Mieczyki ( Gladiola )
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wczoraj się dowiedziałem, że prawdopodobnie "Kaptan" został usunięty ze sprzedaży.
Jego zamiennikiem jest Oxafun. (zdjęcie u mnie w wątku)
Jednak jeśli chcesz domowy sposób to możesz kupić w aptece nadmanganian VII potasu. Możesz zrobić roztwór wodny.
Kolor powinien być mocno różowy ale nie fioletowy. Tak właśnie zaczynałem zaprawianie ;)
Jego zamiennikiem jest Oxafun. (zdjęcie u mnie w wątku)
Jednak jeśli chcesz domowy sposób to możesz kupić w aptece nadmanganian VII potasu. Możesz zrobić roztwór wodny.
Kolor powinien być mocno różowy ale nie fioletowy. Tak właśnie zaczynałem zaprawianie ;)
- Kocina
- 1000p
- Od: 22 lip 2008, o 22:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Po wszystkich wcześniejszych dyskusjach o nowych odmianach mieczyków, aż mi głupio wystartować z takim pytaniem, ale nie umiem znaleźć odpowiedzi.
Więc rumienię się i pytam - czy nornice zjadają cebule mieczyków? Czy należy je sadzić w koszyczkach?
Mam u siebie kłopot, bo nornic mnóstwo i zżerają wszystko jak leci. W tym roku mam mieczykowy debiut i chciałabym dać im szansę..
Więc rumienię się i pytam - czy nornice zjadają cebule mieczyków? Czy należy je sadzić w koszyczkach?
Mam u siebie kłopot, bo nornic mnóstwo i zżerają wszystko jak leci. W tym roku mam mieczykowy debiut i chciałabym dać im szansę..
- Kocina
- 1000p
- Od: 22 lip 2008, o 22:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mirzan - nie chcę zaśmiecac wątku mieczykowego, ale w ramach dygresji napisz proszę jakie inne? Jeśli nie tutaj, to może u mnie w wątku? Twoje rady wysoko cenię.mirzan pisze:Zjadają,ale niechętnie,inne lepiej im smakują.
Priam - tego się właśnie obawiałam Sadzisz swoje mieczyki w koszyczkach? W jakim rozstawie? Nie mam zamiaru dać tym nornicowatym gadziochom zbyt wielu szans w tym roku. A jak jedzonko, to ewentualnie ziarno ODE MNIE sypane hojną ręką
- Tulipan998
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Kurcze , niewiedziałem , że tak smakują nornicom cebulki mieczyków , posadziłem kilka dni temu 35 szt... , zobaczymy co z tego będzie...
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- pelagia72
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Na pocieszenie mój znajomy na działce na Warmii posadził 300 zapewne bez koszyczków!
Mi się nie zdarzyło żeby jakiś stwór zeżarł mieczyki,ale i tak większość będzie w donicach.
Posadzone tydzień temu do skrzyni z drewna wypuszczają kiełki!
W środę posadzę 30 acidanter do donicy i 20-ścia parę mieczyków tez do pojemników i ostatnie lilie.
Zostaną jeszcze do posadzenia w gruncie, ale najpierw wykopię hiacynty.
Pozdrawiam.
;:82
Mi się nie zdarzyło żeby jakiś stwór zeżarł mieczyki,ale i tak większość będzie w donicach.
Posadzone tydzień temu do skrzyni z drewna wypuszczają kiełki!
W środę posadzę 30 acidanter do donicy i 20-ścia parę mieczyków tez do pojemników i ostatnie lilie.
Zostaną jeszcze do posadzenia w gruncie, ale najpierw wykopię hiacynty.
Pozdrawiam.
;:82