Czy wysiewacie już nasionka warzyw? Cz.3
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Czy wysiewacie już nasionka warzyw? Cz.10
W błoto, to sieje się groch
- Agnieszka1234
- 200p
- Od: 29 sty 2016, o 09:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iza
szalejesz po prostu.
szalejesz po prostu.
-
- Od: 24 mar 2015, o 13:22
kasia mam 2 tunele foliowe które pomieszczą około 180 krzaków i tam plewię sam, do tego na agrotkaninie 1,6x50m zmieszczę kolejne 250 sztuk + jakieś cukinie, papryki tam plewienie prawie odpada. Na dokładkę 15 paczek nasion groszku które urosną zanim wyjdą chaszcze.Kasiak109 pisze:marcinbb Tyle wszystkiego siejesz ... Masz niewolników do plewienia ?
Ale mam dużą rodzinę i sporo sąsiadów którzy wszystkie nadwyżki z chęcią skonsumują. A i w tym roku postanowiłem też coś sprzedać i 50 Micro Tom gold + 50 Indygo Rose już rośnie i czeka na przesadzenie do doniczek produkcyjnych.
-- 8 mar 2018, o 08:59 --
-
- 200p
- Od: 8 cze 2015, o 14:02
Właśnie widziałam u niektórych forumków, że mają rozłożoną tkaninę w tunelach. Chyba też tak zrobię. Co prawda tunel mały, ale działka spora i jest co robić.
Wczoraj rozpikowałam selery, dosiałam kalarepkę i kolejny raz wysiałam cebulę. Dalej czekam na pomidory. Jeśli dzisiaj przyjdzie paczka to wysieję w weekend. Naszej poczcie się nie spieszy.
Wygrzewane na kaloryferze papryki zaczęły śmielej wychodzić. Najlepiej sprawują się Etiuda i California Wonder.
Lubczyk również daje sobie radę, chociaż widać, że brakuje mu słońca.
Wczoraj rozpikowałam selery, dosiałam kalarepkę i kolejny raz wysiałam cebulę. Dalej czekam na pomidory. Jeśli dzisiaj przyjdzie paczka to wysieję w weekend. Naszej poczcie się nie spieszy.
Wygrzewane na kaloryferze papryki zaczęły śmielej wychodzić. Najlepiej sprawują się Etiuda i California Wonder.
Lubczyk również daje sobie radę, chociaż widać, że brakuje mu słońca.
-
- 200p
- Od: 8 maja 2016, o 21:49
Agrotkanina to genialna sprawa, a jak dołożyć do tego nawadnianie to już w ogóle. Całkiem inaczej utrzymuje się wilgoć w glebie, mniejsze parowanie a więc i choroby no i brak chwastów. Gdyby nie te udogodnienia w zeszłym sezonie miałabym chwasty wielkości pomidorów
Pozdrawiam, Ewa
-
- 200p
Z nawadnianiem może być problem. Na tą chwilę musi mi wystarczyć konewka i wąż ogrodowy Nasza działka znajduje się kilka kilometrów za miastem, dlatego chciałabym w tym roku wypróbować butelki z odciętym dnem włożone lejkiem do ziemi. Jak to będzie się sprawowało zobaczymy w sezonie. W zeszłym roku podlewałam tylko dwa razy bo na okrągło padało
- Foxowa
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Kasiak - o czym m?wisz z tą butelką? To jakiś patent na wodę?
podpowiedz,bo ja też mam działkę daleko i gonię jak wariatka z butelkami...
podpowiedz,bo ja też mam działkę daleko i gonię jak wariatka z butelkami...
- jeszcze
- 1000p
- Od: 22 sty 2017, o 18:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja też stosowałam butelki, ale trochę inaczej. Robiłam w dnie 5-litrowej kilka niewielkich otworów i stawiałam w niewielkim zagłębieniu, żeby stabilnie stało. Wlewałam wody i sobie leciało. Można regulować szybkość spływania nakrętką, jak chcemy szybko, to nie zakręcamy w ogóle, a jak wolniej, to nakładamy nakrętkę. Zawsze należy jednak zostawić dostęp powietrza, żeby woda mogła zlecieć.
Można też do góry nogami, ale lepiej zrobić dziurki w nakrętce niż zostawić duży otwór.
Można też do góry nogami, ale lepiej zrobić dziurki w nakrętce niż zostawić duży otwór.
Iza
-
- 200p
Odcinasz w plastikowej butelce po napoju dno. Robisz z niej jakby lejek. Węższą stroną wkładasz do ziemi ok 1/2 - 3/4 butelki np pod pomidorka. Nalewasz wody i gotowe. Wygląda to mniej więcej tak : ( zdjęcie nie jest moje, podglądowe z internetu)
Można też wkopać podziurkowaną butelkę tą szerszą stroną, ale według mnie wtedy gorzej ja napełniać.
Można też wkopać podziurkowaną butelkę tą szerszą stroną, ale według mnie wtedy gorzej ja napełniać.
- Foxowa
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Aaa już wiem. Jakos inaczej sobie to wyobraziłam- że butelka słuźy do pobierania wody. Takie coś też robiłam w tamtym roku (tylko ja całą butelkę) i faktycznie pomaga małym roślinkom w pierwszym okresie. Do kwiat?w na urlop też stosuję
- NOWY 83
- Od: 11 lis 2014, o 20:23
Chyba powoli zacznę wysiewać pomidorki , z przeznaczeniem do gruntu , papryka w większości wychyliła się z ziemi.
Do gruntu to poczekaj jeszcze do końcówki marca lub początku kwietnia, nie ma co się śpieszyć bo może to nie wyjść na dobre ;)
Regulamin