Skoczogonki - małe robaczki

Rośliny doniczkowe
ODPOWIEDZ
x-C-j
---
Od: 22 lis 2006, o 14:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jeśli skaczą po podlaniu to skoczogonki, jeśli nie trzeba by zobaczyć jak wyglądają (jakaś fotka może) pokaż też zdjęcie całej juki i widoku na doniczkę z ziemią oraz zwijających się liści od spodu i z wierzchu, może to nie te w ziemi są sprawcami rulonowania się liści. Jak te w ziemi zlikwidować - podlej roślinę Nomoltem. :D
Awatar użytkownika
offca
50p
50p
Od: 6 lip 2008, o 10:14

Post »

one nie skacza, one sie wija szybko, jak zblizam reke to pod wplywem zmieniajacego sie swiatla rowniez sie wija....postaram sie zrobic fotke

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Z pierwszego zdjęcia niewiele widać, ale na drugim to mi się wydaje, że to właśnie skoczogonki :?
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
offca
50p
50p
Od: 6 lip 2008, o 10:14

Post »

na pierwszym zdjeciu robal jest jakby w powiekszeniu, widac tulow, nozki, po pdolaniu nie skacze, no plywa w wodzie, a potem jak woda wsiaknie to sobie chodza swobodnie
x-C-j
---
Od: 22 lis 2006, o 14:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To skoczogonki, daj do ziemi Nomolt ewentualnie Actellic i po robalach ale one nie są przyczyną zwijania się liści albo Twoja juka ma za sucho i masz za ciepło w pokoju gdzie stoi albo przerosła już bryła korzeniowa. :D
Mustangxrkt
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 21 lis 2008, o 14:13

Małe białe robaczki - skoczogonki

Post »

Siemanko ludzie:( słuchajcie mam problem z takimi małymi białymi szybko biegającymi robaczkami.Co ja mam zrobic żeby ich sie pozbyć??siedzą i sie mnożą po każdym podlaniu moich storczyków:(
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Mustangxrkt
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 21 lis 2008, o 14:13

Post »

Wiecie co??te linki oki.zgodze się przydają się.ale tak jakoś może ktoś mi odpowie na pytanie czy czosnek moze pomóc rzeczywiście na to cholerstwo małe??
Awatar użytkownika
myszek
500p
500p
Od: 28 kwie 2007, o 00:37

Post »

Co tu szukać :arrow: W najbliższym ogrodniczym zakupić pałeczki owadobójczo-nawozowe, wetknąć w podłoże i podlać.
Nie dumać za długo, bo niebawem będziesz mieć nadliczbowych mieszkańców w ilosci makro a rośliny na tym na pewno nie skorzystają....

Pozdrowienia,
Mysza

'Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.' Albert Einstein
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ja czosnek bardzo polecam, stosuję go i nie mam żadnych problemów z robalami. W pokoju u córki miałam 3 storczyki bez czosnku i tam pojawiły mi się wełnowce, być może to zbieg okoliczności, ale mnie utwierdziło w skuteczności czosnku, tak więc polecam tę metodę
Awatar użytkownika
Blondysia
200p
200p
Od: 23 paź 2008, o 18:29

Post »

Jeśli czosnek nie pomoże poleca Diazol. U mnie wytępił mikroskopijne białe paskudy ;)
życie pełne jest pasji...:) i urody:)
Awatar użytkownika
darstenka
100p
100p
Od: 23 cze 2008, o 16:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Polecam mój wątek
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... e+robaczki
miałam kiedys ten sam problem. Dodam tylko ze równie skuteczny środek na te maleństwa to "Karate", w żaden sposób nie wpływa negatywnie na roślinki, i chyba lepsze to niz zapach czosnku w domu ;)
Awatar użytkownika
darstenka
100p
100p
Od: 23 cze 2008, o 16:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Polecam mój wątek
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... e+robaczki
miałam kiedys ten sam problem. Dodam tylko ze równie skuteczny środek na te maleństwa to "Karate", w żaden sposób nie wpływa negatywnie na roślinki, i chyba lepsze to niz zapach czosnku w domu
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny DONICZKOWE, balkonowe, egzotyczne, tarasowe. Diagnostyka, identyfikacja, porady”