Moja działka-danutab cz.3
- lila31
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 lip 2006, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka-danutab cz.3
Danusiu bardzo miły wieczór gdy zwiedza się Twój ogród, śliczny.
Bardzo pomysłowo zagospodarowałaś i wykorzystałaś ukształtowanie terenu, naprawdę pięknie prezentują się Twoje rabaty, nie ja pierwsza o tym piszę, mimo to gratuluję dobrego pomysłu.
Widzę, że Ty już żyjesz wiosną, pierwsze "zielone" zakupy wyglądają na udane, ja jeszcze nie całkiem obudziłam się z zimowego marazmu, za długo trwała zima, ale muszę już uwierzyć, że wiosna tuż, tuż.
Bardzo pomysłowo zagospodarowałaś i wykorzystałaś ukształtowanie terenu, naprawdę pięknie prezentują się Twoje rabaty, nie ja pierwsza o tym piszę, mimo to gratuluję dobrego pomysłu.
Widzę, że Ty już żyjesz wiosną, pierwsze "zielone" zakupy wyglądają na udane, ja jeszcze nie całkiem obudziłam się z zimowego marazmu, za długo trwała zima, ale muszę już uwierzyć, że wiosna tuż, tuż.
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Śliczne te dzwoneczki
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
DANUSIU łdny ten pierwiosnek pantofelek również . Teraz jest tyle pięknych kwiatków w sklepach tylko nie wszystkie chca z nami współpracowac albo ja nie umiem się z nimi obchodzic . Masz piękną domowa wiosne może uda Ci się zebrac te nasionka czego Ci życzę
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Śliczny pierwiosnek i dzwoneczki
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj DANUSIU!
Piękna u Ciebie wiosna co prawda w domu, ale na prawdziwą też przyjdzie czas.
Piękna u Ciebie wiosna co prawda w domu, ale na prawdziwą też przyjdzie czas.
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Dobrze ,że wpadłam do Ciebie Danka,teraz wiem ,gdzie jutro się skieruję...do Kauflandu,starzec jest cudowny...muszę go mieć
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
Lilu muszę cieszyć się kwiatami w domu bo na wiosenne trzeba jeszcze trochę poczekać.
AniuDS i Romo te dzwoneczki kwitną bardzo długo i bardzo rozweselają pomieszczenie.
Jadziu to prawda że teraz można kupić bardzo dużo kwiatów doniczkowych i praktycznie cieszyć nimi przez cały rok, lecz nie wszystkie kwiaty chcą rosnąć w naszych mieszkaniach.Nasionek to ja raczej nie zbieram, szczerze mówiąc nie lubię potem ich pikować to taka nudna praca.
Igorze jak słyszę to nie warto posyłać Cię po zakupy jeśli zamiast zakupów przynosisz kwiaty.
Chyba że jedno i drugie to jest w porządku.Dzisiaj byłam znów w Kauflandzie i Castoramie była masa różnych kwiatów rzucili na Dzień Kobiet storczyków było do zatrzęsienia. Ja jednak dzisiaj ćwiczyłam silną wolę i udało się, nic do domu nie przyniosłam.
Goryczko wiosnę domową już mam od dłuższego czasu na oknie jest mi przez to weselej gdy patrzę na te piękne kwiaty.
Nelu jak już pisałam dzisiaj u nas w Kauflandzie było zatrzęsienie kwiatów ale Starca nie widziałam.Nelu ten który ja miałam nie kwitnie zbyt długo poczekaj do wiosny i na targu możesz kupić starca purpurowego ob w ogrodzie kwitnie dosyć długo kwiaty ma takie same tylko jest wysoki około 50cm.
Dzisiaj zrobiłam zdjęcia moim roślinkom które kwitną i za niedługo zakwitną.przyniosłam z działki
tulipany i hiacynty mają pączki amarylisy i zakwitł mi kwiatek ogrodowy który kupiłam w styczniu na działkę jest to Jagodowiec wielkokwiatowy.
Za oknem śnieg na oknie wiosna
Jagodowiec wielkokwiatowy
to Nelu jest Starzec purpurowy
AniuDS i Romo te dzwoneczki kwitną bardzo długo i bardzo rozweselają pomieszczenie.
Jadziu to prawda że teraz można kupić bardzo dużo kwiatów doniczkowych i praktycznie cieszyć nimi przez cały rok, lecz nie wszystkie kwiaty chcą rosnąć w naszych mieszkaniach.Nasionek to ja raczej nie zbieram, szczerze mówiąc nie lubię potem ich pikować to taka nudna praca.
Igorze jak słyszę to nie warto posyłać Cię po zakupy jeśli zamiast zakupów przynosisz kwiaty.
