Moje...

Zablokowany
Awatar użytkownika
myrtille1986
1000p
1000p
Od: 23 mar 2010, o 08:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje...

Post »

Ale piękne nowości.Chyba jakieś z Valerzone :D .Mogła bym Cie prosić ? Wstawiaj fotki od razu duże wtedy się ogląda wygodniej i ślicznie je widać ;:196 :D .Wszystkie kwiatuszki przesłodkie ;:138
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
Awatar użytkownika
syljed
200p
200p
Od: 17 lis 2010, o 18:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

akwarybka pisze:Gratuluje półeczki ;:138
Nowości są super! Ten bardziej niebieski wygląda jak Doritaneopsis :D A na takiego tęczowego już od dawna poluje
Cudny MM
Ja też polowałam na tęczusia i jak go zobaczyłam to bez wahania kupiłam
JoasiaM pisze:Sylwio super zakupy. Prześliczne storczyki, ja bardzo żałuję, że w moim mieście nie ma Obi. I półeczka świetna, jeszcze tylko oświetlenie i komplet gotowy
Dziękuję Joasiu a oświetlenie już jest ;:224
andzia0801 pisze:Podoba mi się Twoja kolekcja - spora i różnorodna. Oby się wszystkie ładnie rozwijały, rosły i kwitły!
Będę do Ciebie zaglądać :)
Podziwiam, za taka ilość trudnych (w moim odczuciu) gatunków.
Pozdrawiam
Dziękuję za odwiedziny w moim wątku i dziękuje w imieniu moich kwiatków.Gatunki może trudne,ale lubię ryzykować :wink:
Storczykowa pisze:Piękne nowe nabytki. Jak ostatnio byłam w obi, to były same przekwitki w najbardziej oklepanych kolorach...
A w którym Obi byłaś,bo ja w Dąbrowie Górniczej tam mam bliżej,bo jak byłam w Bytomiu to też nic nie było
justus27 pisze:Tu, jak zwykle kwitnąco..."rosa" na płatkach MM bardzo mi sie podoba...
Dziękuję i cieszę się,że Ci się podoba moja rosa ;:196
lucynaf pisze:Piękne nowe nabytki i do tego oba pachnące.
Dziękuję za odwiedziny,a kwiatki nie pachną chyba,że węch straciłam :|
Maziuke pisze:Ten pokręcony MM z kropelkami - no cudo ;:167
Nowość również piękna, nie dziwię się iż nie umiałaś się jej oprzeć ;:167
dziękuje w imieniu MM ;:196
marwes pisze:Sylwio tak z ciekawości pytam czy kwiaty roślin zamgławiasz tylko do sesji zdjęciowej czy tak cały czas bo przyznam się Tobie że kiedyś spróbowałem obfocić kwiat w kropelkach wody i zostawiłem bez wysuszenia to po dwóch dniach na płatkach pojawiły mi się czarne kropki wywołane jakimś grzybem.
Zdjęcia wyglądają bardzo ładnie z tą rosą wodną.
Marku kwiaty pryskam wodą mineralną niegazowaną :wink: codziennie dwa razy i nic się nie dzieje może to dlatego,że mam w domu dość suche powietrze ze wzg. na to iż palę w kominku(domowe ogrzewanie) i dlatego też codziennie włączony mam nawilżacz.Być może gdybym mieszkała w bloku,bądź inne centralne to sytuacja mogła by być taka sama juk u Ciebie.
myrtille1986 pisze:Ale piękne nowości.Chyba jakieś z Valerzone :D .Mogła bym Cie prosić ? Wstawiaj fotki od razu duże wtedy się ogląda wygodniej i ślicznie je widać ;:196 :D .Wszystkie kwiatuszki przesłodkie ;:138
Dziękuję z odwiedziny i w imieniu moich kwiatków.A co do zdjęć to postaram się,po prostu przyzwyczajona jestem do takich malutkich zdjęć.

Później pochwalę się zakupami z Tych... ;:224
Pozdrawiam Sylwia
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
syljed
200p
200p

Post »

Byłam dziś na giełdzie w Tychach napatrzałam się,aż mi się słabo zrobiło ale oczywiście z pustymi rękami nie wyszłam :tan
Przestawiam Wam Thanu gold x Butter Fly
Obrazek
Obrazek

I takie sobie phal. Mini-trochę taki dziwny jest :roll:
Obrazek
Obrazek

A to dedykuję fanom MM ;:3
Obrazek
Pozdrawiam Sylwia
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Sylwio szczęka mi opadła na klawiaturę. Vanda bajeczna, o takiej marzę. Zdradzisz ile za nią zapłaciłaś?
Awatar użytkownika
myrtille1986
1000p
1000p
Od: 23 mar 2010, o 08:49

Post »

Ale piękna Vanda.Jakie korzenie ma szok.Dużo za nią dałaś??Zrostek też bardzo ładny!!!
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Maziuke
50p
50p
Od: 7 sty 2011, o 12:49

Post »

Cudowna ta Vanda :shock: :tan
Takiego dziwaczka jeszcze nie widziałam :shock: Ciekawe, jak będzie wyglądał ;:224
syljed pisze:A to dedykuję fanom MM ;:3
Obrazek
Czyli dla mnie; dziękuję :tan uwielbiam ;:167
reniab7
50p
50p
Od: 12 paź 2010, o 18:30

Post »

Vanda - tygrysica urzekająca!
Renia
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p
Od: 8 kwie 2009, o 17:34

Post »

Sylwio, mam taką samą Vandę ;:138 dobrze wiedzieć jaki ma kolorek, bo moja w chwili zakupu przekwitała i kwiatki w porównaniu z Twoimi były mocno wyblakłe :)
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Szczęka mi opadła na widok tej Vandzi... Piękna :D
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
syljed
200p
200p

Post »

Wynegocjowałam 80zł za te dwa storczyki
dziękuje i witam w moim wątku

Tak naprawdę jestem pod wielkim wrażeniem tej Vandy,ale i trochę się boję że źle jej będzie u mnie. :roll:
Pozdrawiam Sylwia
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50

Post »

Sylwio :wit przepiękna Wanda ,a jakie ogromniaste korzenie ;:63 ;:224
Awatar użytkownika
nieinna
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 15:31

Post »

Sylwio, nasze Obi zaopatruje chyba ten sam dystrybutor, bo w ostatnim czasie kupiłam dwa prawie identyczne Phalaenopsisy :;230 :;230
syljed pisze:ObrazekObrazek
Dziewczyny tutaj mnie uświadomiły, że ten jasnoróżowy to może to być Valera, ale jako że nie miał fiszki ( :( ), będzie co najwyżej prawie "Valerą" ;) Czy Twój miał oznaczenie na doniczce?
Natomiast ten z pierwszego zdjęcia jest woskowy, prawda? Udało mi się dziś dorwać podobnego ;:138 ;:138 , trochę bardziej wpadającego w pomarańczowy brąz. Ale kształ samego kwiatu taki sam. Przejrzałam sobie, zanim tu weszłam, stronę producenta i na listę chciejstw wpisałam właśnie tego tęczowego, bo mi się bardzo spodobał. I co? - wchodzę i u Ciebie go widzę :D Jest cudny!
Vanda... tutaj mi już brak słów. Młodzież powiedziałaby... "wypasiona" :lol: Te korzenie... szok! Niech długo cieszy obfitymi i częstymi kwitnieniami ;:108
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

W naszym obi też takie ostatnio były, ponieważ takie okazy już mam,skusiłam się na Philadelphię.One u mnie naprawdę pachniały, spróbuj powąchać w ;:3 .Vanda śliczna,ale to nie dla mnie[nieodpowiednie warunki]za to miniaturkę z przyjemnością widziałabym u siebie. :tan
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”