Nasz wymarzony ogródek. Zosia i Andrzej! - Rok 2011
- andriu53
- 1000p
- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Nasz wymarzony ogródek. Zosia i Andrzej! - Rok 2011
Rośnie u nas od 3 lat!!
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Lilia faktycznie przecudnej urody. Zapach jedynie mogę sobie wyobrazić.
Zosia pokaż jak wygląda obecnie rabatka przed domkiem, pamiętam Twoje plany odnośnie tego miejsca.
Zosia pokaż jak wygląda obecnie rabatka przed domkiem, pamiętam Twoje plany odnośnie tego miejsca.
- andriu53
- 1000p
korzo_m pisze:Zosia pokaż jak wygląda obecnie rabatka przed domkiem, pamiętam Twoje plany odnośnie tego miejsca.
Takie coś wyrosło a miał być łubin
Dzisiejsze zakupy
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Edwardzie jest nam bardzo miło ,że nas odwiedziłeś . Faktycznie różnią się nasze ogrody , nasz znajduje się na terenie miasta , a Twój w lesie . Bardzo mi się podoba u Ciebie , ale ja jestem cykor i bałabym się tych pełzających gości . W wolnej chwili zaglądam do Was , chociaż się nie wpisuję . Serdecznie zapraszam do naszego ogródka .
Pozdrawiam cieplutko Zosia
Miła Mireczko crinum rośnie w dużej donicy , bo tak się rozrosło , a na zimę zabieram do chłodnego miejsca . Jak sama wiesz to jest trochę uciążliwe , bo trzeba się nadżwigać , bo donica jest ciężka .
Dorciu rabatka na razie tak sobie wygląda , bo krzaczki są na razie małe , ale w przyszłym sezonie już zacznie nabierać ładniejszego wyglądu .
Reniu zrobiłam Ci zdjęcie mojej dąbrówki o kolorowych listkach .
Miła Mireczko crinum rośnie w dużej donicy , bo tak się rozrosło , a na zimę zabieram do chłodnego miejsca . Jak sama wiesz to jest trochę uciążliwe , bo trzeba się nadżwigać , bo donica jest ciężka .
Dorciu rabatka na razie tak sobie wygląda , bo krzaczki są na razie małe , ale w przyszłym sezonie już zacznie nabierać ładniejszego wyglądu .
Reniu zrobiłam Ci zdjęcie mojej dąbrówki o kolorowych listkach .
Spis wątków
Spis wątków
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zosiu ta żółciutka lilia jest nieprawdopodobna ....ależ ma kwiatów i pąków.....prawdziwe cudo. Czy pamiętasz może jej nazwę kwiatuszki podobne są do Big Brother....
Ale i wszystkie pozostałe są piękne....kocham lilie i mogę podziwiać je bez końca
Ale i wszystkie pozostałe są piękne....kocham lilie i mogę podziwiać je bez końca
- andriu53
- 1000p
Agnieszko ja ją kupiłam trzy lata temu na targach w Kielcach , ale nie wiem jak się nazywa . Pień ma grubszy od mojej ręki,jest niesamowita . Odrosty idą od korzenia.Miałam dużo innych lilii , ale gdzieś mi poznikały , pozostały tylko puste miejsca po nich . Ja też je bardzo lubię , bo cudownie pachną , ale zbyt krótko zdobią nasze rabatki . Znajomi robią sobie z nią zdjęcia , bo jest wysoka i wygląda jak drzewo .
Przesyłam całuski
Przesyłam całuski
Spis wątków
Spis wątków
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zosiu! Dzięki za Zakupy baaardzo udane! Szczególnie Omoshiro zazdraszczam, bo wciąż go szukam za rozsądną cenę. Rozwary różowe słodkie - to teraz masz już cały komplet rozwarów Według mnie ta roślina co miała być łubinem to jest trojeść bulwiasta - bylina, ponoć ładnie pachnąca.
Lilie cudowne! I wielkie! Ta najwyższa to faktycznie może być Big Brother lub Pontiac. Te trąbkowe ( żółta i pomarańczowa) już wpisane na moja listę chciejstw. A gdzie różyczki od Danusi? Koniecznie pokaż.
Kwitnące crinum - niesamowite! Buziaki!
Lilie cudowne! I wielkie! Ta najwyższa to faktycznie może być Big Brother lub Pontiac. Te trąbkowe ( żółta i pomarańczowa) już wpisane na moja listę chciejstw. A gdzie różyczki od Danusi? Koniecznie pokaż.
Kwitnące crinum - niesamowite! Buziaki!
- andriu53
- 1000p
Izunia na tej rabatce przed domem , bo muszę je wkopać z donicami do ziemi , a na zimę do pomieszczenia [czerwona , łososiowa i biała] . Jutro powącham tego cudaka i napiszę Ci czy pachnie . U nas cały czas pada i jest bardzo mokro , dobrze że zdążyłam zrobić opryski ,ziemia od deszczu jest zielona i zaczyna porastać mchem
.Całuski
.Całuski
Spis wątków
Spis wątków
- korzo_m
Zosiu faktycznie zmiany piękne, warto było się napracować Jak się zagęściło, ile Ty tam roślinek posadziłaś.
Zakupy ogromne, ja mam w planach kupić clematisa o czerwonych kwiatach.
Zakupy ogromne, ja mam w planach kupić clematisa o czerwonych kwiatach.
-
- ZBANOWANY
- Od: 4 lip 2010, o 10:40
Masz piękny ogród...ale Lilie i Liliowce Cudowne.... i widze też że sporo liatry się wszędzie na rozsiewało ..nie ?
- andriu53
- 1000p
Dorotko ja mam czerwonego clematisa i rośnie w dużej drewnianej donicy . Na rabatce mam bardzo dużo astrów , bo je lubię i ich nasiałam .
Spis wątków
Spis wątków
- korzo_m
Zosiu ja też mam dużo astrów, wprawdzie nie wszystkie nasionka wykiełkowały, ale na ilość wysianych torebek mam dużo.
Clematisy oglądam bo kilka za rok na pewno dokupię.
Twoje hortensje cudowne, zdjęcia nie oddają tak piękna jak widok w realu, pamiętam jak się rok temu nimi nazachwycałam, kwiaty giganty.
Clematisy oglądam bo kilka za rok na pewno dokupię.
Twoje hortensje cudowne, zdjęcia nie oddają tak piękna jak widok w realu, pamiętam jak się rok temu nimi nazachwycałam, kwiaty giganty.
- MiCz
- 200p
- Od: 15 cze 2007, o 15:18
Jejku, mnie się wydaje, że u Was to wszystkie kwiaty są gigantami Lilie, liatry po prostu cudo!! Ile lat ma ta hortensja biała?
Ja też oglądam się za clematisami, chciałabym kupić trzy, o różnych porach kwitnienia
Ja też oglądam się za clematisami, chciałabym kupić trzy, o różnych porach kwitnienia
Pozdrawiam Mirka