Zapraszam do ogródka Daisy, cz. 2
Hanuś, sprawdzałam ją już na hmf Też pierwszy raz ją widzę, ale ładna jest i zdrowiutka. Generalnie uważam, że róże Meillanda i Kordesa są wyjątkowo zdrowe i dorodne.
Izuniu, wiosną karmię azofoską, w poprzednich latach dokarmiałam jeszcze jakimś nawozem do hortensji, w tym roku jeszcze nie, ale muszę im dać papu, bo ślicznie kwitną.
Izuniu, wiosną karmię azofoską, w poprzednich latach dokarmiałam jeszcze jakimś nawozem do hortensji, w tym roku jeszcze nie, ale muszę im dać papu, bo ślicznie kwitną.
- DAK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lip 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewuniu, przebiegłam przez cały ogród, dech mi zapierało tylko na początku,
..........bo potem to już do końca oglądałam bez tchu.
Toż to istny ogród botaniczny.
Biegając po ścieżkach chłonęłam barwy i zapachy.
Nie mogłam nadziwić się zdolnościom "ogrodniczki" - smak, wyobraźnia przestrzenna i ta dbałość o zdrowie podopiecznych - wszystkie okazy jak wzorce pielęgnacyjne.
A na ławeczce przy różach to nawet przycupnąć nie mogłam, bo na niej pewnie połowa forumowiczów już siedzi.
Na prawdziwe zwiedzanie ogrodu rezerwuję sobie następne dni, by dłużej podelektować się wszystkimi elementami i szczegółami.
Gratulacje i wyrazy największego z możliwych uznania.
..........bo potem to już do końca oglądałam bez tchu.
Toż to istny ogród botaniczny.
Biegając po ścieżkach chłonęłam barwy i zapachy.
Nie mogłam nadziwić się zdolnościom "ogrodniczki" - smak, wyobraźnia przestrzenna i ta dbałość o zdrowie podopiecznych - wszystkie okazy jak wzorce pielęgnacyjne.
A na ławeczce przy różach to nawet przycupnąć nie mogłam, bo na niej pewnie połowa forumowiczów już siedzi.
Na prawdziwe zwiedzanie ogrodu rezerwuję sobie następne dni, by dłużej podelektować się wszystkimi elementami i szczegółami.
Gratulacje i wyrazy największego z możliwych uznania.
Re
Ewa ,ja swoja lawende do ziemi zawsze obcinam i zawsze wypuszcza
Wiesz, Ewa chyba dzięki Tobie będę zmuszona zmienić zdanie. Od zawsze nie podobają mi się hortensje, pomimo tak pięknego kwitnienia, ale jak się tak napatrzyłam na te Twoje, to chyba będę musiała zmienić zdanie. Zastanawiam się nad kupnej choćby jednej, na próbę. Koniecznie biała lub różowa, żadna inna. Ciekawe,czy nagle przestanę ją podlewać ?
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.