Ogródek Pauliny cz.II.
Re: Ogródek Pauliny cz.II.
O super, takie poczochrane
- paulinka09
- 500p
- Od: 18 sie 2008, o 13:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iwonko pierwszy raz je siałam,ale mi też się podobają więc w przyszłym roku będzie więcej.Planuję wsadzić je w miejsce po tulipanach bo krzaki tych aksamitek są rozłożyste i dość wysokie(ok 70 cm.).
Rozwinęły się inne kolory półpełnych kosmosów .Takie zwykłe kwiatki a jednak bardzo je lubię,kojarzą mi się z wiejskimi krajobrazami, a ja tęsknię za wsią,jej spokojem i przestrzenią.
Zdjęcia kiepskie bo robione telefonem.
Rozwinęły się inne kolory półpełnych kosmosów .Takie zwykłe kwiatki a jednak bardzo je lubię,kojarzą mi się z wiejskimi krajobrazami, a ja tęsknię za wsią,jej spokojem i przestrzenią.
Zdjęcia kiepskie bo robione telefonem.
To nic że telefonem, piękne są, a wysiewałaś czy kupiłaś sadzonki ?
- paulinka09
- 500p
aovin kupiłam nasionka i wysiałam wprost do gruntu,bez przesadzania.
- paulinka09
- 500p
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jakie fajne zakupy! I w zasadzie oprócz dąbrówki, chetnie bym sama takie zakupy zrobiła
Jak znam siebie to jeszcze coś zakupię tej jesieni, choć ogród nie jest z gumy i się nie rozciągnie
Jak znam siebie to jeszcze coś zakupię tej jesieni, choć ogród nie jest z gumy i się nie rozciągnie
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- paulinka09
- 500p
Miłko to prawda że ogród gumowy nie jest ,niestety... Ja robię przepierzenie jesienne i to czego jest za dużo pozbywam się i mam miejsce na nowe .Bardzo mi się rozrosły m.i. odętki,słoneczniki szorstkie,canny i zwykłe różowe floksy jak je przerzedzę to zyskam pare metrów .
- mirdem
- Od: 26 sty 2010, o 11:55
Palino jakie zakupy dla mnie rewelacyjne
Pozdrawiam Mirka
Ogródkowy galimatias - aktualny
Super sadzonki, szczególnie sadziec okazały, a gdzie się zaopatrujesz jak można wiedzieć?
- paulinka09
- 500p
Mirko dzięki za pochwałę.Nie mam tylko kiedy ich posadzić bo ciągle leje,a jak dzisiaj przestało to muszę poczekać bo w mojej glinie można buty zostawić .Już woda nie wsiąka .
aovin kupowałam na allegro u Julka_ula Prowadzą sprzedarz na allegro i mają sklep ogrodniczy.Roślinki były dobrze zapakowane a przede wszystkim bardzo ładne.
aovin kupowałam na allegro u Julka_ula Prowadzą sprzedarz na allegro i mają sklep ogrodniczy.Roślinki były dobrze zapakowane a przede wszystkim bardzo ładne.
- mirdem
- Od: 26 sty 2010, o 11:55
Paulinko , a ja myślałam , że zrobiłaś zakupy w " ogrodzie komercyjnym" , bo ja mam chęć na podobny zestaw ale odłożę zakupy do wiosny , mam taki zakręcony czas , że nawet cebulowych nie zdążyłam jeszcze posadzić
Pozdrawiam Mirka
- paulinka09
- 500p
Mirko dobrze myślałaś bo oni sprzedają też na allegro .Ja też mam jeszcze nie wszystkie cebulowe posadzone,liczę że przestanie padać i się wyrobię w przeciągu jakiś dwóch tygodni.Coś mnie podkorciło i latem wykopałam większą część tulipanów i teraz mam zgryz gdzie je posadzić bo mają masę młodych przyrostów których żal mi wyrzucić.
-
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
o ho ho ale dzielna kobieta walczyła z konarem że aż miło posłuchać .... gratuluje zaparcia i dążenia do doskonałości
A oto mój azyl (link poniżej)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670