie korekta.Zależało mi na tym,by kupić przynajmniej dwuletnie krzaczki,tak,żeby już był efekt mały.
Mam zamiar ukorzenić na wiosnę patyki i wyprowadzić dwie odmiany Limelight i Pinky Winky na pniu.Wyzwanie mnie czeka
Olu poczekam na Twoje poczynania,a wiem,że potrafisz:)
Werka ja Ci kochana dziękuję za polecenie tej strony.Jestem zafascynowana tym ogrodem,a właścicielka ma takie doświadczenie,a przy tym dzieli się nim z innymi
Kasiu no powiem Ci,że coś mnie wzięło na te hortensje.Ale tak się dzieje,jeśli coś dobrze u Ciebie rośnie.
Chcesz mieć więcej i więcej...Trzymam kciuki,by Twoje w następnym roku zakwitły...
Lilia Nenekazi
Mamafrania witam nowego gościa:) Pashmina ma kropki najczęściej po deszczowej pogodzie.Większość białych róż dostaje wtedy piegi i nic na to nie poradzimy.To ciekawa odmiana.A jeśli chodzi o róże,to sztandarowa jak dla mnie jest Mariatherese i Artemis,które na początek zachwycą Cię kwitnieniem.
Aspiryne Rose
Soniu ja też się cieszę,mamy to z mamcią za sobą,teraz tylko czekać na efekty.
Werbena z motylkiem dla Ciebie
Krysiu hortensje potrafią zawrócić w głowie,ciekawe czy coś upolowałaś?
Phantom podobno się nie pokłada,spróbuj tą odmianę
The Wedgwood R
Hot Chocolate
Kochani bardzo Wam dziękuję za odwiedziny i to,że zaglądacie.
Wieczorem postaram się założyć nowy wątek,bo ten już ma za dużo stron.Do popisania