Datura,dyskusje,prezentacje kwitnień cz.III (02.2009-05.2014)
- Raczek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Datura (czerwone kwiaty)
Gryzoń ja nie spotkałam się jeszcze z dwuletnią,niekwitnącą daturą.
Napisz na PW do Iwiki,ona ma największą na forum wiedzę daturową.
Ja wiem tylko,że te szlachetniejsze datury są bardziej wymagające i delikatniejsze od tych pospolitych.
Ukorzenić je z badylków też jest trudniej.Ja np.poległam,nie udało mi się ukorzenić żadnego badylka od Iwiki.
Co prawda miałam małe,zielone szczepki a ja umie ukorzeniać tylko te większe.
Napisz na PW do Iwiki,ona ma największą na forum wiedzę daturową.
Ja wiem tylko,że te szlachetniejsze datury są bardziej wymagające i delikatniejsze od tych pospolitych.
Ukorzenić je z badylków też jest trudniej.Ja np.poległam,nie udało mi się ukorzenić żadnego badylka od Iwiki.
Co prawda miałam małe,zielone szczepki a ja umie ukorzeniać tylko te większe.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Datura... chwalipięta cz.III
Zdaje się , że wszystkie datury poszły już spać ...a wątek ożyje na wiosnę
-
- Od: 11 gru 2009, o 12:07
Witam wszystkich miłośników datur. Sama zakochałam się w daturach 2 lata temu.Niestety w moim regionie bardzo ciężko jest zdobyć sadzonki czy nasiona tych roślin.W tym roku na wiosne kupiłam nasiona przez internet ale nie wzeszły. W swojej skromnej kolekcji mam białą , różową i żółtą. Kupiłam nasiona czerwonej ale nie wzeszły. Ostatni kupiłam nasiona i mam nadzieje że tym razem wzejdą. Możę ktoś podpowie mi skuteczną metode
-
Gertaw1 zwracam się do Ciebie z prośbą o pare badylków datur chętnie bym od ciebie odkupiła. Moge dać też w zamian odnóżki od fuksji lub czerwonej sundavilli albo storczyka miniaturke. Wiem że to troche póżna pora ale może jaeszcze coś znajdziesz. Pozdrawiam Agnieszka
-
Pisałam gdzie indziej i nic dlatego tu spróbowałam .Jeśli kogoś obraziłam to przepraszam.
Pozdrawiam Agnieszka.
Pozdrawiam Agnieszka.
proszę o pomoc -co zrobić z moimi daturami .stoją w tej chwili w piwnicy (jest dosyć ciepła)i...rosną,
obrywać je czy pozostawić jej urośnięte już pędy?podlewać czy zaprzestać podlewania?pozdrawiam
obrywać je czy pozostawić jej urośnięte już pędy?podlewać czy zaprzestać podlewania?pozdrawiam
-
Witajcie. Właśnie kupiłam nasionka datur pełnej żółtej i fioletowej, datury różowej powabnej i czerwonej to już drugi raz. Mam nadzieję że wzejdą. Będe mogła się z wami podzielić.Wysiałam też nasionka białej datury które zebrałam i już wzeszły.Pozdrawiam Agnieszka
-
Witaj Iwonko pisałam już kilka razy do Ciebie na pw .Bardzo mi zależy na widomości od Ciebie .Pozdrawiam
- iwika
- 500p
- Od: 17 paź 2006, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
magda1975 pisze:proszę o pomoc -co zrobić z moimi daturami .stoją w tej chwili w piwnicy (jest dosyć ciepła)i...rosną,
Ciepła a ile tam stopni? nalepsza temp to 12-15 ! Nie obrywaj pędów zostaw Podlewać trzeba jak najbardziej ale z rozsądkiem nie za dużo i nie za mało
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Mój prawie ogród - Iwika
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Aż zapachniało ...
- mariola37
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 16 lut 2010, o 15:25
witam wszystkich:) moje daturki juz przesadzone od paru dni czekaja grzecznie przy oknie w piwnicy na cieplejsze dni juz nie moge sie doczekac wiosny mysle sobie ze moze za niedługo zaczne ja nawozic głodowymi dawkami nawozu tak robi moja sasiadka od ktorej dostałam swoje datury, pozdrawiam
- iwika
- 500p
- Kontakt:
Ja się pochwale że niebawem dołączom do mojego ogrogu 4 nowe odmiany datur w tym jedna purpurowo-czerwona i perłowa
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Mój prawie ogród - Iwika
- iwika
- 500p
- Kontakt:
mariola37 pisze:witam wszystkich:) moje daturki już przesadzone od paru dni czekaja grzecznie przy oknie w piwnicy na cieplejsze dni już nie moge sie doczekac wiosny mysle sobie ze moze za niedługo zaczne ja nawozic głodowymi dawkami nawozu tak robi moja sasiadka od ktorej dostałam swoje datury, pozdrawiam
Z naworzeniem tych co są jeszcze w piwnicach to bym poczekała zwłaszcza że jeszcze mają świeżą, żyzną ziemie
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Mój prawie ogród - Iwika