Chyba że jedno i drugie to jest w porządku.Dzisiaj byłam znów w Kauflandzie i Castoramie była masa różnych kwiatów rzucili na Dzień Kobiet storczyków było do zatrzęsienia. Ja jednak dzisiaj ćwiczyłam silną wolę i udało się, nic do domu nie przyniosłam.
Goryczko wiosnę domową już mam od dłuższego czasu na oknie jest mi przez to weselej gdy patrzę na te piękne kwiaty.
Nelu jak już pisałam dzisiaj u nas w Kauflandzie było zatrzęsienie kwiatów ale Starca nie widziałam.Nelu ten który ja miałam nie kwitnie zbyt długo poczekaj do wiosny i na targu możesz kupić starca purpurowego ob w ogrodzie kwitnie dosyć długo kwiaty ma takie same tylko jest wysoki około 50cm.
Dzisiaj zrobiłam zdjęcia moim roślinkom które kwitną i za niedługo zakwitną.przyniosłam z działki
tulipany i hiacynty mają pączki amarylisy i zakwitł mi kwiatek ogrodowy który kupiłam w styczniu na działkę jest to Jagodowiec wielkokwiatowy.
Za oknem śnieg na oknie wiosna
Jagodowiec wielkokwiatowy
to Nelu jest Starzec purpurowy
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Danusiu a to co?
Takie maleństwo i kwitnie??
To nie jest czasem jagodowiec?
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
Witaj DANUSIU!
Ciekawy kolor ma ten jagodowiec. Czy to taka odmiana - czy efekt tego, że rośnie
w pomieszczeniu?
Ciekawy kolor ma ten jagodowiec. Czy to taka odmiana - czy efekt tego, że rośnie
w pomieszczeniu?
Aniu tak to Jagodowiec wielkokwiatowy ja tą roślinkę opisałam obok zdjęcia czy przy przeglądaniu tego nie widać.Proszę napisz to będę opisywać nad lub pod zdjęciem.
goryczko to taka odmiana sama zobacz.Sama jestem zaskoczona że już zakwitła.W tym linku jest opisana.
http://sadzawka.pl/Uvularia_grandiflora ... y-344.html
goryczko to taka odmiana sama zobacz.Sama jestem zaskoczona że już zakwitła.W tym linku jest opisana.
http://sadzawka.pl/Uvularia_grandiflora ... y-344.html
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Danusiu dzięki ,dobrze ,że mi napisałaś o starcu,wolę dłużej kwitnącego kwiatka .
Za niedługo parapet Ci zakwitnie...bo widzę już piękne pąki kwiatowe.
Muszę się wziąć za moje donice z piwnicy ,ale myślę ,że z liliami to trochę za wcześnie...,co o tym myślisz?
W garażu zimuje jeszcze agapant ,długo do niego nie zaglądałam ,muszę ruszyć na zwiady...
Za niedługo parapet Ci zakwitnie...bo widzę już piękne pąki kwiatowe.
Muszę się wziąć za moje donice z piwnicy ,ale myślę ,że z liliami to trochę za wcześnie...,co o tym myślisz?
W garażu zimuje jeszcze agapant ,długo do niego nie zaglądałam ,muszę ruszyć na zwiady...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- tadeo
- Od: 1 mar 2009, o 11:28
Witam Danusiu Wstąpiłem na moment no i ładnie ładnie a najlepsza glicynia.Ale ciekaw jestem lilii,poczekamy i wstąpimy.Pozdrawiam Tadeusz
Uśmiechnij się jutro będzie lepiej. Tadeo
Mój Ogród-moje miejsce wypoczynku ! Mój Ogród-moje miejsce wypoczynku cz.2
Mój ogród- zdjęcia1 -zdjęcia 2 Zajrzyj koniecznie
Mój Ogród-moje miejsce wypoczynku ! Mój Ogród-moje miejsce wypoczynku cz.2
Mój ogród- zdjęcia1 -zdjęcia 2 Zajrzyj koniecznie
Danusiu nie wiem o którą różę chodzi-Guerlande D,amour czy Dainty Bess.
Guirlande to piękna róża pnąca-.zdrowa,pachnie i kwitnie do przymrozków.Zdobyła bardzo dużo nagród.
Białe kwiaty skupione w klastrach
Dainty Bess- jasno różowa ,wielkokwiatowa-60-150 cm bordowo-złote pręciki.Pachnie.
http://www.rdrop.com/~paul/hybridteas/daintybess.html
Guirlande to piękna róża pnąca-.zdrowa,pachnie i kwitnie do przymrozków.Zdobyła bardzo dużo nagród.
Białe kwiaty skupione w klastrach
Dainty Bess- jasno różowa ,wielkokwiatowa-60-150 cm bordowo-złote pręciki.Pachnie.
http://www.rdrop.com/~paul/hybridteas/daintybess.html
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka