Storczyki Joasi
Re: Storczyki Joasi
Asiu!
Piękne kwitnienia i piękne zdjęcia.
Renia
Piękne kwitnienia i piękne zdjęcia.
Renia
- JoasiaM
- 200p
- Od: 13 wrz 2010, o 21:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu mnie się podoba właśnie taki A za rozpoznanie storczyka dziękuję, ciekawe czy miał taką nazwę?
Kasiu dziękuję
Julitko dziękuję Mój sabotek rośnie w siłę, ostatnio z drugiej rozetki wyszedł mały listek i już całkiem fajnie urósł, mam nadzieję, że na wiosnę będzie kolejna rozetka. Mały zaczątek rozetki już pojawił się ok. roku temu, ale nie urósł nawet milimetr.
Agnieszko dziękuję Nie wiem czy podawać nazwę tego sprzedawcy, bo to była tylko taka jednorazowa sprawa, zamawiałam u niego inne storczyki i zawsze wszystko było w porządku. Może po prostu się pomylił?
Reniu dziękuję
Moje storczyki całkiem dobrze sobie radzą, mimo że na podlasiu zima wróciła. Mam dwa nowe nabytki z All, ale zdjęcia zrobię jutro. Poza tym kilka pączków pęka i niedługo pokażą się nowe buźki, ale się cieszę
Zastanawiam się też nad kupnem zygopetalum, poprzednie zjadł mi grzybek i strasznie smutno mi po nim. Bardzo mi się podobają te kwiaty, może coś źle robiłam, nie wiem. Bardzo dużo miałam nowych przyrostów, ale one po jakimś czasie brązowiały i gniły.
Kasiu dziękuję
Julitko dziękuję Mój sabotek rośnie w siłę, ostatnio z drugiej rozetki wyszedł mały listek i już całkiem fajnie urósł, mam nadzieję, że na wiosnę będzie kolejna rozetka. Mały zaczątek rozetki już pojawił się ok. roku temu, ale nie urósł nawet milimetr.
Agnieszko dziękuję Nie wiem czy podawać nazwę tego sprzedawcy, bo to była tylko taka jednorazowa sprawa, zamawiałam u niego inne storczyki i zawsze wszystko było w porządku. Może po prostu się pomylił?
Reniu dziękuję
Moje storczyki całkiem dobrze sobie radzą, mimo że na podlasiu zima wróciła. Mam dwa nowe nabytki z All, ale zdjęcia zrobię jutro. Poza tym kilka pączków pęka i niedługo pokażą się nowe buźki, ale się cieszę
Zastanawiam się też nad kupnem zygopetalum, poprzednie zjadł mi grzybek i strasznie smutno mi po nim. Bardzo mi się podobają te kwiaty, może coś źle robiłam, nie wiem. Bardzo dużo miałam nowych przyrostów, ale one po jakimś czasie brązowiały i gniły.
Joasiu piękna kolekcja z sabotkiem na czele
Zygopetalum może zraszałaś a one tego nie lubią bo woda dostaje się między liście i to powoduje gnicie
Zygopetalum może zraszałaś a one tego nie lubią bo woda dostaje się między liście i to powoduje gnicie
Zapraszam... i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
- JoasiaM
- 200p
- Od: 13 wrz 2010, o 21:46
Gosiu dziękuję Zygopetalum nie zraszałam, czytałam, że tego nie lubią, ale myślę, że najpierw je trochę zasuszyłam a potem próbowałam jakoś ratować ale się nie udało, cała roślina pokrywała się czarnymi plamami, podobne to było do czarnej zgnilizny, poszukam zdjęć może jakieś się zachowały?
A teraz przyjemniejsza część, zdjęcia troszkę spóźnione, ale już są.
Nowy nabytek gigant, ma sporo pączków, ale żółkną, więc pewnie wszystkie zgubi, jest bardziej różowy niż na tych fotkach. Ogromniasty z 80 cm.
- w porównaniu do innego storczyka
Drugi jest prześliczny, bardzo ciemny prawie czarny, niestety każdy z kwiatków w drodze bądź przy pakowaniu stracił po jednym z płatków i teraz trochę śmiesznie wygląda. Też jest całkiem spory. Na All pod nazwą Black Princess.
Kilka zdjęć niektórych kwitnących storczyków i zapowiedzi kwitnienia:
To ubiegłoroczny zakupiony w maju - prezent od M
Półminiaturka z Biedronki
Ten zakupiony w ubiegłym roku różowy z Auchan przedłużył pęd aż o jeden pączek
- tylko 3 pączki
- tu dwa skromne pędy
- różowy z mazami ma pęd
- jeden z bliźniaków
Parapet w kuchni
A teraz przyjemniejsza część, zdjęcia troszkę spóźnione, ale już są.
Nowy nabytek gigant, ma sporo pączków, ale żółkną, więc pewnie wszystkie zgubi, jest bardziej różowy niż na tych fotkach. Ogromniasty z 80 cm.
- w porównaniu do innego storczyka
Drugi jest prześliczny, bardzo ciemny prawie czarny, niestety każdy z kwiatków w drodze bądź przy pakowaniu stracił po jednym z płatków i teraz trochę śmiesznie wygląda. Też jest całkiem spory. Na All pod nazwą Black Princess.
Kilka zdjęć niektórych kwitnących storczyków i zapowiedzi kwitnienia:
To ubiegłoroczny zakupiony w maju - prezent od M
Półminiaturka z Biedronki
Ten zakupiony w ubiegłym roku różowy z Auchan przedłużył pęd aż o jeden pączek
- tylko 3 pączki
- tu dwa skromne pędy
- różowy z mazami ma pęd
- jeden z bliźniaków
Parapet w kuchni
Piękny ten Black Princess chociaż i pozostałym nic nie brak
Zapraszam... i pozdrawiam..
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ALe piękne kwitnienia ;)
Fajne nowości...ten bordowy super
Fajne nowości...ten bordowy super
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Piękne kwitnienia. bardzo mi się podoba ten wielki różowy Phal. z pierwszych zdjęć.
- darek p
- 500p
- Od: 11 lip 2010, o 23:53
Piękne nowości a zwłaszcza woskowiec.Gratuluję kwitnień ,bardzo ładny żółty z czerwonym.
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Asiu napisać piękne kwiaty to za mało, one są cudne jak ty to robisz że tak cudnie ci się rozwijają i nie tracą pączków? ech naprawdę widok dech zapiera
Asiu piękne kwitnienia a w kuchni ile miejsca na storczyki co do sabotka to jak ja zauważyłam to one powoli rosną mojemu najmłodszemu przyrostowi dopiero w tym roku zaczął rosnąć listek więc pewno dopiero w następnym roku zakwitnie a nowego przyrostu nie widzę może wyjdzie wiosną i zaczną nam rosnąć
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
Czarna księżniczka przepiękna!
Sądząc po zapowiedziach wiosną będziesz miała kwitnącą dżunglę falków!
Renia
Sądząc po zapowiedziach wiosną będziesz miała kwitnącą dżunglę falków!
Renia
- marwes
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
Asiu ,15 kwitnących falenopsisów to na pewno niepowtarzalny widok.
Gratuluję doprowadzenia tak wielu roślin do kwitnięcia .Falenopsisy to urocze rośliny ze swoimi kwiatami i ładnie się Tobie odwdzięczyły za opiekę.
Gratuluję doprowadzenia tak wielu roślin do kwitnięcia .Falenopsisy to urocze rośliny ze swoimi kwiatami i ładnie się Tobie odwdzięczyły za opiekę.