Wystawy storczyków w 2010r - fotorelacje, komentarze...
- grazka2211
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 paź 2008, o 11:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wystawy storczyków w 2010r - fotorelacje, komentarze...
Mimo pewnych ograniczeń uważam że będzie wybór w sprzedaży.Jestem po jednej wystawie z chęcia wybrałąbym na nastepną ale rok szybko minie.
Dusiu Vandy mają być więc życzę powodzenia w realizowaniu marzeń.
Dusiu Vandy mają być więc życzę powodzenia w realizowaniu marzeń.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
- orange30
- Od: 27 paź 2007, o 22:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Orchidgarden też nie będzie w Sosnowcu. Oni będą w Krakowie.
Halinko,nie planowaliśmy udziału tej nowej firmy -limituje nas miejsce.
To obiekt palmiarniany :P ale mały .
Miejsce limituje ;bez porównania pozostajemy do obiektu zagospodarowanego na cele wszystkich wystaw w tym storczyków w hali po-budowlanej w Krakowie.
Też tęsknimy za większa powierzchnią ;nie ma jak skrzydeł rozłożyć .
JOVANKA
To obiekt palmiarniany :P ale mały .
Miejsce limituje ;bez porównania pozostajemy do obiektu zagospodarowanego na cele wszystkich wystaw w tym storczyków w hali po-budowlanej w Krakowie.
Też tęsknimy za większa powierzchnią ;nie ma jak skrzydeł rozłożyć .
JOVANKA
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Niestety spotkanie botanicznych to nie taka prosta sprawa, większość jest bardzo rzadka. Większości z moich wymarzonych jeszcze nigdy nie widziałam. A chciałabym np. schillerianę, stuartianę, philipinensis, amboinensis, princess kaiulani, jacqueline, Mini Mark, Liodoro (bo mi się strasznie podoba, a mam tylko 1). A przede wszystkim chcę białą Vandę. Ale niestety nie mam komu tego zgłosić, przecież wystawcy nie będą dla mnie jednej szukać jakiś okazów.A skąd wiesz,ze nie będzie botaników? pewnie będą ,a czy takie jakie szukasz nie wiadomo.
Tylko... jeżeli masz specjalne życzenia, to warto zamawiać przed wystawą.
Storczyki sa przywożone z zagranicy prosto prawie na wystawę.
Nigdy nie jest możliwe wszystko do realizacji z racji... terminu storczykowego u producentów . Import storczyków
jest kierunkowy, bezpośrednio przed wystawą.Wybór też może zależeć od potrzeb zgłoszonych.Ale trzeba zgłaszać a nie ogłaszać.
I wiesz o tym, tak samo jak wiesz jak kontaktować się i z kim w tych sprawach.Bo to czasami robisz .
A tu stwarzasz pozorne historie jak... nowonarodzony.
- BozenaK
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 12 lis 2008, o 21:42
Jovanko:
dzięki za wyczerpującą odpowiedź
dotyczącą wystawy w Sosnowcu
dzięki za wyczerpującą odpowiedź
dotyczącą wystawy w Sosnowcu
pozdrawiam serdecznie
Bożena
Bożena
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 21 kwie 2010, o 17:08
Witam Was serdecznie, dopiero zaczynam swa storczykową przygodę .
Wybieram sie na wystawę do Sosnowca i w związku z nią mam pare pytań, czy trzeba wcześniej zamówić dany gatunek, aby go zakupić na wystawie i w jakich godzinach można ją zwiedzać.
Pozdrawiam.
Marta
Wybieram sie na wystawę do Sosnowca i w związku z nią mam pare pytań, czy trzeba wcześniej zamówić dany gatunek, aby go zakupić na wystawie i w jakich godzinach można ją zwiedzać.
Pozdrawiam.
Marta
mało potrzeba do szczęścia
Już dopowiadam:
godziny od 10 - 18 tej; od piątku do niedzieli tj.23-25 kwietnia 2010r.
wiecej informacji
T U T A J
Dla nowych osób podaję szczegóły dojazdu:
Mapka dojazdu do Egzotarium ul. Piłsudskiego 116
http://maps.google.pl/maps?f=d&source=s ... 01023&z=14
Samochodem parkujemy przy ul. Kresowej ;na rogu jest jest widoczny McDonalds i stacja Shell
-graniczy z parkiem Dojście już alejką parkową do obiektu.
.
Z dworca gł. jest dojazd tramwajami numer 21 i 26 w kierunku na MILOWICE- to 4 przystanek.
Egzotarium jest po lewej stronie,widoczny obiekt z tramwaju..
Marto- nie trzeba zamawiać aby kupić.Storczyki i inne ... będą dostępne w sprzedaży.
O zamówieniu pisałam .- to ważne gdy mamy szczegółną ochotę na coś czego nie ma na listach sprzedających.;Jest to również pewna forma rezerwacji roślin, zwłaszcza pojedyńczych egzemplarzy wg życzeń..
