Hortensja( Hydrangea ) nie kwitnie.
-
- 200p
- Od: 4 lis 2009, o 18:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Hortensja nie kwitnie.
No i się doczekałem
-
- 500p
- Od: 2 kwie 2013, o 08:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
albercik,
Czy u Ciebie zakwitły już hortensje ogrodowe???
O matko...u mnie tylko jeden pączuszek kwiatowy się powoli rozwija..
Czyżby były jakieś spowolnione te moje?
Czy u Ciebie zakwitły już hortensje ogrodowe???
O matko...u mnie tylko jeden pączuszek kwiatowy się powoli rozwija..
Czyżby były jakieś spowolnione te moje?
MONIA
Zapraszam:)
Zapraszam:)
-
- 200p
- Od: 4 lis 2009, o 18:05
monberka hehe to moja jest przyspieszona bo zimowała w piwnicy dlatego wcześnie wystartowała z wegetacją i wcześnie kwitnie
- Ave
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Ja swoich ogrodówek nie dam rady wykopać jesienią , jak Albercik zrobił... w związku z tym kwiatów nie będzie (ona corocznie przemarza)... tylko znów masa liściorów. Pogodziłam sie z tym... Taka masa liści robi ładne tło dla hortensji Grandiflory , ta kwitnie niezawodnie, co roku
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Ewuś - wydaje mi się,że dzięki łagodnej zimie H. ogrodowe wyjątkowo dobrze się zapowiadają . U mnie nic nie przemarzło - wszystkie krzewy będą kwitły
-
- 200p
- Od: 21 kwie 2010, o 11:11
U mnie chyba też po raz pierwszy w życiu nic na Hortensjach nie przemarzło... Puszcza nawet z samych czubków zeszłorocznych...
U mnie z dwóch kilkuletnich H.ogrodowych 'Intermedia' (z różnych źródeł) rosnących obok siebie jedna (rok starsza) uschła Czy one są jakieś nietrwałe ? Okrywałam tylko dopóki były małe, a w zeszłym roku nie okrywane obie pięknie kwitły.
Kochane mam do Was pytanie.Moja hortensja ogrodowa nigdy nie zakwitła ,bo ciągle przemarzała.W tamtym roku ją przesadziłam w inne miejsce w typową ziemię od ogrodnika,zabezpieczyłam a,dodatkowo miała osłonę od psiej budy.Pędy zeszłoroczne są żywe,puszczają po bokach z oczek ,ale wierzchołkowe są suche,być może za bardzo dotykała je agrowłuknina.Czy z bocznych oczek pędów dwuletnich można się spodziewać kwiatów?Krzak rośnie u mnie 6 rok i ani razu nie doczekałam sie kwitnienia.Obiecałam sobie ,że jak w tym roku nic z tego nie będzie to ją wyrzucę,bo szkoda miejsca....
-
- 200p
Nie jestem znawcą hortensji ale wydaje mi się że po takiej lekkiej zimie jak ta to na pewno zakwitnie. Mi czasem kwitła nawet jak cała góra przemarzła...
Czyli jest nadzieja jak co roku Może tym razem się uda zobaczyć jak kwitnie...
A ja mam takie pytanie.... W zeszłym roku rozmnożyłam sobie hortensje ogrodowe i mam takie maluszki (niektóre z pąkiem kwiatowym) i czy mogę już je wsadzić do gruntu, czy muszę czekać? I dopiero w maju do gruntu? Jak to z nimi jest?
Z ogrodowymi niestety nie pomogę.
Jestem za to pełna nadziei, bo moje piłkowane Bluebird i Preziosa posadzone w zeszłym roku jesienią mają całą masę pączków
Już się nie mogę doczekać ich kwitnienia!
Jestem za to pełna nadziei, bo moje piłkowane Bluebird i Preziosa posadzone w zeszłym roku jesienią mają całą masę pączków
Już się nie mogę doczekać ich kwitnienia!
-
- 200p
Trochę zdjęć mojej niebieskiej przekwitającej...