Mój wiejski ogród.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój wiejski ogród.

Post »

Witaj Irminko:) Ostatnio mam mniej czasu na forum,bo raz,że urzeduję już w ogródku na całego a dwa-to święta,wiadomo,że trzeba posprzątac,zakupy porobić...Dziś na działce posadziłam białego ciemiernika-bardzo ładny,kupiłam go za 9 złotych w netto,bratki z przeceny 10 sztuk za 3 łote i masę lili zamówionych od kryszkiewiczów-te już niestety nie przecenione;) ale cudne kwiaty będą więc warto,tym bardziej,że sporo bylinek liściastych też mi wypadło...Mam pytanie odnośnie tych kurek zielononóżek-ile sztuk trzeba mieć,żeby mieć jajka na własne potrzeby?
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Marzenko, zielononóżki przyszły do mnie z wizytą, a ich właścicielem jest Ryszard :) Cztery kury plus kogut daje około 14 jaj tygodniowo, tak jak poniżej widać, ale to dane innych kurek
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne zdjęcia, piękne kwiatki. A te kurki Matrixa zupełnie jak moje. Koguciki tych zielononóżek naprawdę są bajeczne :)
Wiesz, Irminko, wciąż rozmyślam o tym, że pojedynczy kot czuje się bardzo samotny...
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wielkie codzienne emocje

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, nie smuć się i nie kłopocz kotem, przyjdzie wiosna i wokół będzie dużo małych kotków do wzięcia. Ja staram się na nie nie patrzeć, bo zabrałabym k a ż d e g o i skończyła tragicznie ;:185 Twój kot nie jest samotny, ma Was i dwa przyjazne pieski :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

irminka pisze:Wielkie codzienne emocje

Obrazek Obrazek
Irminko skądś to znam ja też dojdę do takiej ilości!
A kwiatuszki masz piękne ciemiernik cudny u mnie też fiołeczki w jednym miejscu na słońcu zakwitły i pachną, Te bratki masz śliczne, a kokorycz mam wielokwiatową i dopiero wychodzi
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

O mamuniu jakie jajeczka od szczęśliwych kurek :tan Kogucik pierwsza klasa ...zawsze sie ich bałam ;:224
Wiosna u Ciebie na całego aż miło popatrzeć !!
;:196
marzenia się spełniają! Dana
Matrix2
500p
500p
Od: 29 sie 2010, o 11:44

Post »

Irminko jeśli pozwolisz, odpowiem w Twoim wątku Marzence :) zielononóżki dostarczają około 200 jajek rocznie tzn jedna kurka tyle znosi, w pierwszym i drugim roku potem jak są starsze ich nieśność spada ale nie tak gwaltownie ... Ja mam 25 kurek czyli całkiem pokaźne stadko są to już kurki 5 i 4 letnie, czas nabyć nowe w celu odnowienia i odmłodzenia hodowli. Wczoraj to moje stadko zniosło 16 jajek, a dzisiaj było 12 ... jutro powinno być więcej. Ja co kilka lat dokupuje młode, a staruszki mają u mnie dożywocie ...

Małgosiu koty lubią towarzystwo zwłaszcza gdy stanowią rodzinę... Gdybyś chciała zaopiekować się kotkiem wczoraj u mnie podrzucona kotka którą sie zaopiekowaliśmy urodziła trzy maluchy ... czarny, czarny z białym krawatem i szary pręgowany ... będą do odbioru końcem czerwca - muszą byc dobrze odchowane. Zresztą gdyby ktokolwiek był zainteresowany nabyciem kotka zapraszam, oddam tylko w dobre ręce :)
Rysiek
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

A duże te kurki rosną?Poprzedni włąściciel mojej działki hodował kury króliki.Warunki mam-kurki miałaby kurniczek z okienkiem i oczywiście wybieg.Kiedy najlepiej kupić i gdzie?
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Ostatnio po cichutku czytam sobie Twój wątek.
Śliczne te bratki na poprzedniej stronie ;:oj .
Kurki to raczej nie mój temat, choć moja Mama ma, ostatnio nawet takie śmieszne w samym puchu, jak olbrzymie kurczaczki :lol:
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja także zawsze jestem u Ciebie i podglądam boćkowy wątek ;:167 Kurki to mój temat w tym sensie, że popatrzę na nie, usmażę sadzone, sprawdzę, czy furtka dobrze zamknięta, potem zrobię zdjęcia, zamieszczę je na forum, ucieszę się ze wzbudzonego entuzjazmu i te wieści przekażę szczęśliwemu hodowcy kur :D
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Irminko, póki co kurki będę oglądała u ciebie :wink:
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold