Ogród Donneczki
- Ma-Do
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2010, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Donneczki
Dorotko,masz piękne trawki
A co to za roślinka z pięknym srebrnym wzorkiem na okrągłych listkach?Rośnie pod pniem z rojnikami.Nie znam jej.
A co to za roślinka z pięknym srebrnym wzorkiem na okrągłych listkach?Rośnie pod pniem z rojnikami.Nie znam jej.
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Moje wątki
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No ,no Dorotko! Jak nic nie pokazywałaś to nic, ale jak pokazałaś to same piękności.
Mieczyki śliczne! U mnie dopiero 2 maja pąki
Powiedz mi proszę co to za trawa na drugim zdjęciu tak pięknie kwitnie. Istne cudo!
Te pniaki obsadzone rojnikami to chyba będą mi się po nocach śniły. Lubię takie klimaty.
Naprawdę ogromny masz ten ogród
Mieczyki śliczne! U mnie dopiero 2 maja pąki
Powiedz mi proszę co to za trawa na drugim zdjęciu tak pięknie kwitnie. Istne cudo!
Te pniaki obsadzone rojnikami to chyba będą mi się po nocach śniły. Lubię takie klimaty.
Naprawdę ogromny masz ten ogród
- Donneczka
- 200p
- Od: 16 cze 2009, o 00:15
Małgosiu to jest fiołek alpejski taki ogrodowy... rożsiał sie wieć jak chcesz może być Twój....
Iza to kwitnie rozplenica japińska...Ta niższa odmiana bo ta wyższa jeszcze nie kwotnie tylko ma listki...
Iza to kwitnie rozplenica japińska...Ta niższa odmiana bo ta wyższa jeszcze nie kwotnie tylko ma listki...
Dorota
Ogródek Donneczki
Ogródek Donneczki
- Ma-Do
- Od: 22 lut 2010, o 20:29
Dorotko,bardzo chcę-ma tak cudne listki,że może nawet nie kwitnąć
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Moje wątki
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorotko bombowe wejście i sporo znajomych od razu to zauważyło ...
Ogród powoli odradza sie po wodzie i widać juz efekty - to Twoja zasługa - jesteś pracowita.
Pytanko - czy swoje trawy sadzisz bezpośrednio do gruntu czy raczej w pojemniki lub cos podobnego aby sie nie rozrastały ale tworzyły zwartą kępę ?
Ogród powoli odradza sie po wodzie i widać juz efekty - to Twoja zasługa - jesteś pracowita.
Pytanko - czy swoje trawy sadzisz bezpośrednio do gruntu czy raczej w pojemniki lub cos podobnego aby sie nie rozrastały ale tworzyły zwartą kępę ?
- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Dorotko. Ogród Twój ładnie się odrodził po gradobiciu. Ale na brak zajęcia nie narzekasz - na takiej powierzchni. No i własne jezioro, bo na oczko to nie wygląda. Super!!!!!!!!
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Ależ ty masz wielkie pole - do popisu. I ile już na nim rośnie! Trawy wspaniałe i jakie duże. To za kilka lat będzie piękny dojrzały ogród.
- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Ładna kolekcja traw i na takiej przestrzeni ślicznie wygląda.Pomysłowo i naturalnie umieszczone rojniki i rozchodniki. Zainteresował mnie też ten fiołek alpejski ogrodowy nie spotkałem się z takim okazem i on zimuje w gruncie?
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- Donneczka
- 200p
- Od: 16 cze 2009, o 00:15
Witajcie.....
Widzę że interesuje Was fiołek alpejski (przymajmniej pod taką nazwą go kupiłam). Mam go od zeszłego roku i zimował bez okrycia. Wiosną myślałam, że padł bo nic nie wypuszczał ale przezimował i w dodatku rozsiał sie na cały skalniak. jeśli ktos chetny jest to wysle po upałach...
Trawy to mója słabostka...Myslę ze we wrzesniu kupię znowu kilka na targach...
A co do ogrodu to powiem szczerze, że ostatnio poszedł w ruch roundap i opryskiwacz. Drobne sielsko które wyrosło po deszczach niedało sie wytepić a teraz już go prawie niema .
Ostatnio byłam w szkółce i kupiłam budleje w kolorze rożowym (ostatnia zima zabiła mi białą, żółtą, i różową), trzy sadzonki borówki (dla córci), pierwiosnek główkowaty(trzecie podejscie do niego), i dwa liliowce...
Widzę że interesuje Was fiołek alpejski (przymajmniej pod taką nazwą go kupiłam). Mam go od zeszłego roku i zimował bez okrycia. Wiosną myślałam, że padł bo nic nie wypuszczał ale przezimował i w dodatku rozsiał sie na cały skalniak. jeśli ktos chetny jest to wysle po upałach...
Trawy to mója słabostka...Myslę ze we wrzesniu kupię znowu kilka na targach...
A co do ogrodu to powiem szczerze, że ostatnio poszedł w ruch roundap i opryskiwacz. Drobne sielsko które wyrosło po deszczach niedało sie wytepić a teraz już go prawie niema .
Ostatnio byłam w szkółce i kupiłam budleje w kolorze rożowym (ostatnia zima zabiła mi białą, żółtą, i różową), trzy sadzonki borówki (dla córci), pierwiosnek główkowaty(trzecie podejscie do niego), i dwa liliowce...
Dorota
Ogródek Donneczki
Ogródek Donneczki
- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Doroto, piszesz że Ci padły budleje, moje też o mało co, ale odbiły od korzenia, co do różowej to jeszcze takiej nie widziałem Dziwie się, że Ci padły borówki, one są podobno jedne z najbardziej trwałych. A kolekcja traw jest niesamowita
Donneczko, po niedzieli wysyłam. A co do budlei, to też mi zmarzła ale odbiła. moze tak ma być?
- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Wczoraj byłyśmy z Izą Tu.ją z wizytą w ogrodzie Donneczki.
Jestem pod ogromnym wrażeniem,ogród jest ogromny i piękny,bardzo bogaty w piękne nasadzenia.
Udało mi się zrobić trochę zdjęć,które za zgodą właścicielki zamieszczam:
Jestem pod ogromnym wrażeniem,ogród jest ogromny i piękny,bardzo bogaty w piękne nasadzenia.
Udało mi się zrobić trochę zdjęć,które za zgodą właścicielki zamieszczam:
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7