Moje trudne początki...
- nina1611
- 500p
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje trudne początki...
śliczny nowy nabytek niech zdrowo rośnie
Pozdrawiam Małgorzatka
Niektóre z moich storczyków ...
- socurek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 kwie 2009, o 02:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Joasiu u mnie był ten jeden ostatni, więc przez chwilę myślałam, że naprawdę miałam szczęście. Dopókigo dokładnie nie obejrzałam
Małgosiu w domu się okazało, że praktycznie wszystkie liście ma połamane, a korzenie na wiór wyschnięte, więc szczerze mówiąc nie wiem, czy to nie jednorazowa ozdoba okna... Zobaczymy...
Małgosiu w domu się okazało, że praktycznie wszystkie liście ma połamane, a korzenie na wiór wyschnięte, więc szczerze mówiąc nie wiem, czy to nie jednorazowa ozdoba okna... Zobaczymy...
-
- ZBANOWANY
- Od: 29 paź 2011, o 21:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękny ten z biedronki
Kwiakuszków w biedronce nikt nie podlewa stoją i albo je ktoś kupi albo przeceniają
Ja już dałam cynk siostrze która pracuje w biedronce że na następną przecene ma dać znać
Kwiakuszków w biedronce nikt nie podlewa stoją i albo je ktoś kupi albo przeceniają
Ja już dałam cynk siostrze która pracuje w biedronce że na następną przecene ma dać znać
- socurek
Tylko pooglądaj sobie dokładnie te roślinki, bo zakupiona wczoraj kawa miała przędziorki
- socurek
Dziś robiłam kąpiel moim skarbom, więc pochwalę się na dowód, że moje leniuszki też coś robią
Temu już dawno mówiłam: "Panu już podziękujemy", ale on się uparł ozdobić ten chabedź jednym kwiatkiem
Ktoś mi podpowie co zrobić z tymi patykami? pocięłabym je, ale zdają się jeszcze żyć wypuszczają nowe korzonki
To się nazywa "mikroprzyrost"...
Nie mówcie, że mój zdechlak wypuszcza dwa pędy... przecież od razu będę musiała obydwa uciąć... Ten falek ma dwa liście (mea culpa-zasuszyłam resztę)...
Dendrobium jak zwykle- niezawodne
I kolejny- robi sobie korzonki
A oto moje "storczykowe" okno
Ale powiedzcie szczerze: zmieści się jeszcze jeden, prawda?
Temu już dawno mówiłam: "Panu już podziękujemy", ale on się uparł ozdobić ten chabedź jednym kwiatkiem
Ktoś mi podpowie co zrobić z tymi patykami? pocięłabym je, ale zdają się jeszcze żyć wypuszczają nowe korzonki
To się nazywa "mikroprzyrost"...
Nie mówcie, że mój zdechlak wypuszcza dwa pędy... przecież od razu będę musiała obydwa uciąć... Ten falek ma dwa liście (mea culpa-zasuszyłam resztę)...
Dendrobium jak zwykle- niezawodne
I kolejny- robi sobie korzonki
A oto moje "storczykowe" okno
Ale powiedzcie szczerze: zmieści się jeszcze jeden, prawda?
- grazka2211
- Od: 14 paź 2008, o 11:15
Wcisnęła bym tam jeszcze z trzy .Patyki na dendorbium zostaw możesz mieć jeszcze keiki.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
- nina1611
- 500p
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
piękne Phalaenopsis! i ładne nowe przyrościki
Pozdrawiam Małgorzatka
- Judi
- 200p
- Od: 7 cze 2011, o 23:36
Bardzo ładny nabytek z biedronki
Moje storczyki - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=47876" onclick="window.open(this.href);return false;
- socurek
Tak pewnie zrobię jak już całkowicie zabraknie mi miejsca Póki co szykuję sobie półeczkę w sypialni specjalnie pod storczyki, więc będzie trochę miejsca na szleństwagrazka2211 pisze:Wcisnęła bym tam jeszcze z trzy .Patyki na dendorbium zostaw możesz mieć jeszcze keiki.
Małgosiu, Asiu, bardzo dziękuję zz miłe słowa
- Judi
- 200p
Ja zaczęłam eksmitować inne kwiatuszki na rzecz storczyków ale widzę, że u Ciebie same storczyki, więc półeczka będzie jak najbardziej potrzebna jak już wszystko będzie gotowe, to pokaż nam półeczkę z nowościami w całej okazałości
Moje storczyki - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=47876" onclick="window.open(this.href);return false;
- socurek
Storczyków mam tylko 8 cała reszta to inne: fiołki, sansewierie i inne "różne"
- Judi
- 200p
To i tak, więcej niż ja bo ja mam tylko 6 phalaenopsisów i dużo innych kwiatuszków, które lądują na północnych oknach w kuchni i sieni, bo duże południowe okno w większości należy do storczykówsocurek pisze:Storczyków mam tylko 8 cała reszta to inne: fiołki, sansewierie i inne "różne"
- socurek
Jestem pewna, że Twoja kolekcja bardzo szybko się rozrośnie, a storczyki się rozprzestrzenią nie tylko na okno Ja już szykuję półeczkę na przyszłe nowe nabytkiJudi pisze:To i tak, więcej niż ja bo ja mam tylko 6 phalaenopsisów i dużo innych kwiatuszków, które lądują na północnych oknach w kuchni i sieni, bo duże południowe okno w większości należy do storczyków
A póki co moje zygopetalum umiera Nawet skręciłam dla niego ogrzewanie i sama szczękam z zimna zębami, a ono takie niewdzięczne ;:46