Cztery pory roku w moim ogrodzie cz.1
Januszu jestem rewizytą ten clematis którego u mnie dałeś jest cudo
u mnie nigdy taki nie będzie żaden. Już kiedyś mówiłam Ci że na twojej ziemi rośnie
wszystko jak na drożdżach i wygląda bajecznie.Szkoda że tak mało pokazujesz
swojego ogrodu. Czy możesz zdradzić co to za niebieskie kwiaty na stronie 9 oraz
na tej samej stronie jeden czerwony kwiat.Wygląda jak storczyk.
u mnie nigdy taki nie będzie żaden. Już kiedyś mówiłam Ci że na twojej ziemi rośnie
wszystko jak na drożdżach i wygląda bajecznie.Szkoda że tak mało pokazujesz
swojego ogrodu. Czy możesz zdradzić co to za niebieskie kwiaty na stronie 9 oraz
na tej samej stronie jeden czerwony kwiat.Wygląda jak storczyk.
-
- 500p
- Od: 14 paź 2008, o 18:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne ujęcia twego ogrodu.Masz wspaniałe kompozycje z drewna,roślinom to dodaje uroku.Taki pień jak ty masz to też mi się marzy .Ciensty zakątek-wspaniałe hosty i rodegresja,w przyszłości też będę coś takiego urządzać za tarasem,bo u mnie to północna strona.Jednak na razie tam jeszcze bałagan i zbieram co mogę i nasadzam w inne miejsa.
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36
- drozd
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Danusiu Dziękuję za wizytę w moim ogrodzie. Wybacz mi, że wstawiłem zdjecie clematisa na Twojej stronie. Nie chciałem w ten sposób umniejszyć wartość Twojego. Szczerze namawiałem do szczególnej troski o niego, bo jest naprawdę tego wart. Ponadto jest bardzo wrażliwy na uwiąd. Ten co pokazałem już nie istnieje jak i drugi podobnej wielkości. W ciągu tygodnia zginęły obydwa. Płakać mi się chciało chć jestem mężczyzną jak z dnia na dzień więdły poszczególne pędy aż zginęły całkowicie. Mam teraz dwuletniego i zaglądam codziennie czy coś się złego z nim nie dzieje. Mam też "Warszawską Nike" chyba też będzie ładny. Rośliny o które pytasz niebieska to kamasja (już wcześniej pisałem) a ten czerwony kwiat to Sprekelia też cebulowa tylko, że nie zimuje w gruncie. Dość orginalny kwiat tylko krótko kwitnie ok. tygodnia.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- drozd
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Witam Ewo Troche było przerwy w mojej obecności na forum. Dziękuje za ocenę. Pniak tem kopałem dwa dni rósł w takim miejscu,że tylko ręcznie można było go wykopać dlatego jestem dumny z niego. Był to swierk w którego uderzył piorun i tylko tyle całego z niego zostało. Jestem wielbicielem roślin cieniolubnych tylko za mało mam cienia przeważnie stanowiska słoneczne.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz