Mój ogród - Józef cz.1
- Józef
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2006, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
najłatwiej jest formować jałowce..tam za tymi tujami jest taki ale mało widoczny..to był duży krzew..wystarczyło z głównych gałęzi usunąć boczne a na końcach pozostawić pompony..no..troszkę je porozszerzać żeby się nie stykały..początkowo były to małe kulki..z czasem coraz większe i kilka musiałem usunąć zeby zrobić miejsce pozostrałym.W tamtym roku wracając z Wrocławia w jakimś ogrodzie zobaczyłem podobnie uformowany krzew tyle że zamiast kul miał płaskie "tralerze" i tak teraz przerabiam swojego jałowca.oczywiście znów upłynie trochę czasu zanim zazielenią się całe płaszczyzny..leda16 pisze:Napisz chociaż Józefie, jak stworzyć takie piękności. Chętnie bym swojej tui zrobiła chociaż ze trzy pomponiki.
gorzej jest z tujami bo tego nie można robić tak od jednego razu..te były formowane od sadzonki ...chyba 5-6 lat..mam jeszcze kilka innych nad którymi dopiero pracuję..
- Józef
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2006, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
nie pomyliłem się Ewelinko..żabki trzymam w orchidarium..na dole tej gabloty jest odzzielona część w której jest woda żeby zapewnić dostateczną wilgotność..a zeby woda nie była "martwa" więc zasiedliłem ją żabkami,krabem,krewetkami..Ewelina pisze:A żabki trzymasz w orchidarium ? Chyba w terrarium . Ale śliczne te maluszki, gdziekolwiek byś ich nie trzymał. Zastanawiam się tylko, gdzie Ty mieszkasz, bo dom pełen żabek ,modliszek, roślin wszelakich, no , niezły z Ciebie pasjonat !
a w domu jest jeszcze z dziesięć papug.kilkanaście koliberków.akwarium i podrzucany nam przez syna pies Bobo.. i tak wygląda gablotka-orchidarium po dazisiejszej wizycie na giełdzie
a tak pies Bobo...