Jodła koreańska - choroby i szkodniki
- mirasek
- 200p
- Od: 12 gru 2007, o 16:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
dzięki za zainteresowanie naszym problem.mam jeszcze jedno pytanie.pryskałem wczoraj właśnie amistarem - ale wydaje mi się niezbyt dokładnie - przyszedł mały pomocnik w postaci mojej córeczki i rad nie rad zrobiłem to mało dokładnie i na koniec mała oblała jodełkę wodą z wiadereczka. czy mogę już dzisiaj powtórzyć oprysk amistarem.
- maryann
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Popraw chore miejsca, no i te spłukane też. w sumie nic by sie nie stało po opryskaniu całości jeszcze raz, ale szkoda preparatu i środowiska...
Tyle z patrzenia na ładnego,
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)
- pogotowie ogrodnicze
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 wrz 2005, o 18:40
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
to nie była choroba grzybowa tylko ...Krzyk80 pisze:Dzisiejsza fotka koreanki przedstawia dwuletnie igły, tamtegoroczne (po licznych opryskach przeciw grzybom i szkodnikom oraz po nawożeniu) wyglądają na dzień dzisiejszy dużo lepiej ale te przebarwienia pomału zaczynają pojawiać się i na młodszych igiełkach. Ogólnie drzewko żyje, jest mnóstwo kwiatostanów (nie wiem czy tak to się nazywa - chodzi o te pylące wyrostki... ) jest też bardzo dużo pękających już pączków i wszystko byłoby pięknie jakby nie fakt że cały czas łysieje.
Proszę o pomoc w jak dotąd niezbadanej sprawie...
ślady żerowania miodownicy jodłowej zielonej
więc czym i kiedy to pryskac??????pogotowie ogrodnicze pisze:to nie była choroba grzybowa tylko ...Krzyk80 pisze:Dzisiejsza fotka koreanki przedstawia dwuletnie igły, tamtegoroczne (po licznych opryskach przeciw grzybom i szkodnikom oraz po nawożeniu) wyglądają na dzień dzisiejszy dużo lepiej ale te przebarwienia pomału zaczynają pojawiać się i na młodszych igiełkach. Ogólnie drzewko żyje, jest mnóstwo kwiatostanów (nie wiem czy tak to się nazywa - chodzi o te pylące wyrostki... ) jest też bardzo dużo pękających już pączków i wszystko byłoby pięknie jakby nie fakt że cały czas łysieje.
Proszę o pomoc w jak dotąd niezbadanej sprawie...
ślady żerowania miodownicy jodłowej zielonej
- maryann
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Teraz, kiedy rośliny nie rosną a jedynie iglaki wegetując pobierają troszkę wody, niewiele można leczyć. Pocieszające to, że i grzybom nie jest łatwo...
Popatrz co mnie poradzono; myślę że jedyne co można zrobić to oprysk Amistarem i/lub podlanie Aliette. Ja bym tak zrobił, ale może ktoś ma lepszą wiedzę.
Popatrz co mnie poradzono; myślę że jedyne co można zrobić to oprysk Amistarem i/lub podlanie Aliette. Ja bym tak zrobił, ale może ktoś ma lepszą wiedzę.
Tyle z patrzenia na ładnego,
co ze słuchania mądrego.
co ze słuchania mądrego.