Ale wymaga wyprzedzenia=czasu, aby sprowadzić z zagranicy.
Taki system jest pomocny nam i importerom :P
pozdrawiam i zapraszam
cieszę się, ze może będę miała okazję poznać się /porozmawiać z naszymi forumkami, choć chwilkę.
JOVANKA
godziny od 10 - 18 tej; od piątku do niedzieli tj.23-25 kwietnia 2010r.
wiecej informacji
T U T A J
Dla nowych osób podaję szczegóły dojazdu:
Mapka dojazdu do Egzotarium ul. Piłsudskiego 116
http://maps.google.pl/maps?f=d&source=s ... 01023&z=14
Samochodem parkujemy przy ul. Kresowej ;na rogu jest jest widoczny McDonalds i stacja Shell
-graniczy z parkiem Dojście już alejką parkową do obiektu.
.
Z dworca gł. jest dojazd tramwajami numer 21 i 26 w kierunku na MILOWICE- to 4 przystanek.
Egzotarium jest po lewej stronie,widoczny obiekt z tramwaju..
Marto- nie trzeba zamawiać aby kupić.Storczyki i inne ... będą dostępne w sprzedaży.
O zamówieniu pisałam .- to ważne gdy mamy szczegółną ochotę na coś czego nie ma na listach sprzedających.;Jest to również pewna forma rezerwacji roślin, zwłaszcza pojedyńczych egzemplarzy wg życzeń..
Ale wymaga wyprzedzenia=czasu, aby sprowadzić z zagranicy.
Taki system jest pomocny nam i importerom :P
pozdrawiam i zapraszam
cieszę się, ze może będę miała okazję poznać się /porozmawiać z naszymi forumkami, choć chwilkę.
JOVANKA
Jovanko
czy w ten weekend bedzie na100% wystawa w Krakowie chcialabym sie wybrac,a widze zeTy jestes najlepiej zorientowana.Z gory dziekuje za odpowiedz
czy w ten weekend bedzie na100% wystawa w Krakowie chcialabym sie wybrac,a widze zeTy jestes najlepiej zorientowana.Z gory dziekuje za odpowiedz
Wystawa w Krakowie jest połączona z dużą imprezą wiosenną targową wszelkich roślin.
Na pewno odbędzie się :P .
...o Krakowie ---> T U T A J
Liczymy na fotki i komentarz :P
Nasza -w Sosnowcu, była przełożona z konieczności, z uwagi na okres uroczystości żałobnych.
pozdrawiam JOVANKA
Na pewno odbędzie się :P .
...o Krakowie ---> T U T A J
Liczymy na fotki i komentarz :P
Nasza -w Sosnowcu, była przełożona z konieczności, z uwagi na okres uroczystości żałobnych.
pozdrawiam JOVANKA
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 21 kwie 2010, o 17:08
Dziękuję serdecznie Jovanko
Dziś zamówiłam jednak u jednego z dostawców 2 gatunki, Dendrobium kingianum i Miltonie Peter Komp,miły Pan stwierdził,że lepiej je zarezerwować, niż później żałować.
Czytałam wiele na temat uprawy, podobno te dwa gatunki są przyjazne początkującym.
Oby tak było
W mojej skromnej kolekcji są 3 Phalenopsisy,z czego jeden jakoś marnieje (wg mnie)na okiennym parapecie ,liście zaczynają się robic czerwonawe przy końcach, pozostałe dwa stoją w tzw.półcieniu i chyba mają się nieźle.
Czas pokaże.
Pozdrawiam
Marta
Dziś zamówiłam jednak u jednego z dostawców 2 gatunki, Dendrobium kingianum i Miltonie Peter Komp,miły Pan stwierdził,że lepiej je zarezerwować, niż później żałować.
Czytałam wiele na temat uprawy, podobno te dwa gatunki są przyjazne początkującym.
Oby tak było
W mojej skromnej kolekcji są 3 Phalenopsisy,z czego jeden jakoś marnieje (wg mnie)na okiennym parapecie ,liście zaczynają się robic czerwonawe przy końcach, pozostałe dwa stoją w tzw.półcieniu i chyba mają się nieźle.
Czas pokaże.
Pozdrawiam
Marta
mało potrzeba do szczęścia
- karpek
- Od: 16 lut 2008, o 11:21
Vandy są bardzo piękne. Także ten kolorowy sabotek. Napisz proszę w jakich cenach były (o ile były wycenione).
"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Vandy były w róznych cenach, te na ekspozycji za 140 lub 170 (w zależności od wielkości), na innych stoiskach były też np. po 90. Było też trochę niekwitnących, nie wiem w jakich cenach. Ale niestety mi zdjęcia brzydko wyszły, bo złe oświetlenie i nie mogłam się skupić.karpek pisze:Vandy są bardzo piękne. Także ten kolorowy sabotek. Napisz proszę w jakich cenach były (o ile były wycenione).