Hiacynt - wszystko o uprawie
- Ann_85
- 1000p
- Od: 26 mar 2010, o 14:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Hiacynt
Witajcie
Dostałam na urodziny piękną kompozycję hiactntową w donicy Niedługo będą kwitły. I tak zastanawiam się co potem? Ani czas na wsadzanie do ziemi, ani na przechowywanie...
Dostałam na urodziny piękną kompozycję hiactntową w donicy Niedługo będą kwitły. I tak zastanawiam się co potem? Ani czas na wsadzanie do ziemi, ani na przechowywanie...
- Justka
- 500p
- Od: 26 lip 2010, o 18:24
Jak przekwitną dasz do ogrodu, a wiosną jest nadzieja, że zaczną kwitnąć znowu
Ja znalazłam kiełkującego hiacynta częściwo na wierzchu, chyba go za płytko posadziłam troszkę przemarznięty, niepotzrebnie go wyjełam z ziemii bo był zakorzeniny , ale wszadziłam go z powrotem na to miejsce, przyryłam ziemią i zobaczymy czy coś z tego będzie ....
Ja znalazłam kiełkującego hiacynta częściwo na wierzchu, chyba go za płytko posadziłam troszkę przemarznięty, niepotzrebnie go wyjełam z ziemii bo był zakorzeniny , ale wszadziłam go z powrotem na to miejsce, przyryłam ziemią i zobaczymy czy coś z tego będzie ....
Każdy ma taki świat, jaki widzą jego oczy.
Jose Saramago
Jose Saramago
- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Moje mają wieeelkie, nabombione pędy kwiatostanowe, coraz większe rozety liści i tak sobie czekam i czekam, aż zakwitną. Biorąc pod uwagę fakt, że pąki kwiatowe (choć oczywiście wtedy jeszcze maleńkie) pojawiły się już w styczniu, to pewnie sobie jeszcze trochę poczekam. :-PAgaNet pisze:Czy Wasze hiacynty już kiełkują ???
Pozdrawiam!
LOKI
- Locutus
- Kontakt:
Niemożliwe, AgaNet ? wyprzedziłem Cię z hiacyntami? Po tych krokusach kwitnących u Ciebie w lutym myślałem już, że wszystko na balkonie będę miał ze sporym opóźnieniem w stosunku do Ciebie. :-P
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- Dyshia
- 1000p
- Od: 17 lut 2010, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Z moich 6 posadzonych hiacyntów na razie wychodzi jeden. Chyba był troszkę płyciej niż reszta.
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Wyprzedziłeś, wyprzedziłeś U mnie wiosenka wystopowała ! Wczoraj złapał mnie gradLocutus pisze:Niemożliwe, AgaNet ? wyprzedziłem Cię z hiacyntami?
W nocy przymrozki, i na przyszły tydzień zimnicę przepowiedzieli
- Locutus
- Kontakt:
AgaNet ? no a u mnie wiosna na całego. Na wtorek zapowiadają nawet osiemnaście stopni w cieniu. Wygląda też na to, że przymrozki definitywnie się już skończyły w zeszły weekend. Trzymam kciuki, żeby i do Ciebie wiosenka już przyszła.
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- Ann_85
- 1000p
- Od: 26 mar 2010, o 14:00
Wiecie co, dostałam hiacynty na urodziny, piękną, duża donicę, właśnie kwitną w domu. Powiedziano mi, żeby po przekwitnięciu wysadzić je na zewnątrz. Jest szansa, że zakwitną jeszcze raz?! Bo coś mi się to dziwne wydaje...
- Danutka55
- 1000p
- Od: 5 lut 2009, o 17:36
Drugi raz w tym sezonie nie zakwitną.Miałam podobną sytuację przez dwa poprzednie sezony i pomimo wysadzenia hiacyntów do ogrodu,zakwitły normalnie,ale w następnym sezonie.
Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
- ultraviolet
- 200p
- Od: 1 kwie 2010, o 22:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Locutus i tak są ładne i na pewno pięknie pachną . Moje hiacynty są w gruncie i już wychodzą na wierzch. Miałam też kupionego w Biedronce ze szkłem , ale go utrupiłam . Przemarzł mu pąk , kiedy wietrzyłam dom i zgnił tak samo jak Dawidowi .
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Ja też mam tego z Biedronki ze szkłem.
Pędziłem w szkle, ale zakwitł w liściach Ale był w ciemności, ale chyba za ciepło miał.
Przesadziłem go do doniczki z ziemią i teraz stoi na chłodnym, jasnym oknie.
Jesienią trafi do gruntu..
Pędziłem w szkle, ale zakwitł w liściach Ale był w ciemności, ale chyba za ciepło miał.
Przesadziłem go do doniczki z ziemią i teraz stoi na chłodnym, jasnym oknie.
Jesienią trafi do gruntu..
- Locutus
- Kontakt:
@ Ultraviolet ? pewno że są śliczne i pewno że ślicznie pachną. Tyle tylko, że liczyłem na to, że mieszanka okaże się prawdziwą mieszanką... No ale cóż ? czego się spodziewać po najtańszym wyrobie marki własnej Castoramy...
@ Justka ? moje tak wyglądały w styczniu. ;-) Jak to dobrze żyć we Francji, gdzie wiosna jest wcześniejsza.
Pozdrawiam!
LOKI
@ Justka ? moje tak wyglądały w styczniu. ;-) Jak to dobrze żyć we Francji, gdzie wiosna jest wcześniejsza.
Pozdrawiam!
LOKI