Ogród Marii Michalskiej
Re: Ogród Marii Michalskiej
IWONA XP witaj i śpieszę Ci pomódz w nazwie tej piwonii która Cię zachwyca jest to "maxima" spróbuj na alegro rośliny czy potwierdzi się. Tak istotnit ma b. silny zapach.
pozdrawiam
pozdrawiam
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 wrz 2010, o 07:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam .Miło było mi pooglądać.Nawet nie wiedziałam że po macierzance można chodzić.
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Mario - moja imienniczkoGrandiflora pisze:Jolanto,znalazlam na pewnym blogu taki tekst :
Są tereny, gdzie piwonie nie kwitną. Jeśli jest warstwa żyznej ziemi, a pod nią piasek i to z niskim poziomem wód gruntowych piwonie nie będą kwitły, bo one tworzą zawiązki pąków w lipcu. Jeśli wtedy nie będą zasilane i będą miały sucho ? kwitnąć nie będą. W takim wypadku jedynym rozwiązaniem jest wykopać dół (najlepiej kubik) i wypełnić go żyzną, ?trzymającą wodę? ziemią (gliniasta). I w tak przygotowane miejsce posadzić moje ulubione kwiaty.
Podziękują kwitnieniem.
Link do tego Blogu http://niepoprawni.pl/blog/365/zielone- ... we-piwonie
Kiedyś odwiedziłaś mnie w moim wątku, a ja dopiero dzisiaj przyszłam z rewizytą. I dobrze zrobiłam - bo teraz rozumiem dlaczego moja piwonia nie kwitnie. U mnie właśnie tak jest. Ziemia jest piaszczysta i bardzo łatwo przesycha. Wystarczy kilka ciepłych dni i już mam Saharę na działce. Dlatego biedaczka nie może wytworzyć zawiązków kwiatowych - ech żal.....
tak może ten sposób na wzbogacenie ziemi znajdzie odzew w kwitnieniu tychże przepięknych kwiatów http://forumogrodnicze.info/posting.php ... =2&t=30991#
- paola1a
- Od: 10 paź 2010, o 22:25
Przepiękne są widoki z twojej działce, a zwłaszcza twoje pnącza. Robią niesamowite wrażenie, są takie bujne i zadbane. Widać, że wkładasz w swoją działkę dużo pracy
Paulina
wiosna tuż tuż ale ostatnio musiałam założyć "pierzynkę" rannikom bo całe kwiatki były już na wierzchu poza tym oczekiwanie na dalsze zwiastuny
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Spodobała mi się tak macierzanka w takim rozrośniętym kobiercu.
Chyba ja ją w tym roku posadzę, bo cudna jest...
Chyba ja ją w tym roku posadzę, bo cudna jest...
tak posadż sobie wzdłuż jakiejs grządki i przycinaj będzie się zagęszczała
- paola1a
- Od: 10 paź 2010, o 22:25
A ja po przeglądaniu twojego wątku dochodzę do wniosku, że nie doceniałam moich peonii, w tym roku muszę o nie lepiej zadbać
Paulina
witaj muszę Ci dodać że warto zadbać o piwonie bo jak u mnie kwitnie 11 sztuk to jest naprawdę pięknie . pozdrawiam