Storczykowy kącik
Re: Storczykowy kącik
Lauro piękne nowości zwłaszcza Phal cornu-cervi chattaladae też się nad nim zastanawiałam jak byłam w Łodzi teraz to będę czekała na zdjęcia tetraspisa C1, cattleya ma wyrazisty kolor
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lauro, masz tak bogatą, piękną i różnorodną kolekcję, że nie mogę wskazać, który storczyk mi się najbardziej podoba . Wracaj szybko do zdrowia i ciesz nas częściej swoimi cudeńkami .
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Piękne nowości! Corno-cervi chattaldae będzie mieć bordowe kwiatki? Podoba mi się ta wersja... Ale ma coś inne liście niż zwykły, bo mam zwykłego cornu-cervi i ma bardzo dlugie i wąskie, jasne liście.
I czekam na zdjęcie tetraspisika C1 ). Być może za tydzien takie cudo znajdzie się i na moim parapecie, mam nadzieję .
I czekam na zdjęcie tetraspisika C1 ). Być może za tydzien takie cudo znajdzie się i na moim parapecie, mam nadzieję .
- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lauro wspaniałe cattley'e pokazałaś, szczególnie ładna jest ta biała
A tetraspis C1 ... pierwszy kwiatuszek prawie jak tetraspis alba, ale widać, że kolejny już ma płatki wybarwione, czy dobrze widzę?
A tetraspis C1 ... pierwszy kwiatuszek prawie jak tetraspis alba, ale widać, że kolejny już ma płatki wybarwione, czy dobrze widzę?
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
To jest tetraspisik C1? Biały kwiatuszek też ładny, a tam drugi pąk chyba czerwonawy jest? Już się nie umiem doczekać, kiedy będę mieć swojego C1, tylko jeszcze pewnie nie będzie zdolny do kwitnienia :/.
Marto fajnie, że znalazłaś trochę czasu aby do mnie zajrzeć. Cieszę się że spodobały Ci się moje kwiatuszki
Julito szkoda, że się nie spotkałyśmy Podobno byłyśmy w tym samym czasie. Też miałam dylemat co wybrać
Lucyno dziękuję, czuję się już dużo lepiej Postaram się czynniej uczestniczyć w życiu forum
Dusiu Phal. chattaladae ma zupełnie inne liści od zwykłego. Ma kwitnąć na czerwono z odcieniem brązu. Życzę spełnienia storczykowych chciejstw
Kasiu pozostałe pąki mają więcej czerwieni. To prawdziwy kameleon
Tetraspis c.d.
Pozdrawiam
Julito szkoda, że się nie spotkałyśmy Podobno byłyśmy w tym samym czasie. Też miałam dylemat co wybrać
Lucyno dziękuję, czuję się już dużo lepiej Postaram się czynniej uczestniczyć w życiu forum
Dusiu Phal. chattaladae ma zupełnie inne liści od zwykłego. Ma kwitnąć na czerwono z odcieniem brązu. Życzę spełnienia storczykowych chciejstw
Kasiu pozostałe pąki mają więcej czerwieni. To prawdziwy kameleon
Tetraspis c.d.
Pozdrawiam
Dzięki Justyna
Przeprowadzam mały eksperyment na moich Vandach. Włożyłam je do doniczek ceramicznych. Są co prawda dość płytkie ale system korzeniowy moich roślin nie jest zbyt bujny Zobaczymy jak będą sobie w nich radzić
Marta, dzięki za umożliwienie zakupu
Tak to wygląda:
Moje maluszki, które w tym tygodniu do mnie dotarły: Phal violacea "blue", Marie's Delight i belina Ponkan.
Przeprowadzam mały eksperyment na moich Vandach. Włożyłam je do doniczek ceramicznych. Są co prawda dość płytkie ale system korzeniowy moich roślin nie jest zbyt bujny Zobaczymy jak będą sobie w nich radzić
Marta, dzięki za umożliwienie zakupu
Tak to wygląda:
Moje maluszki, które w tym tygodniu do mnie dotarły: Phal violacea "blue", Marie's Delight i belina Ponkan.
Lauro, bardzo fajnie to wygląda Czy będziesz jeszcze dokładała tam kawałki kory?
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Marto na razie spróbuję bez, a później zobaczymy Ciekawe jak się spodobają moim roślinom ich nowe domki
Tomku, dzięki
Tomku, dzięki
Lauro cudnego masz kameleona normalnie się zazdroszczę Tobie i Kasi takiego cuda ja będę nadal cierpliwie czekała na kwiaty swojego - piękne wybarwienie
Mam nadzieję, że następnym razem się spotkamy
Mam nadzieję, że następnym razem się spotkamy
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki