Mój kochany ogród...
- Katarynka
- 500p
- Od: 1 kwie 2009, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tak przy ogrodzeniu podadzone są thuje shmaragd, mają tą zaletę, że nie brązowieją na zimę. Z przodu domu będą się lepiej prezentowały niż brabant na przykład. Ale za domem mam już inne - jakieś mieszańce i nie pamiętam nazwy.
Katarzyna, zapraszam
- Katarynka
- 500p
Thuje Shmaragd można przycinać.
Jeśli chcesz uzyskać piękny szczelny żywopłot, to posadź je w odległości maksimum 50 cm, od strony ogrodzenia 40-60 cm. Miejsce pod tuje najlepiej wyplewić, nie lubią konkurencji trawy... Najepiej wysypać korą ...
Tuje które mają 1,5 metra możesz pozostawić bez cięcia jeszcze jeden rok i rozpocząć je dopiero, gdy dorosną do pożądanej wysokości, możesz przyciąć wierzchołki tych egzemplarzy, które są wyższe od pozostałych.
Najlepiej przycinać na przełomie marca i kwietnia jeszcze zanim zaczną wypuszczać nowe przyrosty - wtedy nadajemy formę, późnie w lecie w czerwci 1/3 młodego przyrostu i w lipcu ok. 20-tego ok.1 cm dla zagęszczenia.
Musisz często podlewać, ponieważ one bardzo lubią wilgotną glebę
No i lubią żeby je zasilić nawozem do iglaków
Jeśli chcesz uzyskać piękny szczelny żywopłot, to posadź je w odległości maksimum 50 cm, od strony ogrodzenia 40-60 cm. Miejsce pod tuje najlepiej wyplewić, nie lubią konkurencji trawy... Najepiej wysypać korą ...
Tuje które mają 1,5 metra możesz pozostawić bez cięcia jeszcze jeden rok i rozpocząć je dopiero, gdy dorosną do pożądanej wysokości, możesz przyciąć wierzchołki tych egzemplarzy, które są wyższe od pozostałych.
Najlepiej przycinać na przełomie marca i kwietnia jeszcze zanim zaczną wypuszczać nowe przyrosty - wtedy nadajemy formę, późnie w lecie w czerwci 1/3 młodego przyrostu i w lipcu ok. 20-tego ok.1 cm dla zagęszczenia.
Musisz często podlewać, ponieważ one bardzo lubią wilgotną glebę
No i lubią żeby je zasilić nawozem do iglaków
Katarzyna, zapraszam
Och jak pięknie.Złotolin japoński niesamowity,odmiany tulipanów zachwycające .Pozdrawiam.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu
jak twoje dmuchawce, czy przekwitły?Niedawno oglądając tv słyszałam ze jest preparat ,,mniszek,, który jest tak inteligentny, ze eliminuje tylko mlecze.. Złotlin już kupiłam i posadziłam, dziękuje za wcześniejsze informacje
jak twoje dmuchawce, czy przekwitły?Niedawno oglądając tv słyszałam ze jest preparat ,,mniszek,, który jest tak inteligentny, ze eliminuje tylko mlecze.. Złotlin już kupiłam i posadziłam, dziękuje za wcześniejsze informacje
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
- Katarynka
- 500p
Jakoś udaje mi sie jak do tej pory uchronić moje tuje przed Cezarem, dostał "ochrzan" parę razy, od razu opłukiwałam wodą... teraz nauczył się, że nie może podnosić nogi na krzaczki...
Sadziłam pomidorki w sobotę
Wyszło troszkę krzywo, ale powinny być smaczne...
Sadziłam pomidorki w sobotę
Wyszło troszkę krzywo, ale powinny być smaczne...
Katarzyna, zapraszam