Ogródek KaRo cz.3
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
POzdrawiam wszystkich odwiedzających mnie w moim ogródku....
Jeżyki chyba ucinają sobie drzemkę,bo nie spotykam ich na terenie ani też nie zajduje ich Reda,która niewątpliwie dałaby sygnał każdego wieczoru kiedy biega samopas .
Mam nadzieję,że nie wyprowadziły się a tylko drzemią gdzieś w liściach....
W oczekiwaniu na Wiosnę ,przeglądam zbiory moich fotografii i odkrywam rosliny ,które mnie zachwycają niezmiennie od lat i z którymi już mam kolejne plany ,oczywiście przesadzania- tworzenia nowych kompozycji.
Przecież np.tak piękne żurawki nie powinny rosnąć w najmniej uczęszczanym miejscu
w ogrodzie,prawda?
Heuchera "Cascade Dawn"
Heuchera "Creme Brule"
Heuchera "Bressingham Bronze"
Heuchera 'Plum Royale'
Heuchera "Palace Purple"
Heucherella 'Sunspot' (Żuraweczka)
Jeżyki chyba ucinają sobie drzemkę,bo nie spotykam ich na terenie ani też nie zajduje ich Reda,która niewątpliwie dałaby sygnał każdego wieczoru kiedy biega samopas .
Mam nadzieję,że nie wyprowadziły się a tylko drzemią gdzieś w liściach....
W oczekiwaniu na Wiosnę ,przeglądam zbiory moich fotografii i odkrywam rosliny ,które mnie zachwycają niezmiennie od lat i z którymi już mam kolejne plany ,oczywiście przesadzania- tworzenia nowych kompozycji.
Przecież np.tak piękne żurawki nie powinny rosnąć w najmniej uczęszczanym miejscu
w ogrodzie,prawda?
Heuchera "Cascade Dawn"
Heuchera "Creme Brule"
Heuchera "Bressingham Bronze"
Heuchera 'Plum Royale'
Heuchera "Palace Purple"
Heucherella 'Sunspot' (Żuraweczka)
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Kontakt:
Ja też najchętniej kupuję przez internet!
To może dziwne ale tak jest,lubię tę formę zakupów.
Jednak trzeba czekać do marca jak ruszy sprzedaż pełna parą..
No i przez cały kwiecień i maj (jesienią też) ,w każdy weekend (sobota i niedziela)mam kiermasze działkowców
to już u nas tradycja.Można kupić tam różności ,właśnie tę jaśniutką żurawkę tam kupiłam w ubiegłym roku.
Mam też centra ogrodnicze... choć jest mi tam nie po drodze....
Pozdr.K.
To może dziwne ale tak jest,lubię tę formę zakupów.
Jednak trzeba czekać do marca jak ruszy sprzedaż pełna parą..
No i przez cały kwiecień i maj (jesienią też) ,w każdy weekend (sobota i niedziela)mam kiermasze działkowców
to już u nas tradycja.Można kupić tam różności ,właśnie tę jaśniutką żurawkę tam kupiłam w ubiegłym roku.
Mam też centra ogrodnicze... choć jest mi tam nie po drodze....
Pozdr.K.
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Krysiu, a gdzie można u nas odwiedzić takie kiermasze? Kiedyś był chyba przed Halą Sportową, czy o tym kiermaszu myślisz?
Śliczne te żurawki, moje rosnące w pełnym słońcu, niestety nie wyglądają tak pięknie i zdrowo.
Śliczne te żurawki, moje rosnące w pełnym słońcu, niestety nie wyglądają tak pięknie i zdrowo.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Śliczną masz kolekcję żurawek. Najbardziej podoba mi się ta na czwartym zdjęciu. Ciemne unerwienie listków dodaje jej urody.
Ja również ostatnio (głównie za sprawą forum), dużo zakupów robię przez internet. U mnie nie jest to jednak kwestia wyboru, tylko konieczność. Centrów ogrodniczych jest kilka i są słabo zaopatrzone a i z kiermaszami też kiepsko. Czasami jeszcze udaje mi się kupić coś fajnego na miejscowym ryneczku :P
Ja również ostatnio (głównie za sprawą forum), dużo zakupów robię przez internet. U mnie nie jest to jednak kwestia wyboru, tylko konieczność. Centrów ogrodniczych jest kilka i są słabo zaopatrzone a i z kiermaszami też kiepsko. Czasami jeszcze udaje mi się kupić coś fajnego na miejscowym ryneczku :P
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Kontakt:
Też czasem kupuję coś na rynku Wiolu...
Guciu - kupuję na Górniaku ,od wiosny we wtorki,piątki i soboty są tam sprzedawcy bylin i krzewów,
ale Ty masz Bałucki Rynek bliżej i tam zapewne też można robić takie zakupy.Przecież to największy rynek w mieście ,dla mnie jednak trochę za daleko,czasem wypuszczam sie jeszcze na Plac Barlickiego.
O kiermaszu piszę tym właśnie przed Halą Sportową.
Guciu - kupuję na Górniaku ,od wiosny we wtorki,piątki i soboty są tam sprzedawcy bylin i krzewów,
ale Ty masz Bałucki Rynek bliżej i tam zapewne też można robić takie zakupy.Przecież to największy rynek w mieście ,dla mnie jednak trochę za daleko,czasem wypuszczam sie jeszcze na Plac Barlickiego.
O kiermaszu piszę tym właśnie przed Halą Sportową.
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Dzięki, na Górniak mam daleko, ale o Bałuckim nie pomyślałam.
Tracza odwiedzam częściej, ale ostatnio wybór i ceny wiosenne trochę szokowały.
Tracza odwiedzam częściej, ale ostatnio wybór i ceny wiosenne trochę szokowały.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki